Akhirnya, Tertunai Jua

mcm best jea punyer ayat tue…yelah semestinyer..dh lamer dapat..akhirnya baru lah pergi…pergi ke mana tue???hahaha..ala mama ema pergi dinner kat Hotel Nikko, KL.

mama ema dpt voucher dinner utk 2 orang masa family day bulan 2.. tapi mama ema nie tidak dinner berdua saja..so anak2 dibawa sekalilah…hehehe..kalau tinggal kesian pulak.. lagipun dibawak bukannyer kena extra charges ponnn. Ingatkan pergi malam itu dapat merasa chicken chop ke..lamb chop ke… aper2 chop ke…alih2 makanan kat sana pada malam tu adalah masakan kelantan…siap ada budu..petai dan ulam2 lagi laaa…alahai kat umah malah kat kampung pun mama ema boleh belasah jugak nie… udahnyer mama ema pun belasahlah jugak..habis nk tunggu sampai biler lagi..selama ni asyik tangguh saje…kan tak pasal2 sampai xpired date pulak voucher itu…

mula2 kena kasi big bos dulu yang take food..aper mende yg dia pilih..ala ala mcm seafood laaaa..taulah memang dah suker sesangat makan seafood nie…

ala2 japanese food

best ke tue???

sambil2 dok tunggu big bos amik makanan..aku take over anak2lah…sib baik seat jenis mcm sofa gitu..so bolehlah letak si adik baring…tapi kena perhatikan selalu..kakak suker kacau adiknyer nie…tgklah dia buat muka adik dia mcm mana….

dan utk mendiamkan si kakak nie…ayahnyer amikkan aiskrim..memang sggh menyelerakan..tp still tak habiskan jugak…

dan untuk mendiamkan si adik pulak..mamanyer kasi ler buah utk buat main2..tp tgk ada hati nak gigit buah tue..padahal gigi pun tak ada lagiiii..alih2 aku masukkan buah dalam beg dan bwk balik umah…hehehe

lepas masing2 dah kekenyangan..ambiklah gmbr family..tp semestinya takkan cukup sorang ler..tak ada saper yg nak tulun amikkan kami sekeluarga..nk minta tulun sama pekrja kat sana..nun dok jauh kat sanaa…. tak perlah janji ada jugak gambarnyer kan kan kan…

time amik gambar nie pun kakaknyer tak boleh dok diam…siap kena pegang pipi tgk kamera..lain pulak ngan adik…

alamak silap lor..gambar nie dua2 tak tgk kamera..risau gak masa kakak pegang adik nie..kan tak pasal2 tersembam kat tangga….ada nampak kasut hitam tak??? hah itulah kaki ayahnyer..risau takut jatuh anak2…

About emarieys

Ema has written 1264 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge