Jalan-jalan ke I-City

tak ada pun plan nak jalan2 ke I-City, entah nape tetiba jea mr. ery ajak ke sana bawak anak2…alang2 mamaema tak berbisnes malam tue so angguk terus setujulah… memang niat di dalam hati nak ke sana dah lama..akhirnya berpeluang jua… ajak sekalilah FIL dan MIL. alahai susah juga mencari tempatnya…mamaema tahu hanyalah kat seksyen 7 itu pun dapat dari blog-blog orang…area yang sebetulnya langsung tak tahu… mamaema pun teponlah si nora..kot2 dia tahu mana letaknya i-city nie…lebih-lebih lagi dia nie kan orang shah alam tentu tahu…yea idak??.. pot pet pot pet dok cakap jalan itu jalan ini..nampak itu nampak ini…alih2 jumpa signboard… rupanya si nora nie pun tak pernah lagi ke sana… mamaema yg duk KL beria2 nak pergi..org Selangor tak teringin nak pergi ke???…

nasib baiklah tak berapa ramai orang… maybe sebab dah lama benda nie…orang dah ramai yang menyinggah time awal-awal lagi kot…

yang nie kat dalam bangunan.. banyak giler lah pakai letrik nie…saperlah yang mau bayar bil.. apalah diambil kisahkan…. macam membazir jea… tapi very nice to see…huhuhu

mamaema yang jadi photographernya… tue pasal gambar mamaema tak banyak… punyalah lentok si aqeel tue tidur..dekat2 nak sampai dia dah terlentok kat dalam kete… nape tak letak jea aqeel kat dalam stroller tue yea??…ada sebabnya mr. ery dukung si aqeel nie biarpun dia tengah sedap tidur…punyalah bestnya dia tidur….hah, time nilah mr. ery kejutkan aqeel bangun…sian dia kena paksa buka mata… kacau betoiiipunyalah mengantuk sangat-sangat..sian dia..dan akhirnya.. aqeel berjaya dikejutkan… maybe dia pun mamai tak tahu dok kat mana ni??

dengan seluas-luas matanya dibuka

kitaorang tak adalah berjalan keliling sepenuhnya..masing2 dah penat

lastly gambar masa on the way balik KL… tetiba nampak ada kawasan yang lagi cantik..

About emarieys

Ema has written 1258 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge