Kedai Tomyam Sedap

Tak tahu dah berapa kali aku pergi restoran ini. Asal nama kedai makan ini adalah Restoran Sahabat. Kini, dah tukar kepada King’s Tom Yam. Eloklah dah tukar, sesuai sangat dengan menu tomyam yang ada di sini. Semua menyengat sedap ya amat. Sambut Birthday Mak Mertua Kali ini pergi sempena sambutRead More →

  Keputusan Ujian Penilaian Kelas Kafa (UPKK) untuk tahun 2017 telah keluar. Seramai 54,824 calon berjaya memperoleh keputusan 8A dalam UPKK 2017. Tahniah anak-anak. Kakak Azwa ada bagitahu soalan susah gara-gara kehilangan soalan peperiksaan sebelum itu. Telah dimaklumkan oleh ustazah melalui whatsapp group tiada majlis keraian. Anak-anak akan terima slipRead More →

Mesin jahit dan abah berpisah tiada. Di luar turunnya hujan renyai-renyai. Lain macam pula rasa hari ini. Sedih, sayu, kesian, penat, letih, runsing semua dah bercampur. Ermm, tak tahu nak rasa apa. Tetiba teringat pada seorang lelaki yang aku panggil Abah. Sehari dua ini, memang nama Abah yang paling disebut-sebut.Read More →

Makan besar di Ikan Bakar Zul, Besut. Time kumpul ramai-ramai dengan family paling seronok kan. Lagi-lagi cukup korum semua. Alhamdulillah, bila dapat belanja keluarga makan-makan dan kumpul satu meja. Dari anak ke menantu hingga cucu. Walaupun abah dan mom dah lama berpisah, tetap dapat duduk semeja. Ikan Bakar Zul BesutRead More →

Suka seafood? Kami laki bini memang suka seafood. Kategori hantu seafood lah. Nasiblah jenis yang tidak elergik dengan seafood. Eh, makanan lain pun ada..masakan panas pun ada. tapi bila google, terus tergoda dengan masakan seafood di restoran ni. Ini review dari MamaEma sendiri yer.. dari duit poket sendiri..eh, duit poketRead More →

Cameron Highlands? Sebab frust sangat bila terpaksa balik awal dan masuk kerja. Punca itulah pergi ke sana. Eh, boleh ke begitu? Untuk ubatkan hati yang panas ni kan. Better pergi ke tempat yang sejuk. Nak balik ke Kuala Lumpur, tersinggah tanpa sengaja di Cameron Highlands. Ikut Lojing..Gua Musang. Saja nakRead More →

Assalamualaikum. Nak create satu-satu entry pasal raya nanti boring pula kan.. So, MamaEma masukkan gambar-gambar raya dalam post Koleksi Raya Tahun Ini. Untuk kenangan kami sekeluarga nanti. Selesai raya pertama #TeamRayaKelantan, esoknya raya ke Terengganu, ke rumah abang my mom…satu-satunya adik beradik lelaki belah mom.  Raya kedua terus sedondon kamiRead More →

Assalamualaikum. Tahun ini tak ada gambar raya bersama abah. Agak terkilan juga. Tapi, tetap dapat bersalam tangan dengan abah di rumahnya. “Maafkan Along, Abah”.  Sebelum raya, dapat bersua dengan abah. Abah datang hantar itik ke rumah mom dan ambil sandal raya yang MamaEma belikan. Suka abah dapat sandal capal. #TeamRayaKelantanRead More →

Assalamualaikum. Kecoh memang kecoh.. tapi masih under control. Budak-budak kan. Diaorang excited nak duit raya. Tahun ini kami punya plan untuk beri duit raya lain sikit. Ekonomi tengah gawat namanya. Budak-budak happy. Mak bapak budak pun sama naik seh gitu.. hahahaha.. bila dikenang memang kelakarlah. Korang tengoklah Mr.Ery tu, sampingRead More →