Aqeel Azwa Parenting Travel

Mereka tak takut air

Di Lotus Desaru Beach Resort ini ada waterpark.
Tapi tidaklah sebesar Gambang atau Lost World of Tambun
Sesuai untuk anak-anak yang suka main air
Kalau mak bapak, rasanya tak tenggelam pun

Masa kami mandi kat sini
Gelongsor yang panjangnya 100meter tu tak dapat nak main
Tengah diperbaiki
Bila kami dah nak masuk bilik baru nampa ada orang pergi main
Tapi tak menarik hati kami sebab airnya perlahan
Orang berjalan saja kat dalam tu

Bagi mereka berdua sudah rasa happy
Dapat mandi dan berlari-lari

Azwa berkali-kali naik gelongsor ini
Ema hanya perhatikan dari jauh saja

Seronok sakan si azwa

Pastu ema panggil azwa minta dia tunggu di bawah
Jangan naik gelongsor lagi
Tunggu air dari coconut tu jatuh

Tengoklah mana ada azwa nak lari

Orang lain semua bangun tapi azwa duduk diam jer kat situ

Aqeel mandi kat mana?
Si aqeel mandi dalam kolam air separas buku lali
Ada taman permainan sekali kat dalam kolam ini
Tak bagi aqeel turun gelongsor kat sini..sebab agak curam
Bila turun boleh tersandung ke depan

Ada-ada sajalah benda yang aqeel nak buat ni

Dia ingat pijak air, air tak keluar

Nampak tak tiga beranak tengah bertahan air dari coconut tu

Kat sini ada juga kolam untuk orang dewasa
Boleh mandi pakai t-shirt kecuali pool yang dekat dengan tempat makan tu
Sana sangat jaga tau..tudung pun kena pakai tudung renang

Dengan aqeel kena berjaga-jaga
Dia akan terjun sesuka hatinya
Letak di tepi kolam, terus dia nak terjun
Kononnya kolam itu tak dalam

About emarieys

Ema has written 1151 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
0 Shares

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge