Edisi luahan hati | Terima kasih yang aku nak perli yang aku dapat

As Salam

Terima kasih yang aku nak perli yang aku dapat
Susah nak berterima kasih diam pun memadai
Nak kata bergurau memang jauh sekali
Bergurau dan diperli sangat beza situasi

Tak nak ucap terima kasih pun tak apa.
Cuma jangan keluarkan kata-kata yang menyakitkan telinga
Aku hanya menurut kata.
Kalau tak nak tak payahlah terima

Barang percuma tiada siapa yang akan tolaknya.
Tak nak guna boleh simpan saja.
Aku tahu barang itu sekarang tak bermakna
Tak bermakna ambil juga

Bila tak bagi bising pun ada
Bila bagi terima kasih pun tak ada
Bukan orangnya semua sama
Barang itu ada gunanya

Sekarang zaman teknologi IT
Pergi ke mana dah tak bawa barang ini
Barang gadget saja yang orang pakai loni
Alasan berat tak lojik sekali

Ramai lagi yang meminta
Aku sendiri pun tak ada
Cuma kebenaran diberikan kepada berkenaan saja
Aku hanya tolong pass kat semua

Minta maaf jika terasa
Sekadar aku meluahkan kata-kata
Tapi aku peduli apa
Ini sebab blog aku yang punya

Nak minta tolong satu perkara

Siapa tahu nombor telefon Hotel Bayview dekat Pulau Langkawi di sana.
Tak pun hotel apa kat area pekan kuah yang banyak star punya

About emarieys

Ema has written 1249 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge