punca tak nak bayar RM 5… akhirnya kena saman RM 30…

padan muka diri sendiri… berkira sangat kan…

oh, tidak!!!!

nak masuk muzium samudera ni kena bayar RM5… punyalah kedekut nak keluarkan duit sebanyak itu..hah, ambik dah kena saman parking RM 30 tau… ingatkan kat sini macam kat tempat lain…hari minggu free parking….rupa-rupanya kat sini hari minggu lagilah diorang kuat bekerja…huhuhu…hanya malam saja free….

bila dah sekali terkena..maka beringatlah berkali-kali…
nak masuk sini pun macam tak best jea…
tu pasal tak masuk….

posing kat luar pun jadilah…. cuma tak nampaklah kebesaran kapal yang berlabuh kat tepi jalan ni yer….

teruslah kitaorang menuju ke taming saring ni..
macam best saja tengok orang-orang sini naik..

punyalah kami-kami ni excited nak naik..
pergi ke kaunter tiket….. alih-alih tak jadi pula…
tiket mahal RM 20 satu kepala..
hahaha, berkira lagi…
lagipun dari bilik hotel pun boleh tengok bandar melaka ni (ayat sedapkan hati)

dah tak naik menara pusing-pusing..
bayar RM3 untuk naik kereta control ni…
berebutlah si kakak dengan adiknya

bila kakak naik..kereta tak mahu gerak.. bateri dah kong…kakak berat..kereta tak terdaya nak geraknya…

bila si adik naik…eksen mula.mula….. pastu kereta dah bergerak…. dia pulak yang menangis…ish3x….

last-last kakak juga yang main….

satu lagi entri pasal Melaka ni….
pastu habis……

About emarieys

Ema has written 1258 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge