Loading...
Oh MalaysiaPerkhidmatan

Dah lama tak naik…dah lupa…

Semalam mamaema amik cuti 1 hari…mahu setel kerja2 yg tertunggak… first pergi public bank mahu bayar duit kete..baru jea nak masuk kat mesin wang…ada sign bgtahu ada kerja2 pembaik pulih mesin2 tue..tunggu punya tunggu..agak lama juga…mamaema pun jalanlah… coz dah terlewat janji nak jumpa member kat kinrara… tak bolehlah terlewat dah janjikan… selepas saja selesai..on the way nak balik rumah singgah lagi ke bank tue…

nasib kerja2 pembaik pulih tue dah selesai tapi ada juga kejadian yang buat mamaema tension…. masa nak masuk duit kat dalam mesin cash deposit tue… RM 20 yang tertinggal… dah cuba berpuluh2 kali tapi masih tak dapat2..kat tangan mamaema hanya ada RM 10 dua keping itu saja… so dah tak larat mencuba dan tengah kejar masa akhirnya terpaksa jugak masukkan RM 50 sekeping… maka terlebih sudah bayar… bulan depan konpem mamaema akan bayar kurang….hehehe…padahal duit tue tak ke mana pun kan…hanya untuk bayar hutang kereta saja….

mamaema kejar masa mahu pergi ke LCCT..mahu jumpa angah baru balik dari singapore dan kirim barang…. mr. ery tidak kasi drive kete sorang2..BAHAYA… so mamaema naik komuter dari bandar tasik selatan dan naik bas ke LCCT…. so apa yang berlaku kat dalam komuter??? puncanya sudah lama mamaema tak naik komuter…rupa2nya koc yang mamaema naik adalah khas untuk wanita saja..itupun mamaema dapat tahu bila ada orang announce koc tengah hanya untuk wanita sahaja..coz ada lelaki terus masuk kat dalam koc..tanpa sempat tengok pada sign di cermin…

kalau mamaema nie lelaki pun mamaema tak terperasan jika dah lama tak naik komuter kan…tidak silap mamaema, koc wanita nak dikalerkan warna pink.. maybe tak ada kesempatan kot…. so dengan kejadian itulah baru mamaema terperasan..semuanya wanita saja yang ada kat dlm koc nie… ada kebaikannya dan ada jugak keburukannya…. nanti mamaema listkan…

semua wanita yg ada dlm nie..kakak2..adik2..makcik2…

ni adalah sign kat tempat menunggu dan berbaris…

Korang perasan tak orang arab nie, haa.. dia pun beratur kat laluan koc wanita saja… so mamaema fikir dia nie tak faham atau buat2 tak faham…. tapi bila komuter dah sampai rupa-rupanya pak arab nie terus pergi ke koc sebelah dan bawak sorang anaknya..dan sorang lagi dengan wifenya…so diaorang nie berpisah koc lah kejap kan… nasib baiklah pak arab nie faham..cepat betul mamaema fikir yg bukan2…huhuhu…

yang dapat mamaema listkan kebaikan dan keburukannya… kalau korang rasa nak tambah..korang hantarlah komen yea…

KEBAIKAN

1) tidak perlu berebut2 dan bersentuhan dengan bukan mahram
2) tidak perlu takut2 dengan penyeluk saku..erm wanita ada tak penyeluk saku??
3) tidak kelemasan dgn bau2 yg masam…hehehe

KEBURUKAN

1) bagi yg couple tue akan berpisahlah kejap yea..
2) bagi keluarga pun akan berpecah jugak..kalau yg ada dua anak..sorang bawak satu..tapi kalau ramai mcm mana tue…
3) kekadang orang ramai tak terperasan mana satu koc yg dikhaskan untuk wanita ini….

About emarieys

Ema has written 1169 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE