Menu buka puasa. Kadang-kadang pelik, kenapa bila tiba bulan Ramadhan macam tak tahu nak masak apa. Ramai mencari resipi nak masak apa waktu berbuka nanti. Macam baru kali pertama nak belajar memasak. Sedangkan hari-hari biasa, masak setiap hari. Bukan aku tapi orang lain.

Siapa yang keliru tak tahu nak masak apa hari ini, hari esok dan hari-hari seterusnya sini aku kongsikan Edisi Khas Resipi Ramadhan. Korang klik link ini tak payah nak salin, tak payah nak copy paste pun. hanya print terus. Klik link ini dapat berpuluh resipi dalam bentuk word.

Ada pelbagai jenis menu yang dikongsi. Menu Masakan Pelbagai Jenis Nasi, Masakan Mee, Masakan Ayam, Masakan Ikan, Masakan Daging, Ketam, Lala. Seafood, Sotong dan lain-lain. Bukan hanya untuk menu 30 hari berpuasa, bertahun-tahun pun boleh masak dengan menu-menu yang tersedia.

EDISI_KHAS_RESIPI_RAMADHAN

Harap dapat membantu korang nak masak apa bila berbuka nanti.

 

Kredit : Lepak Bersama Mawar (LBM)

 

About emarieys

Ema has written 1138 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

29 thoughts on “Download Senarai Menu Berbuka Puasa

  1. tahun nie puasa idah rilek sikit… hari2 maid jer yang masak… sebab maid yang nie suka masak… so bagi laa kat dia setelkan… hujung minggu jer la kot idah berpeluang nak masak pun… 😀

    Salam perkenalan dan selamat berpuasa… 🙂

  2. Ini baru betul. Kalau tak tahu juga apa nak dimasak, memang tak logiklah 🙂 Saya baru je dapat WA dari my niece senarai 30 hari laukpauk untuk berbuka puasa termasuk resepi sekali. Memang terbuntanglah lepas berbuka kalau berjaya buat semua resepi tu 🙂
    Mummydearie recently posted…Macam-macam ragam ….My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge