Ramadhan Resepi

Download Senarai Menu Berbuka Puasa

Menu buka puasa. Kadang-kadang pelik, kenapa bila tiba bulan Ramadhan macam tak tahu nak masak apa. Ramai mencari resipi nak masak apa waktu berbuka nanti. Macam baru kali pertama nak belajar memasak. Sedangkan hari-hari biasa, masak setiap hari. Bukan aku tapi orang lain.

Siapa yang keliru tak tahu nak masak apa hari ini, hari esok dan hari-hari seterusnya sini aku kongsikan Edisi Khas Resipi Ramadhan. Korang klik link ini tak payah nak salin, tak payah nak copy paste pun. hanya print terus. Klik link ini dapat berpuluh resipi dalam bentuk word.

Ada pelbagai jenis menu yang dikongsi. Menu Masakan Pelbagai Jenis Nasi, Masakan Mee, Masakan Ayam, Masakan Ikan, Masakan Daging, Ketam, Lala. Seafood, Sotong dan lain-lain. Bukan hanya untuk menu 30 hari berpuasa, bertahun-tahun pun boleh masak dengan menu-menu yang tersedia.

EDISI_KHAS_RESIPI_RAMADHAN

Harap dapat membantu korang nak masak apa bila berbuka nanti.

 

Kredit : Lepak Bersama Mawar (LBM)

 

About emarieys

Ema has written 1151 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
0 Shares

You may also like...

29 Comments

  1. Mohd Shubhi says:

    Selamat berpuasa! moga mendapat berkat rohani dan jasmani…Insyaallah!
    Mohd Shubhi recently posted…Cara betul berjaya dalam perniagaanMy Profile

    1. terima kasih..In Sha Allah
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  2. Thanx for sharing..bolehlah cuba menu2 ni nanti.. ^^

    1. sama-sama.. boleh pilih nak masak apa…
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  3. okeh.

    mari mendownload laju-laju. hoho
    titan recently posted…8 Sebab Kenapa Blog Aku TERBAIK berbanding blog lain.My Profile

    1. bro titan kasi resipi ni kat wife ke…
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  4. bagus juga share
    tapi akak jenis spontan
    mana bahan yang ada akak masak aje 🙂

    1. samalah ema pun kak, kalau yang kali pertama buat tu baru godek resipi.
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  5. thanks ema for sharing with us…rasanya x yah nak susah2 google hari2 kan menu nak masak…hehehehe
    suriaamanda recently posted…Dugaan Ramadhan PertamaMy Profile

    1. a’ah, tengok lauk dalam peti apa yang ada.. masaklah dengan ringkas.
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  6. fuh… banyak resepi… tq tq…
    tukang karut recently posted…Makna Puasa Bagi Lelaki…My Profile

    1. welcome…nanti nak suruh wife masaklah tu.
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  7. Kalau tengok memang macam boleh buat tapi kakak ni Ema banyak beli di bazar aje. Senang hihi..
    Kakzakie Purvit recently posted…Bagi anak-anak menikmati keindahan RamadhanMy Profile

    1. awal puasa ni rajinlah masak…besok-besok tak tahulah… lauk tunjuk juga jawabnya.
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  8. Menu favorite kita semua ada kat bazaar Ramadhan..he..he.. Nway Salam tiga Ramadhan Ema…
    Raudzah recently posted…Awas: Virus JE Kini MenyerangMy Profile

    1. oh lagi senang kalau semua ada kat bazar… salam ramadhan juga sis.
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  9. canggih sekarang menu boleh download je hihi. selamat berpuasa ema!

    1. bagi sekalu harung gitu..kalau tak nak salin satu-satu lambatlah pula.
      emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  10. nanti masak sedap-sedap yer EB.
    emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  11. lol, masak sendirilah bro Ismail…hehehe.
    emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  12. tulah, tak tahu nak ikut yang mana satu…lebih senang masak yang mana tahu..kadang-kadang nak special sikit, time tulah buka resepinya.
    emarieys recently posted…Masuk Wad PPUMMy Profile

  13. tahun nie puasa idah rilek sikit… hari2 maid jer yang masak… sebab maid yang nie suka masak… so bagi laa kat dia setelkan… hujung minggu jer la kot idah berpeluang nak masak pun… 😀

    Salam perkenalan dan selamat berpuasa… 🙂

  14. selamat berpuasa kak..

    time ni kak nk kumpul resipi. mcm2 resipi baru keluar.hihi.
    Zati Embong recently posted…-Trip ke Pulau Redang-My Profile

  15. thanks sharing kak…

  16. Thanks for the link ema.
    Fiza Rahman recently posted…Bila SEL² SEDANG BERHUBUNG | Part 4My Profile

  17. Terima kasih atas perkongsian ini. Banyak betul resepi dalam tu.. Tak sabar nak cuba nanti 🙂
    internship malaysia recently posted…Internship for IT/Analyst Programmer / Software EngineerMy Profile

  18. Ini baru betul. Kalau tak tahu juga apa nak dimasak, memang tak logiklah 🙂 Saya baru je dapat WA dari my niece senarai 30 hari laukpauk untuk berbuka puasa termasuk resepi sekali. Memang terbuntanglah lepas berbuka kalau berjaya buat semua resepi tu 🙂
    Mummydearie recently posted…Macam-macam ragam ….My Profile

  19. terimakaish, dan Ramadhan kali ini sudah sebentar lagi.
    wildan recently posted…Perbaikan Kulit Malam HariMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge