Loading...
Travel

Dah Sampai Krabi Dinner Mahal Sangat

Kehidupan di Krabi. Dari pagi keluar rumah, malam baru sampai Krabi. Cuaca pula hujan. Orang dah cakap, bulan May ni dah mula musim hujan di Krabi. Ada kawan siap bagitahu tak payahlah pergi Krabi sekarang. Tak boleh buat apa. Tapi hotel pun dah booked, terjah jer lah.

Krabi Island

Kami stay di ICheck Inn Krabi. Booked melalui booking.com . Cari yang dekat dengan Aonang Beach. Banyak melalui web  booking.com hotel fully booked. Lagipun ICheck Inn jer yang ada kosong untuk 4 bilik dan murah. 4 Bilik untuk 3Hari 2Malam tak sampai RM1000. Harga okeylah kan. Bilik pun okey. Tak ada lif..taklah tinggi sangat hotelnya. Mula tu risau banyak hotel fully booked fikirkan musim cuti sekolah. Tapi bila sampai sana, berlambaklah hotel yang masih kosong.

Trip Hatyai 18

Tak jumpa sikat rambut tu rambut gerbang semacam jer. Lepas mandi terus turun cari tempat makan. sebab masih penat lagi, kami makan je depan hotel ada kedai halal.

Trip Hatyai 19

Orang kat sini susah sikit nak faham Malay. Beza dengan Pattani. Nak order kena terang satu persatu. Berebutkan petai kat meja makan. Petai beli tepi jalan. Tekak orang kampung. macam nilah. semua makan nasi goreng dan air pula ambil sejug terus.

Trip Hatyai 21

Agak lama juga tunggu nasi sampai. Tukang masak sorang lah ni. Macam tak ada orang lain yang datang makan. hanya kami je..

Trip Hatyai 20

Total belanja makan dekat 2500 baht bersamaan lebih kurang RM260. Memang mahal. Harga sepinggan nasi goreng pun dah cecah 89baht..dekat RM10 sepinggan. Hujan masih turun. Dapat pergi ke pulau ke tak ni?

About emarieys

Ema has written 1178 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

8 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE