Loading...
Food ReviewRamadhan

Jom Buka Puasa di Lugar De La Boda, Puchong – Luas dan Selesa

lugar dela boda puchong (6)

Assalamualaikum.

Sedar tak sedar lagi seminggu dah nak sambut Ramadhan, tak lama sangat dah ni..dan tak lama juga bagi aku sebab tahun depan dah kena berpuasa di perantauan.. tak dapat nak bayangkan..lagi-lagi tak akan jumpa tempat berbuka puasa sepertimana di Malaysia ni.

Buka Puasa di Lugar De La Boda

Tempat buka puasa di Puchong. Mungkin tempat review terakhir aku untuk buka puasa tahun ini di Lugar De La Boda, Puchong dari Hanana Group. Wow!!! ohsem sungguh tempatnya.. dari jauh dah nampak terang benderang lampu. Open air gitu. Luas dan selesa.

lugar dela boda puchong

Jika hari-hari biasa, di sini adalah tempat untuk majlis kahwin dan majlis keraian. Syarikat Hanana Group terkenal dengan pakej-pakej perkahwinan termasuk hidangan, pelamin, make-up dan juga dewan.

lugar dela boda puchong

Menu Lauk Kenduri Memikat Rasa

Masakan kampung lauk kenduri memang memikat rasa. Semua lauk yang disediakan adalah lauk kegemaran aku sendiri. Ulang alik setiap masa staf kat sini tambah lauk pauk. Semestinya perut orang Melayu nak makan masakan Melayu.

lugar dela boda puchong

Masak lemak

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Ikan keli goreng rangup.

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Segala jenis keropok dan jeruk

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Tak nak bebel panjang, sebab korang bukan baca sangat pun…korang tergoda tengok gambar. Tengoklah dulu, korang akan menyesal kalau tak buka puasa kat sini. Lihat gambar pun dah boleh agak sedap ke tidak kan…kemain kusyuk abang-abang menggoreng…

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

lugar dela boda puchong

Char Kuew Tiau ni kan…perghhh memang sedap tak terkata wey… ada orang tu kan ulang alik sampai 3 kali tambah…hahaha..lepas itu dah segan nak pergi kali ke-4. Tak boleh bagitahu siapa kang tak pasal kena tendang dalam group..eh.

lugar dela boda puchong

Dim sum pun ada.

lugar dela boda puchong

Putrajaya ada Ambassador Putrajaya

Orang Putrajaya boleh pergi ke Ambassador Putrajaya untuk buka puasa seperti di Lugar De La Boda, Puchong sebab ia satu syarikat yang sama. Tempatnya di No.92, Jalan Perak, Persiapan Diplomatik, Presint 15, 62050 Putrajaya.

lugar dela boda puchong

Bersama owner syarikat Hanana Group

lugar dela boda puchong

Untuk tempahan di Lugar De La Boda, Puchong  korang boleh hubungi nama tertera di bawah. Bayangkan masakan sedap dengan harga yang murah. Pastinya ini yang korang inginkan…betul tak? Jom tempah sekarang!!!

Lugar De La Boda,
Persiaran Tasik Prima 4,
Lake Vista, 47100 Puchong,
Selangor

 

About emarieys

Ema has written 1213 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

2 comments
  1. Hazmin Hamudin

    Tengok tempat dekat Puchong dah dekat dengan rumah. Tapi bila tengok Hanana Group terus tak jadi nak try. Hehe.

    Ada pengalaman datang kenduri kahwin dengan dewan Ambassador Putrajaya. Esoknya sakit perut teruk. Termasuklah semua tetamu dan keluarga pengantin. Siap ada yang warded.
    Hazmin Hamudin recently posted…Salam Ramadhan 2019/1440HMy Profile

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE