Dengan kecemerlangan keputusan UPKK kakak Azwa semalam, adalah sebahagian hadiah di hari kelahiran Mr. Ery hari ini. Syukur Alhamdulillah, kegembiraan berganda. Aku nak bermadah pujangga memang tak pandai. Sebagai isteri, aku hanya mampu untuk mendoakan kesejahteraan dalam rumahtangga, kesihatan yang baik, dan rezeki tidak putus dalam keluarga kecil kami. DoaRead More →

Dilema orang berkaca mata.. situasi yang perlu dihadapi bagi orang yang terpaksa pakai cermin mata. Walaupun sekarang dah ada contact lens siap ada power, tapi cermin mata juga yang jadi pilihan. Seriau nak pakai contact lens..fikir macam-macam. Itu sebab sampai sekarang tak pernah try pakai contact lens. Jeles juga denganRead More →

Cameron Highlands? Sebab frust sangat bila terpaksa balik awal dan masuk kerja. Punca itulah pergi ke sana. Eh, boleh ke begitu? Untuk ubatkan hati yang panas ni kan. Better pergi ke tempat yang sejuk. Nak balik ke Kuala Lumpur, tersinggah tanpa sengaja di Cameron Highlands. Ikut Lojing..Gua Musang. Saja nakRead More →

Lokasi Percutian Umang-Umang Chalet Melaka Best. Sabtu lepas mamaema sekeluarga ke Melaka. Family day rakan kerja Mr.Ery. Setiap tahun team kerja Mr.Ery akan buat family day. Awal tahun mula collection untuk rancang pergi bercuti ramai-ramai. Geraklah kami sekeluarga lebih kurang jam 10pagi. singgah RnR untuk sarapan. Masing-masing tak gerak sama.Read More →

Dah hampir-hampir lupa pasal trip ke Krabi ni. Busy tak sudah-sudah, selepas bercuti ke Krabi tak lama jumpa bulan puasa lepas itu sambung pula raya. Kejap cerita pasal tempat berbuka, kejap cerita pasal raya. Jadi, bulan raya pun sudah habis, kita sambung balik pasal Krabi ni. Aonang Beach Krabi. SelepasRead More →

Anniversary yang ke-11. Sempoi sambut anniversary tahun ini. Masing-masing pakai t-shirt dengan muka kusut masai badan berlengah tak mandi lagi.. nak buat camana baru sampai dari KL.  Terima kasih cikngah dan ciksu beli kek untuk kaklong dia. Potong kek sambil berdukung Ayra yang tengah teriak siap teresak-esak. celik mata bunyiRead More →

 Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin. Macam mana raya korang? Layan kat facebook macam-macam fesyen dan tema warnanya. Aku tak nak kongsi kat fb, nak kongsi kat blog je. Tema pilihan kaler purple gelap. Inipun last minute cari. Mr.ery plan nak pakai jubah tapi aku yang suruh beliRead More →

Pregnant sebelum ini tak pernah ada apa-apa masalah. Tiada kencing manis, tiada darah tinggi. Tapi pregnant kali ini, kena HB Low pulak. HB Low apa? HB Low adalah kurang darah dalam badan atau lebih dikenali sebagai anemia. Siapa yang ada HB Low, takut mudah jatuh pengsan semasa mengandung. Bacaan palingRead More →

Berkonvoi dengan Exora Owners Car Club Malaysia bersama team UrbanCrewz. Kali pertama follow sejak join kelab kereta. Tempat berkumpul di Hentian R&R Serdang. Pekena nasi lemak dua bungkus dan teh o beng segelas. Dapat juga berkenalan dengan mak usu- mak usu yang follow sekali. Mak usu ni panggilan untuk paraRead More →