permainan ting-ting ni..tradisional ke?

As Salam

permainan tradisional ting-ting.

wah, dah lama tak melompat lompat pakai satu kaki
kalau dulu main ni siap nak gaduh-gaduh lagi
lompat-lompat terpijak lane dah kira out kan

pastu nak kena baling batu biar betul-betul masuk kotak
kalau tak masuk out dan kena tunggu turn balik
last-last kawan lain boleh pintas dulu

betul tak kawan?

dah tak larat nak lompat-lompat main ting-ting ni
kalau kampung saya dulu permainan ni dipanggil ‘dechok’
mr. ery pun dah lupa step

sekali main dah rasa letih…nampak sangat badan tak ada stamina..

rindu dengan kawan-kawan yang main ting-ting kat kampung dulu

About emarieys

Ema has written 1264 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge