Loading...
Special Day

Lupa Hari Lahir Abah Sendiri

Lupa Hari Lahir Abah. Macam mana boleh lupa ni. banyak makan semut ke?

Terlupa yang semalam adalah hari lahir ABAH. Sampaikan adik yang call bagitahu “Along tak ucap selamat hari lahir kat ABAH ke?” Bila? “Hari inilah, semalam hari lahir Sri dan Pok Die, hari ini ABAH, Angah pun lupa, ABAH sendiri yang bagitahu”

Sedih ABAH tak ada orang ingat hari lahir dia…Maafkan kami ABAH. Terus call ABAH ucapkan dan doakan semoga ABAH dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. ABAH dah 63 tahun.

Semua ini kejadian yang berlaku semalam.

11 Sept – Hari lahir Sri Farisya Aliya, anak sedara iaitu anak angah, adik nombor dua.

11 Sept – Oh, baru tahu hari lahir Pok Die (suami adik no.3), sama dengan Sri.

12 Sept – Mulai sekarang perlu ingat tarikh kelahiran ABAH ini.

Dan minggu depan pula..

16 Sept – Hari Malaysia, hari lahir anak sedara.

17 Sept – Hari lahir anak sedara juga.

19 Sept – Tarikh ini, ingat…hari lahir MOM lah..yang ke 53 tahun.

Yang lagi kesian, lupa nak buat entri khas untuk Aqeel Syafiq sempena hari kelahiran dia yang sebulan dah lepas.

Hari_Abah

Inilah ABAH, dan Pok Die berbaju coklat. Sebelah abah, kiranya adik bongsu tapi mak lain baju pink adik bongsu mak sama.

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1238 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge