Satay Lanang sedap…dari Kelantan ke Terengganu semata-mata nak makan satay

Kedai Sate Jabi Sedap

boring korang asyik baca entry bab makan saja.
tapi kalau tak kongsi nanti korang tak tak akan tahu

malam pertama kat kampung
my adik nak belanja makan sate
terus kata ‘YES’ la..tak akan tolak punya

makan sate sampai kena pergi luar negeri
tapi tak sampai sejam pun dari kampung ke sana
lagipun sempadan saja..kedai Sate Lanang ni dekat Kampung Jabi, Jerteh, Terengganu
kedainya pun tepi jalan
banyaklah kedai-kedai sate kat situ

pergi dua buah kereta
itupun aku sekeluarga naik kereta my mom

nasib baik my adik sampai dulu
‘chop’ meja…penuh dengan manusia nak makan sate
meja untuk kami pun tuan kedai ambil dari stor agaknya

ini sepupu azwa..tua setahun dari dia. walaupun aku yang kahwin dulu tapi my adik yang pregnant dulu tau

inilah my adik yang belanja makan sate

my mom, my stepfather and only anak lelaki dengan my stepfather

my adik dengan anak kedua (anak kedua dapat pintas)..dan yang senyum melebar tu anak my adik nombor tiga.

hah, inilah my adik nombor tiganya.

anak-beranak semua memang suka minum tea o sejuk mahupun panas

yang ditunggu akhirnya tiba
order sate daging, ayam, perut dan bla..bla…

tapi yang ada dan sempat cuma sate ayam saja
itupun kuah kacang tak boleh tambah


masa kami makan , orang yang baru sampai kena balik
tuan kedai standby kat tepi jalan nak bagitahu sate dah habis

ramai yang frust

kami pun frust juga sebab isnin malam pergi sana
kedainya tutup…bila sebuah kedai tutup
kedai sate yang lain pun tutup sama

so, siapa yang nak try
jangan pergi hari ISNIN tau.

nota jari : kaya orang jual sate ni bila orang luar balik bercuti.








About emarieys

Ema has written 1144 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
0 Shares

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

2 thoughts on “Satay Lanang sedap…dari Kelantan ke Terengganu semata-mata nak makan satay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE