Bangi Village Steamboat ini kedai kawan ema sama sekolah. dulu kedai ini di Bangi, tapi sekarang dah pindah ke kawasan kajang pula. tak tahulah sebab apa mereka pindah.

malam sabtu lepas, teringin nak makan steamboat. lebih-lebih lagi mr. ery offer nak belanja. dah lama tak pergi kedai BVS dan makan steamboat mereka. pakai gps cari sekolah menengah teknik dan taman damai mewah (konpem tak sesat). kawasan baru lagi. ema pergi main redah saja tak telefon pun kawan empunya kedai.

bila sampai kat kedai BVS ini, ema tengok banyak perubahan. dulu khidmat utama mereka adalah steamboat tapi sekarang khidmat steamboat itu ada lagi cuma tidak seperti dulu. dulu makan sampai kekenyangan dengan bayaran mengikut satu kepala dan kini makan steamboat pakai set.

tak jadi makan steamboat, kitaorang order nasi goreng yang luar biasa kat sini.

steamboat bangiaqeel syafiq langsung tak nak makan. hanya tahu minum ais saja. puas pujuk suruh makan. tak nak jawabnya.

steamboat bangimr. ery order nasi goreng BVS Special

steamboat bangi

ema punya nasi goreng chiangmai (tak perlu cari sampai ke oversea pun). diletak sekali telur goreng buat panjang-panjang, udang goreng tepung, somtam (macam kerabu pauh)

sudahnya, kami makan sampai habis licin. nasi ema si kakak yang habiskan semua.

dah namanya licin…sedaplah jawapannya.

About emarieys

Ema has written 1138 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge