Makan besar di Ikan Bakar Zul, Besut. Time kumpul ramai-ramai dengan family paling seronok kan. Lagi-lagi cukup korum semua. Alhamdulillah, bila dapat belanja keluarga makan-makan dan kumpul satu meja. Dari anak ke menantu hingga cucu. Walaupun abah dan mom dah lama berpisah, tetap dapat duduk semeja.

Ikan Bakar Zul Besut

Ikan Bakar Zul Besut tempat makan malam kami sekeluarga. Agak terkenal juga kedai ikan bakar kat sini. Cuma masakan hanya tertumpu pada bakar-bakar dan goreng celup tepung. Tak ada menu tambahan seperti menu berkuah dan sayuran. Yang bestnya lauk sangat fresh.

Datang sini, sila pilih meja dulu yea. Orang sangat ramai. Masa tengah cari meja, sambil tu terus buat order. Pilih-pilih lauk fresh dan terus pilih nak bakar atau goreng. elok dapat meja, terus sampai makanan..tak perlu tunggu lama.

Doa Murah Rezeki

 الَّلهُمَّ اكْفِنِي بِحَلاَلِكَ عَنْ حَرَامِكَ ، وَاغْنِنِي بِفَضلِكَ عَن سِواكَ

“Ya Allah, ya Tuhanku! Cukupkanlah aku dengan suatu yang halal berbanding suatu yang haram yang telah Engkau tetapkan. Dan berilah aku kekayaan dengan kelebihan daripada Engkau berbanding selain Engkau.” [Kredit: Islamidia]

Tidak membazir..rezeki cukup pada malam itu walupun agak ralat dengan harganya. Okeylah, bukan selalu pun..happykan orang tua dan adik-adik.

Walaupun adik beradik tidak ramai, tapi riuh dengan cucu-cucu yang macam-macam peel. Next, plan nak bercuti sama-sama..InshaALLAH mudahan ada rezeki ke arah itu.

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1335 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

6 Replies to “Tidak Jatuh Miskin Belanja Keluarga Makan Besar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *