HoLiDay

Aku bawak famili ku bercuti di Kuantan, Pahang sempena cuti menyambut Awal Muharam… plan nak bermalam di Gambang Water Park..tetapi dengan hampanya telah full… sib baik my bestfren (eita) telah book hotel..Hotel Grand Continental kat bandar Kuantan…. sebelum ke sana kami singgah dulu rumah Pak Muda (bapa saudara belah suamiku)…sempat gak jamu selera makan nasik panas-panas sama tom yam..budu…ikan goreng..dan ulam-ulaman… Aku juga sempat lagi membeli tudung dengan Mok Muda 2 helai….igt nak amik 3 helai…tp budget tak cukup pulak..hehehe…

Holiday at Gambang Waterpark

Cuaca kt sana sekejap mendung..sekejap ujan…terpikir gak..mcm mana nak jalan nanti… lamer lepak kat umah Pak Muda….terus check-in hotel..murah ckitt ler..sbb guna government rate..tp masalahnyer tak ader breakfast..tak perlah janji ader tempat nk bermalam. Hotel nie aku bagi 5 bintang dari 10 bintang ler…nak kata environment dia teruk tak adalah teruks sgt…tp boleh wat sakit kepala.

Lebih kurang jam 5.30 petang kami keluar jalan-jalan…pergi Teluk Chempedak (TC)..ku ceritakan pada anakku (kakak) tempat mama dan ayahnyer selalu kuar dating masa study kat PSDC..he333… tetiba teringat masa bercintan cintun dulu… sampai jea kat TC hujan turun dengan lebatnye..alang2 dah sampai dan bayar parking..kami turun jugak..mula tue rasa bimbang gak takut si Aqeel akan demam kena ujan… kami singgah kat Mc’D.. sebab terasa laparlah pulak perutnye… bila ujan dah reda..kami pergi ke tepi pantai..seronok tgk si kakak main air dan kesian pulak dengan si adik kena angin sejuk…

Balik ke hotel..sempat lagi si kakak ngan ayah mandi pool..sebab tak dapat mandi pantai… Aku ngan si adik hanya dok tepi tgk gelagat mereka berdua…kul 7.00 mlm pool dah nak tutup..tp si kakak still lagi nak mandi walau agak kebiruan menahan kesejukkan….

Kami kuar makan malam..igt nak makan samer ngan eita..tetapi diaorg dah sampai ke Penor dah..apalagi kitaorg pun cari ler tmpat makan kat Tanjung Lupur…Suamiku nak bwk ke tempat yg mcm best ckitt..tp tak dapat nk masuk..sesak ngan kete..boleh jem pulak jalan kat dalam menuju ke restoran tue..aper lagi pusing balik ler cr kat tmpat lain… Tak tahu nk mkn kat mana..singgah jea restoran yg pernah kami berdua makan..dia punyer makan tak best dah ler dia punyer service pun ntah aper2 ntah…disebabkan kelaparan terpaksa ku telan jua…hanya kami berdua menikmati dinner tue..si kakak dah terlalu penat..sampai ketiduran kat dlm kete..dah kejutkan pun tk bangun2…samelah ngan si adik..bagi jea susu tidur terus… sempat lg letak dia kat atas meja yang ader food tue..yea lah takkan nak tggl kt dalam kete pulak kecik2 nie kan….

Pagi 19 Dis 2009..bangun pagi2 lagii..dan gie breakfast kat kedai mamak belakang hotel…cuaca still lagi ujan.. bersiap-siap check-out dan terus menuju ke tempat tujuan yang sebenar…mana lagi kalau bukan Gambang Water Park (GWP) tue ler…. singgah beli keropok2 utk buat balik KL kat Gambang kejap… sampai simpang 3 GWP dah jem… ramai giler manusia..isshh dah terasa mcm tk best jea percutian nie… tp alang2 dh sampai kitaorg redah jea laaa… kan tak pergi kasian kat kakak..xcited nk mandi kolam..

Park kete kat belakang apartment…sbb kat depan QWP tue dah crowded sgt… nk naik dia punyer keretapi..tetiba keretapi dia pulak buat hal..aper lagi..tukar balik tiket..kitaorg pun jalan kaki ler…tak ler jauh sgt pun..tengah syok2 jalan tue..ujan turun lagi…kesian kat Aqeel kena lagi ujan…habis basah stroller…dh tak boleh wat aper…time ni dah kena ujan

Gambang Waterpark, Pahang

Punyerlah ramai manusia nk mandi kat GWP nie.. sebelum beli tiket..dh berfikir2 mau masuk atau tak..sebab ujan tgh turun dengan lebatnyer..kan tadi dah kata..alang2 dah sampai siniii.. terjah jea…hu33…. nk dapatkan tiket masuk pun beratur yang amat panjang sekali… time nie si Aqeel dah merengek2..nk susu dan tido…terpaksa ku cari tempat yg strategik ckitt…Alhamdulillah dapat gak tumpang kejap di office GWP nie…

Akhirnya kami pun masuk jugak GWP ni… boleh ler tgk gelagat anak-anakku di sini..hu333

si kakak tue tgh baca doa aper

masuk jea kat dalam GWP nie anakku terus ketiduran

note: hanya gambar suamiku yang tak ada…maklumlah jadi cameraman utk aku dan anak-anakku…

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

About Author

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE