Azwa

Mesej Dari Group Whatsapp Anak

Mesej dari group whatsapp anak. Budak-budak sekarang memang advance kan. Ada handphone. Dah ada handphone, ada group whatsapp pula. Nak tanya pasal kerja sekolah, aktiviti sekolah semuanya hanya di hujung jari saja. Tergelak mamaema baca mesej whatsapp dalam group kawan sekolah anak ni. Nama group pun bukan calang-calang “Group 1 Meja”. Mengalah nama group mak-mak.

cit-cat-anak-2

“Esok kalau kau bangun awal kau bagi salam tau aku nak tahu kau selalu bangun pukul berapa ok”. Dari mesej baik call, baru tahu kawan bangun pukul berapa kan…hehehehe. Esoknya, si kawan bagitahu pukul berapa dia bangun.

cit-cat-anak-1

Itulah kesudahan ceritanya…alahai anak, jujurnya kamu. Walaupun diberi peluang untuk bermain whatsapp, mamaema akan pantau. Anak punya group pakai nombor handphone mamanya biarpun ada no sendiri. Itu lebih baik kan. Setakat hari ini, tak ada lah mesej pelik-pelik. Lagipun mamaema tengok senarai dalam group ni semuanya pakai no parents. Macam mana mamaema tahu? Dah mamaema yang jaga group parents untuk sekolah tahun 4. Semua nombor dah disimpan.

About emarieys

Ema has written 1159 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

6 Comments

  1. Canggihlah buda-budak sekarang ni.. kecik2 dah pandai main whatssapp..
    anuar recently posted…3 Cara nak jadi BOS secara part time dari rumah. Berpeluang Mempunyai ratusan hingga ribuan pekerja tanpa perlu kita pantau!My Profile

  2. umur berapa anak ni? comel je grup 1 meja hehe
    ira recently posted…Tips Ahli Shaklee Hanya Untuk Makan Sendiri Supaya Sentiasa UntungMy Profile

  3. Chomelnyeee..siap ada minit-minit yang jelas 🙂

  4. Budak-budak sekarang memang canggih. Tak macam kita dulu-dulu. Yalah, kita juga ikut peredaran masa, kalau tak ketinggalan pulak nanti.

    Bukan main lagi main WA ya. Kelakar pulak content WA mereka ni. Pukul berapa bangun kena beri salam, siap beri penerangan panjang lebar lagi kenapa lambat beri salam ^_^

  5. kalau zaman saya ada wasap group kan bagus.. senang nak salin kerja rumah kawan… heeee

  6. zaman sekarang whatsapp sangat penting untuk mudahkan komunikasi dan perkongsian ilmu bagi budak-budak jika digunakan dengan cara yang betul.
    Ira recently posted…Penekanan Agama Walau Bersekolah CinaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge