Tarikh mengundi PRU ke -14 pilihanraya umum telah ditetapkan pada 9 Mei 2018 (Rabu). Kenapa Rabu? Adalah tu sebab-sebabnya kan. Harap akan ada berita baik umum cuti tanpa rekod (CTR) untuk mereka yang balik mengundi di kampung. Sekolah dah diumumkan cuti peristiwa pada tarikh berkenaan. Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (PRU)Read More →

Menghitung hari untuk mengundi. Bilakah hari nya? Bilakah tarikhnya? Tak sabar nak calit dakwat biru diibu jari. Kemeriahan untuk menyambut hari pilihanraya adalah ketika hari berkempen. Meriah sana sini kempen untuk menarik pemilih memilih calon mereka. Marilah..mari…pergi mengundi. Eh, jomlah kita nyanyi dulu lagu Marilah Mengundi… tak sabar sangat ni..Read More →

Penangan projek baru Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) di Brickfields. Website PPA1M terus under construction beberapa hari. Ramai yang berpusu-pusu untuk mengisi permohonan projek baru PP1M Brickfields, Jalan Ang Seng, Kuala Lumpur walaupun tarikh tutup permohonan masih panjang sehingga 15/02/2018. PPA1M Brickfields Mana tak jadi rebutan, rumah di tengah-tengah bandarayaRead More →

Bab menyebarkan perkara-perkara yang tidak pasti, yang tidak betul, hati-hati yer.. nanti akan menjadi fitnah kalau korang sebarkan. Lebih-lebih lagi yang melibatkan isu halal dan tidak halal. Memang sangat sensitif. Betul tak? Belum disahkan apa-apa, terus disebarkan tanpa selidik terlebih dahulu. Atas tujuan apa sebenarnya? Bahagian Hab Halal, Jakim NakRead More →

ALLAHUAKBAR … Allah Maha Besar… Syukur Alhamdulillah. Alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik untuk bekerja hari ini dan ramai yang sambung cuti. Esok kembali cuti hari wilayah.   Hari Lahir Suami 30 Januari semalam hari lahir suami mamaema. Selamat hari lahir suami. Tiada hadiah, tiada kek, tiada majlis. Cuma dititipkanRead More →

Baru habis duty kat Hotel Sheraton Imperial. So, next month ke Terengganu. Hari ini baru masuk pejabat. Bila dah outstation, nak update blog pun agak limited. Pastu ada yang bertanya “ko kerja apa ema, memanjang aku tengok ko stay di hotel”. Orang yang bertanya, bunyi seperti seronok stay hotel. OrangRead More →

Kerana jaundis atau kuning selepas dilahirkan. Aku menangis kerana Ayra. Umur baru 4 hari, Ayra dah kena tahan wad NICU, Hospital Serdang. Dah tiga anak ni, Ayra seorang yang kena tahan wad sebab jaundis, dua anak sebelum ini pun pernah kena tapi tidak sampai tahan wad setakat ambil darah saja.Read More →

Ini kali kedua pergi Pusat Sains Negara. Kalau tak ada rombongan sekolah pasti tak sampai-sampai lagi di sini. First, ikut masa kakak Azwa umur 5 tahun, kali ini ikut Aqeel. Dengan dah berbadan dua, malamnya baru sampai dari johor terkedek-kedek nak ikut sekali. itupun last minit bagitahu cikgu. Kakak AzwaRead More →