Acara tahunan untuk mengeratkan silaturahim dalam group Urban Crewz EOCM. Agak dah lama pun tak bersua antara kami geng isteri-isteri kepada poksu-poksu belaka. Jadi, aktiviti tahun 2018 dimulakan dengan pertandingan bowling di Endah Parade, Sri Petaling. Sebab dah lama tak bersua, aku ikutlah poksu nya yang nak main bowling.Read More →

Assalamualaikum. Hari ini sesambil siapkan kerja untuk program akan datang, MamaEma ciptakan satu contoh borang penilaian atau kaji selidik secara online. Separuh hari juga nak siapkan. Maklumlah try and error. Dah rasa okey, MamaEma send email pada pegawai untuk komen. Borang penilaian secara online akan mengurangkan penggunaan kertas secara berlebihan.Read More →

Assalamualaikum. Alhamdulillah, Casa Emarieys dah dilengkapi dengan perabot. Dua hari cuti hari minggu pulun tenaga hanya untuk Casa Emarieys ini. Gerak dari KL selepas habis event, jumpanya hari sabtu siang terus ke malam dan hari ahad esoknya..bergerak balik semula ke KL. Nasib baik ada minuman tenaga yang baru dilancarkan iniRead More →

Slayer Workshop. Setiap kali program, salah satu tugas kerja hakiki jadi sekretariat. Kerja sekretariat memang kerjanya di luar pejabat. Orang cakap syoklah asyik kerja luar memanjang. Syok memang syok, tapi diaorang nampak yang syok saja. yang tak syok, mereka tak nampak. Dah bertahun buat kerja sebagai sekretariat, di Slayer WorkshopRead More →

Sewa Bilik di Casa Emarieys Casa Emarieys akan mula beroperasi sepenuhnya pada bulan September 2017 sempena kemasukan pelajar-pelajar Degree di Uitm Machang, Kelantan.  Walaupun Casa Emarieys akan beroperasi pada bulan September, kini telah dibuka untuk tempahan. Dengan konsep siapa cepat dia dapat. Terkini. sudah ada yang menempah dan masih adaRead More →

Baru habis duty kat Hotel Sheraton Imperial. So, next month ke Terengganu. Hari ini baru masuk pejabat. Bila dah outstation, nak update blog pun agak limited. Pastu ada yang bertanya “ko kerja apa ema, memanjang aku tengok ko stay di hotel”. Orang yang bertanya, bunyi seperti seronok stay hotel. OrangRead More →

Assalamualaikum, sebulan tak layan blog emarieys.com. Tuannya betul-betul membusy sambil perut sudah ke depan. Alhamdulillah tuan blog sihat-shiat manja. Dua minggu berada di Kuala Terengganu, dari air melintas atas jalan hingga matahari keluar terang benderang..Fuhh, memang kepuasan berada di sana. Pernah makan nasi atas daun pisang tak? Tapi bukan diRead More →