House Warming

Tahniah untuk cikngah, dah ada rumah sendiri. Tarik nafas panjang tengok harga rumah sekarang. Di Kelantan pun sama mahal harga rumahnya. Ambo jugalah tak ada rumah lagi. Yang beli pun dah tersadai dek pemaju yang bermasalah. Nasiblah cepat pergi report dan batalkan pinjaman. Lagi sakit hati kalau gaji potong, hasilnya tak ada.

House warming 13Tak tahulah harga boleh cecah berapa ratus ribu lagi bila time anak-anak membesar ni. Sekarang pun dah setengah juta, inikan pula pada masa akan datang.

House warming 12Selalu berpesan kat anak-anak kena belajar belajar dan terus belajar.

House warming 9

Alos Abang, kot yea pun nak bergambar dengan adik…janganlah lenyek adik sampai gitu sekali..

House warming 2

Baju cantik dari ciksu..terima kasih ciksu.

House warming 6

Kami sekeluarga memang plan tema pink, tapi tak sangka pula yang hadir ramai ikut tema pink. Ada kenduri begini dapatlah berkumpul kenal sedara mara. Yang baju purple dulu pernah mengasuh aku, aku panggil Kak Ta..sepupu tiri..kira macam tulah. Punya berpuluh tahun tak jumpa.

House warming 7

Dahlah malam sebelumnya ada kejutan anniversary aku, petang esoknya kejutan hari lahir untuk my mom.. birthday mom bulan September. Sebab tak sambut lagi, jadi kita kasi surprise depan kawan-kawan mom. House warming 8

Ramai yang ingat mom baru 40-an. umur mom dah 54 tahun..

Happy Belated Birthday Mom.

House warming 4

Me, Cik Ngah dan Cik Su..Trio Ema.

House warming 5

Asalnya balik kampung cuti 3 hari jea..last-last terlajak hingga 5 hari. Ambil cuti hari isnin, selasa kena masuk kerja dan rabu cuti 1 Muharam. Alang-alang selang sehari cuti, terus sambung cuti.

House warming 10

Dah ada kat kampung, tempat yang jarang pergi pun akan pergi bila diajak.

About emarieys

Ema has written 1139 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
2 Shares
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

8 thoughts on “House Warming

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru? Share catanan2 sekolah atau e-books?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini http://www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas mendowload dn upload music, foto-foto, video dm files lain dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge