Kerani awam kerja mamaema. Hampir setahun berhempas pulas bertugas sebagai kerani sekretariat program rasa nak bernafas pun tak cukup. Tapi bila dah selesai, hilang segala penat dan stress. Sambung balik tahun depan. Dalam perancangan ada 24 + 16 program untuk tahun 2017. Semput. Inilah salah satu tugas mamaema sebagai kerani di sektor awam. Lain jabatan, lainlah bidang tugasnya.

Kerani Sektor Awam Setahun Struggle Dan Akhirnya Inilah Saat Yang Paling Di Tunggu |

Persedian sebelum program memang memenatkan, tapi bila selesai satu program sangat melegakan. Dan ianya akan berterusan sehinggalah ke hujung tahun.

tugas kerani

Serius. ini rupa kami sebelum sesuatu program bermula. Pelbagai kesulitan dihadapi. Alhamdulillah dapat diatasi dengan sebaiknya. Timbulnya masalah, dapatlah kami belajar untuk selesaikannya dengan pelbagai reaksi. Kenangan betul.

kerani job

Happy tak..happy tak.. Seronok tak terkata bila program terakhir tahun 2016 selesai. 27 program ke semuanya. Boleh cuti dengan aman..kononnya. Tak ambil cuti pun, datang kerja macam biasa…report sedang menunggu. Memang itu tugas kerani, sedia report selepas program. Nanti tak tercapai pula sasaran kerja tahunan.

About emarieys

Ema has written 1335 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

4 Replies to “Setahun Struggle Dan Akhirnya Inilah Saat Yang Paling Di Tunggu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *