Parenting Ramadhan

Korban Lembu

Alhamdulillah
dapat juga merasa daging korban
walaupun tak dapat kupontapi kecoh juga kat surau
kenapa rumah lot ……, tak dapat kupon?
adalah yang bagi sebab tak ada orang kat rumah

mungkin ada benarnya
jadi kita fikir yang baik-baik sajalah kan

lepas sembahyang raya
mr. ery bawa anak-anak pergi tengok lembu yang nak dikorbankan
aku tak ikut pun
sibuk bersilat kat dapur pagi-pagi
pagi raya first time buat laksa pinang


balik rumah
anak-anak sibuk bercerita
lembu kena potong (siap buat gaya lagi)
mr. ery tak boleh lama-lama tengok lembu
dia mabuk darah…cepat naik ke kepala..
mulalah nak sakit kepala


dapat juga ‘gear box’ ni
kesian kat adik ipar aku kena belah tulang sampai habis tenaga
dah ler baru lepas pantang ko…
nasib tak terpelanting ke dalam jamban jer…
tengaharinya..kitaorang makan kat rumah adik ipar aku ni


malamnya kitaorang bakar sate daging
daging yang fresh best ler nak buat sate ni
lembut saja…

first time juga buat sendiri


nak bakar sate belakang rumah kat dapur segan dengan jiran sebelah
jadinya membakarlah kat depan rumah sambil selindung dengan meja-meja

About emarieys

Ema has written 1151 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
0 Shares

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge