Loading...
AqeelParenting

Mama Dengan Adik

time nie tgh tgg MIL ngan SIL kat depan umah bersiap2 nak pergi umah SIL yang kedua. dorang ngajak makan tghari kat umah. alang2 incik suami kerja pada hari minggu dan dgn tahap kebosanan ada so mamaema on jea pergi…

pandai pun adik tgk kamera hp yg dipinjam nie erkh…

pesal nie adik oii…naper jelir2 lidah nie….mama tak ajar tau..nanti potong lidah tue…

mamaema nak citer sikit pasal hari tue kat umah SIL nie….terpulanglah mau tahu atau idak kan… mamaema tetap nak citer jugak nie.. pasal si adik nie lah yang buat hal menangis sekuat hatinya gituuu..adoiiiiiii sampai tk kusyuk smayang zuhur tau…dari tgkt atas dok dgr nangis tak brenti2.

padahal tinggal pun ngan MIL bukannyer ngan orang yg tak kenal ponn…bila saja mamaema amik adik nie automatik brenti menangis. sampai teresak esak lagi koooo…itu baru kat umah. satu lagi masa kat dalam kete dah nak balik umah. terus terusan menangis si adik nie. bukannya mamanyer tak ada..hah dok sebelah tgh drive lagi..bila saje sampai kat traffic light, mamanyer peganglag sekejap bagaikan terkena kejutan letrik terus brenti menangis dan bila lampu dah hijau dan mau jalan teruslah mamaema pass pada MIL aperlagi sambung baliklah nangisnyer…. mcm2 gaya dan aksi MIL buat tapi dok layannyer…Ya Allah si adik nie nape pulak dia buat hal giniiiiii….biler dh sampai kat umah dan kat pangkuan mamanyer terus diam menangis tapiiii still ada sisa2 esak kesan tangisan yang melampau kat dalam kete tue… maybe sgt keletihan sebab nangis..mamanyer bagi susu then terus terlena bersama mamaema ngan kakak gitu…zzzzzzzzzzzzzzzzz

my heart : jangan buat hal laaaaaaa

About emarieys

Ema has written 1238 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge