Kem Bina Semangat a.k.a Family Day

Actually nak buat hari keluarga..tapi kena keluarkan duit sendiri…alih2 my BIG BOSS..our KP ler nak semua org hadir..dan nak dijadikan sebagai aktiviti tahunan..itu pasal dijadikan hari KEM BINA SEMANGAT…tapi still lagi ada yg tak dapat pergi..cerita pasal hari keluarga nie still lagi hot sesangat walaupun dah nak dekat seminggu….mcm2 boleh dengar..semua org hepi giler..mcm org giler kot..ahaks…

Kem Bina Semangat

sebelum berlangsungnyer harijadi nie…aku sebagai AJK Hadiah..penat sangat nk memikirkan biar semua org dapat merasa hadiah…tak ada ler yg akan frust kan…tapi yg pasti aku tersangat ler puas hati dengan hasil kerja aku…thanks a lot kepada kawan2 seangkatan yang tolong menolong….

tema kaler baju utk family day nie kaler purple…hasil pilihan kaler aku..dan majoriti bersetuju..so dpt ler pilihan kaler purple..like lavender gitu kan…aktiviti mula2 sekali adalah senam seni beramaai2..semua join..hingga ada yg bersenam seni dukung anak sekali..he333..xcited sungguh… aku pun samer..mula2 dpt gak wat senam seni nie..tetiba anak laki aku buat hal pulak…ape lagi nak isi perut laa….yang aku paling suker..si kakak…bersenam seni sampai habis…tak sangka pulak aku..dipanggil naik pun tak mahu..oklah tue..dikira wakil bagi pihak kami…ahaks…

tak pandang kamera pun

lepas senam seni..breakfast dulu..then start game kanak-kanak hinggalah dewasa bujang, kawin, campur, dan macam2 lagilah….time game berebut gula2..aku tk dpt tgk dekat2..sbb matahari dh start meninggi…kena dok kat bwh khemah ngan anak laki aku tue ler..kan takut demamlah pulak…bersungguh si kakak berebut gula2…siap buat topi ayahnye utk isi gula2…. bnyk gak ler yg dpt..itu utk suka2 bagi budak2 kecik katakan… game satu lagi tiup belon..si kakak saje masuk jugak..aku pun tahu takkan menang punyer…sebab game nie utk budak 6-12 tahun saje…at least dia dpt merasa..tak kembung2 pun belon yg dia tiup tue..last2 bagi kat anak abg najib jea menang no.3….
kasi rebutt….

sakan cc dan pak zaim bagi semangat..

bila time game berpasangan(kawen)…aku gondol hadiah bagi semua game…hooreeyyy..

Games

game kepit belon (juara)..game ikat kaki (no.3) dan game lambung kasih (no.2)… tapi mmg best..credit kepada hadafi kerana tolong take care anak laki aku…he33..mama dan ayahnya sakan nak main game..jadi kanak2 riang sekejap…mcm aksi dpt dilihat dan dirasai…semuanyer hepi gitu….untuk game lelaki bujang..laki aku ada join jugak..adalah dapat no.3..sebab ditolak oleh saiful (badan boleh tahan) dalam game music chair..best tgk reaksi diaorg..mengalahkan budak2 kecik jea…he333…

terjun laut ke??? credit kepada niza (wife mamat)…

balingan seorang yg tak pro

kalah kanak-kanak kecil…

banyak nak citer..tp dh malas nak tulis ler.. so aku attach jealah gambarnye.. so korang yg membaca nie.. boleh gambarkan sendiri..betapa best nyer… THANKS A LOT…

cium tangan ke tue???

hadiah juara..dpt buffet dinner kat nikko hotel..ntah bila nk pergi..hu333


aci2 bukak pintu…

hantu2 yg nakal

my lovely famili

bapak mithali take over anak2…



About emarieys

Ema has written 1258 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge