Malaysia Quarantine Centre Support Group During COVID-19 MCO

Tahniah pada admin group Malaysia Quarantine Centre Support Group yang mewujudkan support group ini.

Berkuatkuasa 24 Julai 2020, semua penumpang yang pulang/pergi ke Malaysia diwajibkan menjalani kuarantin wajib selama 14 hari di pusat kuarantin khusus semasa tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan menanggung kos untuk kuarantin sepertimana yang ditentukan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Dengan adanya support group ini, pengalaman bagi first person yang menjalani proses kuarantin dikongsikan dan dapat membantu orang lain.

Sebarang persoalan juga boleh diajukan. Tapi sebelum mengajukan soalan sebaiknya rujuk kepada post-post terdahulu untuk mengelakkan dari soalan yang sama.

Sedia maklum, hotel untuk kuarantin tidak boleh dipilih dan pihak KKM sahaja yang akan menentukan setibanya di KLIA.

Antara yang dikongsikan oleh mereka-mereka yang menjalani kuarantin:

  • Sepanjang kuarantin tidak dapat berhubung dengan orang luar dan hanya akan berada di dalam bilik hotel sahaja. So, apa yang nak dilakukan selama 14 hari di bilik? Apa yang dikongsikan mereka, ada yang bersenam, bermain game, walking counting step.
  • Berkongsi breakfast, lunch dan dinner.
  • Sediakan dry food banyak-banyak lebih-lebih lagi bagi yang ada anak kecil.
  • Sediakan mainan dan aktiviti untuk anak-anak.
  • Boleh beli dry food melalui hotel, online shopping tetapi tertakluk kepada pihak hotel mahupun KKM.

Maksimum bayaran kuarantin adalah sebanyak RM2100 seorang untuk 14 hari. Tambahan RM50 bagi orang kedua dan ketiga. Anak berumur 6 tahun ke bawah tidak dikenakan bayaran.

Korang boleh join Malaysia Quarantine Group Support ini.

 

 

Tagged : / / /

Proses Penghantaran Pulang Rakyat Malaysia Yang Terkandas di Guinea, Pengalaman Pertama Untuk Aku

Dapat join sekali misi penghantaran pulang rakyat Malaysia yang terkandas di Guinea. Ini pengalaman berharga untuk aku. Dan ini pengalaman pertama dan mungkin tiada lagi untuk pengalaman seperti ini.

5 rakyat Malaysia terkandas sejak bulan Mac 2020 susulan penutupan lapangan terbang Conakry, Guinea akhirnya berjaya dibawa pulang dengan penerbangan khas dari Kerajaan British.

Hasil perhubungan baik antara Kedutaan Malaysia dan Kedutaan British di Conakry berjaya menempatkan mereka dalam penerbangan ini.

repatriation of Malaysians back home 3

Mereka akan diterbangkan dari Conakry – London – Doha – Kuala Lumpur.

penghantaran pulang rakyat Malaysia

Jam baru 6.30 pagi, tapi dah terang benderang. Pintu masuk ke airport masih belum dibuka.

Social distancing tetap dijaga.

health screening

Setiap penumpang akan diberi borang putih yang perlu diisi dan diberikan kepada pegawai kesihatan untuk pemeriksaan kesihatan.

Kami juga turut diperiksa suhu badan.

majlis repatrasi rakyat Malaysia

Penerbangan dijadualkan pada jam 10.00 pagi. Jam 8.00 pagi sudah mula ramai orang. Terdapat 2 penerbangan khas pada hari ini, dari Kerajaan British dan Amerika Syarikat.

Baca: Mereka Terkandas dan Menyambut Raya Bersama di Guinea

Semoga mereka selamat sampai ke tanahair. Dijangkakan akan selamat tiba di Kuala Lumpur pada 4 Jun 2020.

airport conakry

Menjaga rakyat Malaysia di luar negara merupakan tanggungjawab kami yang kerja di kedutaan.

Kami sebagai pemudah cara dalam proses permohonan dan penghantaran. Segala bentuk bayaran adalah pembiayaan sendiri/syarikat.

Video di bawah ini adalah inisiatif aku sendiri untuk aku buat.

 

 

Alhamdulillah, mereka telah selamat tiba di Malaysia pada petang 4 Jun 2020 dan kini menjalani kuarantin selama 14 hari.

 

 

 

Tagged : / /

COVID 19 ALERT for Malaysians Living Abroad

COVID-19 ALERT.

Bagi Malaysian yang tinggal di Guinea, Sierra Leone, Cote d’Ivoire and Guinea-Bissau segera untuk berdaftar dengan Kedutaan Besar Malaysia, Conakry, Guinea via emel mwconakry@kln.gov.my

Emelkan maklumat seperti yang tertera di atas.

To Malaysians yang tinggal di  luar negara atau bercuti di luar negara digalakkan untuk berdaftar dengan Malaysian Embassy yang berdekatan.

U all boleh follow #covid19 di twitter untuk dapatkan sebarang maklumat.

Semoga kita semua terhindar dari wabak penyakit ini.

Tagged : / / /

Check Wang Yang Tak Dituntut, Lepas Belanja di Shopee Pun Jadi

Jomlah semak wang yang tidak dituntut di laman egumis, ANM

Lepas belanja di shopee pun jadi lah ni.

Semalam check berjaya, hari ini tak berjaya pula.

Tengok lah link tu sikit yer.

Scam tang mananya..terang-terang dari Jabatan Akauntan Negara Malaysia (ANM).

Tak dapat nak masuk, terus cakap scam.

Memanglah line agak busy..tengah ramai yang nak buat semakan.

Ada yang berjaya ke?

Cara Semakan Wang Tak Dituntut

  1. Masuk ke laman egumis.anm.gov.my
  2. Klik ‘Pendaftaran”
  3. Isi butiran peribadi
  4. Klik Daftar”
  5. Paparan Pendaftaran Pengguna – Klik Ya
  6. Klik “Log Masuk”
  7. Isi nama “pengguna” dan “kata laluan” yang didaftarkan
  8. Paparan “Tukar Kata Laluan”
  9. Tukar Kata Laluan. Klik Simpan
  10. Kemaskini Maklumat Pengguna – “Alamat Penuh”. Klik Simpan
  11. Klik Carian Wang Yang Dituntut.
  12. Isi No Kad Pengenalan
  13. Jumlah Carian Wang Tak Dituntut dipaparkan.

*PENTING** Bagi pengguna eGumis yang tidak menerima kata laluan atau telah menerima katalaluan(password) semasa pendaftaran dilakukan tetapi tidak dapat untuk log masuk, mohon kerjasama tuan/puan membuat pendaftaran semula di Portal eGumis. 

Kasi reda dulu…sekarang line tengah panas.

Ramai yang tengah masuk… so, bermasalah dia.

Nak check untuk orang lain dari akaun yang sama pun boleh..tapi limited hanya 2 orang saja.

Diam-diam aku check pakai ic adik nombor 2.

Sekali dia punya ada wang tidak dituntut lah wey.

Aku punya sendiri beria check..tak ada isi..

Orang lain yang ada isi..

Tak lepas nak shopping.

Mr. Ery ada juga…kurang RM2..

Hahahaha.

Tagged : /

Penjelasan Kedutaan Besar Malaysia, Republik Turki Kepada Rakyat Malaysia Yang Kemalangan di Turki

Sedikit sebanyak perkongsian tentang tanggungjawab, usaha dan inisiatif Kedutaan Besar Malaysia di Republik Turki kepada rakyat Malaysia yang dalam kecemasan di Turki.

Sejak suku kedua 2017, di atas faktor domestik Turki yang semakin selamat setelah gagalnya cubaan kudeta pada 15 Julai 2016 telah menyaksikan kembalinya peningkatan jumlah pelancong dari serata dunia ke Turki, termasuk dari Malaysia.

Pada tahun 2018 telah merekodkan lebih 95,000 orang pelancong Malaysia datang ke Turki dan trend kelonjakan tersebut kekal meningkat pada tahun 2019 yang semakin hampir ke penghujungnya ini.

Selaras dengan peningkatan itu juga, jumlah isu/kes konsular yang memerlukan perkhidmatan Kedutaan Besar Malaysia di Republik Turki juga bertambah, antaranya kes-kes seperti kehilangan passport, beg/wang ringgit, mangsa jenayah, sakit dan juga meninggal dunia yang melibatkan rakyat Malaysia.

Dalam menjalankan tugasan hakiki dalam menjaga hubungan dua hala Malaysia-Turki, Kedutaan juga menghulurkan perkhidmatan konsular di atas dan terdapat juga isu-isu dari semasa ke semasa yang melibatkan rakyat Malaysia yang perlu diselaraskan oleh Kedutaan, seperti :

  • Isu ‘overstay’;
  • Isu rakyat Malaysia terlibat dalam melakukan penipuan/jenayah;
  • Isu rakyat Malaysia terlibat dengan pemerdagangan orang;
  • Isu rakyat Malaysia menjadi keldai dadah secara dipaksa atau rela;
  • Isu rakyat Malaysia menjalankan perkhidmatan berkaitan pelancongan secara tidak sah;
  • Isu penuntut yang menjadi mangsa di universiti/sekolah tahfiz yang tidak diiktiraf oleh kerajaan Turki yang seterusnya dinafikan pemberian visa belajar; dan
  • Isu rakyat Malaysia yang menggunakan Turki untuk masuk ke Syria, Iraq ddan lain-lain untuk menyertai pertubuhan ISIL/ISIS/Daesh.

Inisiatif (Maklumat Konsular, Sebelum Melancong)

Kementerian Luar Negeri telah giat menasihatkan rakyat Malaysia yang ingin melancong ke Luar Negara agar mendaftar/memaklumkan kepada Kedutaan Besar di negara yang bakal dilawat/terhampir. Dengan usaha berterusan ini, kesedaran untuk melakukan seperti yang disarankan ini semakin bertambah.

Bagi Kedutaan Besar Malaysia di Republik Turki, kami sentiasa berusaha untuk memberikan respon dan maklum balas kepada emel/surat/medium lain dengan memberikan nasihat berikut:

  • Keperluan melengkapkan diri dengan insurans yang sesuai dengan keperluan/aktiviti;
  • Membawa ubat-ubat/ peralatan perubatan dan kecemasan;
  • Maklumat berkenaan cuaca/suhu dan keperluan pakaian yang bersesuaian;
  • Nasihat berkenaan keselamatan tempat/negeri yang ingin dikunjungi di Turki; dan
  • Keperluan berhati-hati dalam memilih pakej pelancongan di Turki (ada yang sangat menarik dan value-for-money seperti 9 hari 8 malam melawat seluruh Turki tetapi pada hakikatnya sangat memenatkan dan boleh mengakibatkan mudarat, sakit malah meninggal dunia.)

Baca: Checklist Sebelum Travel

Inisiatif/Bantuan Konsular yang dapat dan tidak dapat dilakukan oleh Kedutaan Apabila Berlaku Kecemasan

Sekiranya terdapat berita/aduan tentang kecemasan dan keperluan bantuan, Kedutaan akan menilai situasi dan akan memberikan respon dan perkhidmatan berdasarkan keperluan sesuatu perkara tersebut. Dalam aspek kecemasan ketika melancong, Kedutaan terlebih dahulu akan ‘establish contact’ dengan tour guide/ejen untuk memastikan mereka ini adalah individu/entiti yang perlu memainkan peranan sebagai pembantu utama dalam sesuatu kes.

Kedutaan akan membantu memberikan maklumat dan menyelaras tour guide/ejen, sekiranya ia tiada contact/networking di Turki dan juga memberikan nasihat step by step bagi perkara-perkara yang perlu dilakukan.

Kedutaan juga akan meminta ejen menghubungi waris dan pada masa yang sama melaporkan kepada Bahagian Konsular Kementerian Luar Negeri untuk menghubungi waris untuk memaklumkan akan situasi kecemasan yang dialami individu/berkumpulan di Turki.

Dalam sesuatu situasi juga di mana kecemasan berlaku kepada mereka yang tidak melancong dalam kumpulan (atau pun telah ditinggalkan oleh ejen apabila kecemasan berlaku), Kedutaan akan berkomunikasi dengan waris yang bersama-sama melancong atau pun memaklumkan waris di Malaysia.

Bergantung kepada situasi, Kedutaan akan memberikan perkhidmatan bermula dengan mendapatkan maklumat, memudahcara, berikhtiar membantu sekiranya terdapat kesukaran dihadapi oleh ejen atau waris dalam menguruskan kecemasan tersebut.

Nasihat dan saranan Kedutaan adalah berdasarkan pengalaman dan tertakluk kepada undang-undang dan peraturan sesuatu entiti di Turki. Dalam masa yang sama, Kedutaan juga perlu mengumpul maklumat yang terperinci berkenaan ejen/syarikat pelancongan tempatan dan Turki, insurans yang diambil dan butiran lain untuk memastikan individu/waris terbela oleh pihak yang sepatutnya bertanggungjawab.

Bagi sesetengah kes, untuk merayu, memohon atau menyelenggara bagi mendapatkan keputusan yang diinginkan (terutamanya permohonan pengurangan bayaran, atau urusan imigresen) adalah perlu di buat di Kementerian/Agensi/Badan Induk di Ankara, pusat pentadbiran Republik Turki, dengan bantuan Kementerian Luar Negeri Republik Turki.

Perkara Kecemasan Yang Diuruskan

Sehubungan itu, sekiranya perkara-perkara kecemasan dapat diuruskan dengan baik oleh waris/ejen di tempat kejadian berlaku, Kedutaan dapat terus memberikan nasihat dan memantau situasi dari semasa ke semasa dari Ankara. Bagi kes seperti ini, Kedutaan akan datang ke tempat kejadian selepas keadaan terkawal untuk memberikan bantuan seterusnya.

Sekiranya keadaan sebaliknya dan sangat kritikal (contohnya individu ditinggal berseorangan tanpa ejen/waris), Kedutaan akan mencuba untuk segera datang ke tempat kejadian untuk membantu yang terbaik dalam situasi tersebut.

Dalam sesetengah situasi, terdapat permintaan agar Kedutaan dapat menyelesaikan bayaran/bil bagi kos perubatan/penginapan dalam sesuatu kes kecemasan atau menghubungi mana-mana insitusi kerajaan untuk menjelaskan bayaran/bil tersebut. Permintaan ini tidak dapat dipenuhi memandangkan ia adalah merupakan tanggungjawab individu/waris/keluarga.

Terdapat juga situasi Kedutaan diminta untuk mengeluarkan ‘Guarantee Letter’ bagi membolehkan pesakit dibenarkan discharge dari wad dan pulang ke Malaysia. Perkara ini juga tidak dapat dilakukan sekarang, kerana terdapat banyak kes terdahulu di mana pihak hospital di Turki membenarkan pesakit discharge dengan jaminan Kedutaan tetapi malangnya individu/waris tidak menyelesaikan baki bil/kos perubatan mereka apabila dibenarkan pulang ke Malaysia. (Sedikit sebanyak perkara ini telah menjejaskan nama baik Malaysia dan menjadi punca pihak Hospital di Turki lebih tegas kepada pesakit kita).

Kedutaan juga sangat serius memberikan nasihat kepada individu/waris dalam sesuatu kes kecemasan agar (i) mengikut nasihat doktor yang merawat; (ii) mengingatkan akan kepentingan mendapatkan pengesahan ‘fit to fly’ dan ‘free from viruses and infections’ dan (iii) kebenaran dari Syarikat Penerbangan sebelum membeli tiket atau membuat sebarang aturan untuk pulang ke Malaysia.

Bantuan Kewangan

Sekiranya bantuan kewangan dapat disalurkan oleh waris/individu/dll dari Malaysia melalui Bahagian Konsular Kementerian Luar Negeri, ia dapat dipindahkan dengan segera ke akaun Kedutaan untuk membolehkan Kedutaan menghulurkan bantuan dan melaksanakan operasi bantuan dengan kadar segera dan lebih lancar.

Kedutaan tidak diperuntukkan oleh kerajaan atau mana-mana entiti satu dana atau tabung khas bagi kegunaan kes-kes kecemasan rakyat Malaysia di luar negeri. Apa yang boleh diusahakan dari semasa ke semasa sekiranya terdapat sesuatu kes berlaku, ialah kutipan derma kilat di kalangan pegawai dan staf di Kedutaan, dan juga daripada rakyat dan pelajar Malaysia di Turki serta tokoh VIP yang sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban individu/waris untuk belanja harian dan sebagainya.

Bergantung kepada sesuatu kes juga, selepas keadaan bertambah baik/terkawal, Kedutaan biasanya, dengan persetujuan individu/waris akan menyarankan agar dipindahkan ke Ankara untuk koordinasi yang lebih baik dan membolehkan urusan dokumentasi dapat diselesaikan dengan lebih lancar. Untuk tempoh sehingga dibolehkan pulang ke Malaysia, individu/waris akan ditawarkan untuk menetap di rumah pegawai/staf Kedutaan (sekiranya sudi).

Tanggungjawab dan Komitmen Lain Kedutaan

Kedutaan juga dalam masa yang sama adalah terikat dengan tanggungjawab dan komitmen lain dalam urusan sehari-hari di Ankara. Seperti dalam sesebuah organisasi lain, Kedutaan juga berdepan dengan situasi-situasi normal di mana pegawai bercuti, sakit, staf berhenti kerja, isu peruntukan dan lain-lain yang menyebabkan sesetengah urusan, termasuk kecemasan rakyat Malaysia perlu ditangani dengan efisyen dengan mengoptimumkan sumber yang sedia ada.

Sehubungan itu, mana mungkin Kedutaan dapat bertindak bersendirian dalam memberikan bantuan dan mengendalikan pelbagai kes konsular di Turki. Namun, Alhamdulillah, pelbagai kes dan isu dapat diselesaikan bersama melalui kerjasama yang rapat dan perkongsian maklumat di antara Kedutaan; rakyat Malaysia yang bermastautin di Turki, antaranya menerusi ahli Malaysian Diaspora in Istanbul (MDI); pelajar-pelajar Malaysia menerusi Malaysia Students Association in Turkey (MASAT); serta individu-individu prihatin seperti Puan @Noreen Kartal yang dimaklumkan sudi menawarkan rumah beliau untuk dijadikan tempat persinggahan kepada mana-mana rakyat Malaysia yang bermasalah atau dalam situasi kecemasan apabila berada di Turki.

Semangat gotong royong dan bantu-membantu seperti inilah yang menjadikan kita Malaysia. Kedutaan mengucapkan terima kasih di atas semua bantuan yang telah diberikan selama ini. Dengan sokongan, keperihatinan terutamanya daripada individu dan kumpulan di atas, Kedutaan akan terus komited untuk memberikan perkhidmatan dan bantuan yang terbaik kepada semua rakyat kita yang dalam kesulitan.

Dengan fokus diberikan kepada perkara yang positif dan usaha yang digembleng bersama, Kedutaan yakin dapat memberikan usaha dan bantuan sebaiknya kapada rakyat Malaysia yang memerlukan.

Kedutaan Besar Malaysia
Republik Turki
Ankara

Sisipan : Klip Video Kementerian Luar Negeri

Tagged : / /

Kedutaan Besar Malaysia di Benua Afrika. Ada Yang Tidak Tahu Embassy Malaysia Ada Di Sini

Senarai Kedutaan Besar Malaysia/Suruhanjaya Tinggi Malaysia yang ada di negara dibawah Benua Afrika.

  1. Algeria – Embassy of Malaysia,  Algeria
  2. Egypt – Embassy of Malaysia, Cairo
  3. Ghana – High Commission of Malaysia, Accra
  4. Guinea – Embassy of Malaysia, Conakry
  5. Kenya – High Commission of Malaysia, Nairobi
  6. Morocco – Embassy of Malaysia, Rabat
  7. Namibia – High Commission of Malaysia, Windhoek
  8. Nigeria – High Commission of Malaysia, Abuja
  9. Senegal – Embassy of Malaysia, Dakar
  10. South Africa – High Commission of Malaysia,  Pretoria
  11. Sudan – Embassy of Malaysia, Khartoum
  12. Zimbabwe – Embassy of Malaysia, Harare

 

Tak Tahu Ada Kedutaan Malaysia di Guinea

 
 Ada yang tak tahu kewujudan Embassy of Malaysia, Conakry, Guinea. Malaysia satu-satunya negara ASEAN yang ada kedutaan di Guinea. Negara-negara ASEAN lain kebanyakkannya kedutaan mereka terletak di Dakar, Senegal.

Senegal paling terdekat dengan Guinea.

Embassy of Malaysia, Conakry, Guinea selain cover Guinea turut juga cover bagi republik Liberia, Sierra Leone, Cote d’Ivoire dan Guinea-Bissau.

Guinea secara rasmi Republik Guinea, negara pesisir barat di Afrika Barat. Dulu dikenali sebagai French Guinea. Disebut sebagai Guinea-Conakry untuk membezakan nama dan wilayah lain seperti Guinea-Bissau dan Equatorial Guinea. Guinea mempunyai populasi 12.4 juta dan kawasan seluas 245,857 kilometer persegi.

Negara berdaulat Guinea adalah republik dengan presiden yang dipilih secara langsung oleh rakyat; kedudukan ini adalah ketua negara dan ketua kerajaan.

Negara ini dinamakan sempena rantau Guinea. Guinea adalah nama tradisional bagi rantau Afrika yang terletak di sepanjang Teluk Guinea. Ia membentang ke utara melalui kawasan tropika hutan dan berakhir di Sahel.

Guinea adalah negara Islam yang majoritinya, 85 % adalah penduduk umat Islam. Bahasa Perancis, bahasa rasmi Guinea, bahasa komunikasi utama di sekolah, pentadbiran kerajaan, dan media, tetapi lebih daripada dua puluh empat bahasa pribumi juga dituturkan.

Ekonomi Guinea sebahagian besarnya bergantung kepada pengeluaran pertanian dan mineral. Ia adalah penghasil bauksit kedua terbesar di dunia, dan mempunyai banyak berlian dan emas. Negara ini adalah teras wabak Ebola 2014.

Negara yang berisiko tinggi untuk sebarang krisis. Seeloknya, jika ada urusan di negara-negara seperti ini, lebih baik maklum pada pihak Kedutaan yang terdekat. Janganlah pula seperti “Sudah terhantuk baru terngadah”. 

Tak susah pun maklum.  Tak sempat nak datang Kedutaan, boleh melalui emel ke mwconakry@kln.gov.my maklumkan keberadaan di Guinea dan mana-mana tempat yang dicover.

Juga boleh dibuat di dalam sistem E-Konsular KLN

kedutaan besar malaysia

Datang nak bawa buah tangan dari Malaysia pun boleh..dialu-alukan..eh..

Address:
P.O.BOX 5460 Mafanco, Corniche Sud

 Telephone: +224-622-66-78-79
+224-629-30-29-29

 Email: mwconakry@kln.gov.my

Untuk alamat penuh, waktu operasi, nombor untuk dihubungi dan emel lain-lain kedutaan Malaysia boleh ke laman KLN.

 
 

Tagged : / / / /