kek birthday cake house bakery kb

Kek Sebagai Pengganti Menyambut Birthday Kakak

Kek Birthday sebagai pengganti.

Jumaat, 19 Julai 2019. Genaplah umur kakak Azwa 13 tahun.

Alhamdulillah, semoga kakak Azwa menjadi anak yang solehah. Amiin.

Walaupun jauh dimata, dekat dihati.. mama tempah kek sebagai pengganti.

Minggu kakak tak balik dari asrama.

Minta bantuan famili untuk surprise kan kakak.

Tq mama, angah, kak, dan anak-anak sedara.

3 hari sebelum, aku tempah kek birthday dari Cake House Bakery Kota Bharu.

Google jer.

Hanya melalui WhatsApp. Tak nak susahkan angah pergi cari.

Cuma angah kena pergi ambil sendiri. Tak ada khidmat delivery.

Waktu beza 8 jam, terima kasih Kak Nah sudi layan mesej aku tengah malam.

Dan hasilnya, sangat puas hati.

Angah pun cakap kek sedap. Alhamdulillah.

Dapatlah kakak menjamu kawan-kawan dia sekali di sana.

Pakai Baju Mama

Eh, itu baju mama…Kakak pakai baju mama.

Rindu mama.

Mama pun rindu kakak.

Mama tahu kakak kuat.

Tak sabar tunggu kakak balik minggu ini.

Dapatlah video call dengan kakak.

Kakak dapat green light untuk bawa handphone ke sekolah.

PK Hem pun bagi kebenaran.

Tapi aku sendiri yang tak kasi.

Aku risau kakak terlalai.

Aku risau, apa kata orang lain.

Aku fikir ia tidak adil pada orang lain.

Public phone ada…tak dapat cakap dengan mama pun..

Keluarga ada.. hari-hari call tok ma dia.

Angah bagitahu “kakak okey, dia happy”

Syukur Alhamdulillah..dapat gembirakan hati kakak.

Doa mama untuk kakak, semoga kakak sentiasa berada dalam keadaan sihat, jangan tinggalkan solat, belajar rajin-rajin, jaga diri, buktikan kejayaan kakak di dunia dan akhirat.. InshaAllah.

Thanks famili.

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1264 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

2 thoughts on “Kek Sebagai Pengganti Menyambut Birthday Kakak

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge