All Travel

Laksa Ikan Sekor & Cendol Airport

Pergi bercuti ke Pulau Langkawi jangan lupa pekena Laksa Ikan Sekor dan Cendol di tepi airport Pulau Langkawi ye. Sana, tempat femes bagi peminat laksa. Lokasi Laksa dan Cendol ini mula dari Airport menuju ke Pantai Cenang akan nampak beberapa gerai di tepi jalan.

Laksa Ikan Sekor

 

laksa

Selain Laksa Ikan Sekor, Laksa Penang pun ada.

 

Laksa Penang Langkawi

Cuaca yang agak panas, apa kata order sekali air cendol.

 

Cendol Aiport Langkawi

Tahun lepas dua kali bercuti ke Pulau Langkawi. Bila tanya Mr.Ery nak pergi sana lagi tak? Katanya lebih seronok ke Cameron Highlands lagi. Sana cepat bosan sebab tak ada tempat nak pergi selain Pekan Kuah dan Pantai Cenang. Kalau jenis yang suka shopping 10 kali pergi pun tak kisahkan.

 

#throwback

 

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

17 Comments

  1. Laksa dan Cendol adalah kombinasi terbaik. Kena pula Cendul pulut durian lagilah terangkat.
    akubiomed recently posted…Masjid terapung Masjid Selat MelakaMy Profile

    1. betul sangat tu, cendol dan rojak pun boleh tahan juga….
      Denaihati recently posted…Video koleksi SBB2014My Profile

  2. Kita suka laksa Penang…cendol tu memang favoritelah..
    Raudzah recently posted…8 Sebab Rezeki Susah Nak MasukMy Profile

  3. ikan sekor tu maksudnya ikan seekor? oo, mr ery suka lagi pegi cameron ye. suka makan stoberi lettew.

  4. Teringin nak try sebab ramai kata sedap ;D
    Myra Jay recently posted…Murtabak TelurMy Profile

  5. Tempat kakak ni memang tak jumpalah makan laksa ada ikan seekor macam tu Ema…

    Kalau cendol ada macam-macam tu biasalah.

    Tengok hero comel tu menghirup dari mangkuk aduhai menggoda betul!
    Kakzakie recently posted…Puas menguleknya di hari mingguMy Profile

  6. laksa dan cendol…antara favourite puteri ni. Tetiba lapar..nasib baik dah nak lunch..hehe 🙂
    puteri kasih recently posted…Gubahan Buah KreatifMy Profile

  7. sedapnya laksa dia,
    kena plak panas2 ni minum cendol
    sedap 🙂

  8. Akhirnya dah Jumpa… Inilah rupanya Laksa Ikan Sekor yang selalu isteri saya sebut-sebutkan tu…Isteri saya teringi sangat nak makan Laksa Ikan Sekor ni, tapi sampai sekarang belum jumpa lagi dekat kawasan saya…. Nasib baiklah beliau tak mengidam… Kalau mengidam, mungkin sekarang juga saya bawa isteri saya ke Langkawi… hehehe
    Anuar recently posted…WW : Apabila Baby Naila pakai Gaun Colour PinkMy Profile

  9. ada bc byk blogger klau g langkawi sure singgah mkn kat cni.. nureen g ri tu x singgah pon huhuuu

  10. tu diaaaa…seekor ikannya! 🙂
    boleh la saya try..hari tu plan nak ke Langkawi..maybe next time boleh try ke kedai ni

  11. Saya memang peminat laksa dan cendol tapi Langkawi ni pulak dah berzaman tak pergi. Tension dok pujuk-pujuk HD, takmo gi naik flight katanya. Gayat! Punyalah nak gelak…

    Laksa ikan sekor ni kat KL memang takda nampak kan rasanya!
    Mummydearie recently posted…Pandan Snow Cheese Yogurt Cake ala PKMy Profile

  12. Khadeejah Hasmad says:

    Cendol waktu panas, fuhh sedapp 😀
    Khadeejah Hasmad recently posted…Pengalaman Saya Berpantang Dengan Set Bersalin ShakleeMy Profile

  13. emm sedapnya tgk si adik menghirup kuahnya, mesti sedap menjilat mangkuk 😉
    ajumohit recently posted…Jahitan kepala sudah dibukaMy Profile

  14. belanja gua. belanja gua itu cendollll..
    titan recently posted…Awak, saya tidak yakinlah..My Profile

  15. akakkkk….sedapnye laksaaaa……

  16. Pernah pergi sekali. Itu pun x ke mana jgk.
    sal ya recently posted…Pandora Inspired yang cun.My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge