Kelahiran anak perempuan.

Hai anak-anak, kamu masih tak mengerti tarikh kelahiran kamu setiap tahun. Kamu tak mengerti bahawa setiap tahun hari dan mengikut bulan Islam pada tarikh kelahiran kamu akan berubah tetapi tidak pada tarikh dan bulan kelahiran mengikut dalam kalendar. Yang kamu mengerti adalah kamu dilahirkan pada 19 Julai.

Ketika kamu dilahirkan, hari kelahiran kamu adalah Rabu pada tahun 2006 dan jika dikira di bulan Islam kamu dilahirkan dalam bulan Sya’ban.

Anak, setiap tahun tarikh kelahiran kamu tetap sama tetapi hari dan bulan Islam pasti akan berbeza. Hari ini tarikh 19 Julai 2013 adalah hari Jumaat dan dalam bulan Ramadhan…bulan kita berpuasa.

Tanggal 19 Julai 2013 jam 12.55 tengahari lahirlah kamu yang diberikan nama Azwa Safriena.Kamu dilahirkan secara normal dengan berat 3.45kg di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM).

 

Recovered_JPEG_800

Anak mama, Azwa Safriena dengan ini ayah, mama dan adik ucapkan Selamat Hari Kelahiran yang ke-7. Semoga kamu menjadi anak yang solehah. Anak yang menghormati orang tua. Anak yang pandai sepertimana maksud nama yang mama berikan.

 

IMG_20130601_075124

 Petang nanti kami akan bergerak balik Kelantan. Doakan perjalanan kami sekeluarga yer.

Ada suprise for kakak azwa kat sana…sssshhhhhh..

About emarieys

Ema has written 1327 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *