Janda Baik best woooo!!!!

disebabkan sampai awal sangat
belum masa untuk check-in kat rumah orchid tu
kami semua pergi ke tempat mandi manda
owner rumah tu cakap dekat saja..memang dekat pun
tengok tempat ramai..itulah tempatnya..

budak-budak main air memang excited
kali pertama jejak kaki..terus nak mandi

time ni hanya bapak-bapak yang take over anak dan cucu

esoknya…kami awal-awal pagi lagi pergi
nak ambil port yang cantik…dapatlah tempat berbumbung sikit

menggigil-gigil sejuk mandi kat Janda Baik
memang sejuk giler airnya.

si azwa ni kat mana-mana saja nak tunjuk gaya
ikut mamanya (cakap mr. ery)

si aqeel pun okey jer
tak nangis pun kena air yang sejuk ni

nak letak gambar mandi banyak-banyak tapi banyak yang seksi pula
mr. ery lepaskan tangan azwa masa kat tempat dalam sikit
apalagi..menjeritlah si azwa….

bergilir-gilir mr. ery bawa anak-anak kat tempat dalam
bila mr. ery dengan azwa..si aqeel melayan perasaan kat atas batu

nak tangkap ikan ke dik?

azwa : mama..kakak dapat ikan

mama : yealah ikannya…bukan ke batu tu…

azwa : sini tak ada ikan ke mama?

mama : ada..kakak jer yang tak reti nak tangkap

nangis sebab berebut benda untuk tangkap ikan tu dengan kakaknya.

adik nak…adik nak…

budak sorang ni tak suka mandi air sungai
lebih suka mandi air kolam
bila letak dia kat sungai..terus nangis…

sekali dah naik ke darat baru si aqeel rasa sejuk sangat
mulut sampai biru lebam terus bungkus dengan kain tuala
bila tanya nak mandi lagi tak
terus geleng kepala tanda tak nak

lain pula dengan kakak dan si aiman ni
orang semua kat atas tengah makan nasi dan bakar sotong dan ayam
diaorang berdua masih nak mandi lagi kat sana
langsung tak rasa sejuknya

dah tak nak mandi..si aqeel dah siap pakai baju lawa-lawa

dan dapat upah jeli….

sekarang giliran mak-mak budak pula untuk mandi manda

mr. ery shoot gambar ni kat fb dan letak tajuk janda baik.

kat tepi-tepi sungai ni pun banyak chalet dan resort.

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

One thought on “Janda Baik best woooo!!!!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge