Stay at Meritus Pelangi Beach Resort & Spa

In kali check-in di Hotel Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Cenang, Langkawi.

Homestay pun dah check-in. Hotel Bayview kat Pekan Kuah dah check-in dan ini first time check-in dekat area Pantai Cenang.

Meritus Pelangi Beach Resort & Spa, Langkawi

Waktu check-in hotel selalunya selepas jam 1.00 petang. sampai kat sana pukul 2.00 lebih. pergi kaunter registration untuk checkin..tapi diminta untuk tunggu…lama tunggu, dengan cuaca kat sana panas dengan badan dah melekit bagai..mulalah mood tak baikkan…tapi nasib baiklah ada sediakan minuman sambil tunggu dapat bilik. minum air welcoming jadilah sejuk sikit badan tu.

 

Disebabkan lama sangat nak dapat bilik, anak-anak sempatlah ronda-ronda kat dalam kawasan hotel ini. Banyak kemudahan dan tempatnya memang luas…dari lobi nak ke setiap bilik dengan bawa beg kain besar gabak tu main turun 2 kilo..tapi tak perlu risaulah, ada buggy akan hantarkan kami dan beg-beg tu.

 

Walaupun bilik bukan view poolside mahupun beach..dapat juga bilik yang agak selesa…tak dinafikan musim cuti sekolah memang bilik pun penuh…pastu ada pula yang late check-out…housekeeping nak kemas bilik akan ambil masa…

 

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge