Bila nak lulus ni?

Dah siap pun isi permohonan Peperiksaan Perkhidmatan Awam KPSL untuk Penolong Pegawai Tadbir Gred N27 masuk kali ke-8. Dah tujuh kali ambil exam tak lulus-lulus lagi. Bukan bodoh tapi belum ada rezeki lagi untuk aku lulus kan. Tinggal satu ujian sahaja iaitu bab undang-undang.

 

kpsl

KPSL Penolong Pegawai Tadbir

Tapi bila aku perhati betul-betul, aku silaplah. selama ini memang tak perasan langsung. Tahun 2008 berderet dengan peperiksaan tu sebenarnya Peperiksaan Awam KPSL untuk gred N17 (PTPO) danΒ  N17 (PT Kesetiausahaan). Masa aku masuk kerja, aku gred N11 (Jurutaip), sekarang dah dijumudkan terus ke PTPO N 17. Pastu aku menyepi dari mengambil peperiksaan 3 tahun.

Sekali aku check balik, rupanya aku tak lulus lagi dua paper. Terpaksalah isi permohonan yang baru. Nampak tak cantik ambil dua paper, aku ambil kesemua sekali. hahahaha..tak rugi pun. Harap ada tuahlah nak lulus tahun ini….doakan untuk aku yer.

Eh3x, aku belum bersalin lagi laa…baby tak mau keluar lagi ni…..

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1144 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
0 Shares

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

18 thoughts on “Bila nak lulus ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE