Hari Ibu, Hari Jadi, dan Hari Guru

ala sepatutnya entri nie dh lamer masukkan..tp disebabkan bukan aku sibuk tapi asyik terlupa jea… yealah skrg dh bulan Jun..hari ibu dan hari guru bulan Mei orang sambutkan..hehehe.. takperlah janji aku masukkan jugak dlm aku punyer blog niekan…

hari2 itew disambut pada hari khamis 27 Mei 2010 yg sememangnya date yg aku dh apply cuti awal2 utk balik kampung..alih2 dh ada sambutan hari itew aku terpaksalah melewatkan sikit perjalanan utk balik nun di kampung halamanku…demi anakku AZWA SAFRIENA… hah, kakak nie kena ingatlah pengorbanan mama…

sambutan hari itu kat sekolah tadika perpaduan anak akulah..mula2 pergi tue tak adalah ramai sgt orangnyer..maybe mom budak2 nie tk dpt cuti mcm aku kot..so anak2 jea yg pergi.. namanya dah nak sambut sempena hari ibu maka hanya ibu2 jealah yg datang..bapak2 soriii erkh…. berbagai makanan dan cake bagai tersedia….asalannya semua diaorg bawak ke tadika…hanya aku ajerlah yang lenggang kangkung..hehehe..manalah aku tahukan..lgpun mmg dah berniat terus nak bergerak balik selepas aturcara ini…..

mula2 diperdengarkan lagu IBU dan CIKGU oleh anak2 masing2… korang boleh tgklah gelagat diaorg nie semua…tgklah si kakak nie..yg dpt aku dgr lagu IBU ajer mula2..biler time lagu IBU ditukarkan ke MOTHER..mulalah mulutnya gerak ntah aper2… hanya gaya saje yg lebih….samalah ngan lagu CIKGU ditukarkan dengan TEACHER tue…

hari ibuseriusnyer muke dia….alamak tk nampak sebelah lagi mata dek topeng tue…

sempena hari ibucikgu2 tgh menyusun kanak2 utk nyanyi… standby….

Persembahan untuk ibugo!!!…IBU…IBU…ENGKAULAH RATU HATIKU……..

Nyanyi lagu Ibualahai mcm gaya2 boleh tgk…..

Oh Ibukakak tiru saper tue….
Ibu
Hari Ibuaaaaa…ngangalah luas2..masuk lalat nanti..hehehe

then, aku dpt mother day card from anakku…patutlah dh dekat seminggu asyik dok ckp..kakak buat green card dan hanya mama saje yg boleh ambil..org lain tak boleh ambil termasuklah ayahnya…thanks my dear….

Kad Hari ibuKad istimewa Ibuacara utk kanak2 adalah berebut kerusi…alahai teringat pulak time ayahnyer main acara ini kat family day…siap pasang lagu hindi lagi..si kakak nie siap menari sakan lagi…tp tak menang pon…budak lelaki jea yg menang… tak aper..lain hari pulak yea sayang…

angkat kerusi sendiri sendiri erkh…..

susun dalam bentuk bulatan….

time nie ngah get ready

nak pusing keliling kerusi

then, pusing..jgn main tipuuu…. siap pasang lagu hindi lagiii….

saper dapat tempat dia punyer ler…

bukan acara utk budak saja..acara utk mak2@mom2@umi2 pun ada tau… acara yg aku menang adalah bawak bola pingpong guna sudu… aku terpaksa buat dua kali untuk tentukan no. 1 dan 2..sbb same sampai…alih2 jadilah dapat no. 2 pun…hehehe… nilah hadiah yg aku dpt itu..

mak oiii..korang tgklah bukan main besar cake nie yea..nie adalah cake sponsor dari mak2@mom2@umi2 utk bufday boy and girl yang lahir dari bulan Jan hingga Jun..so anakku belum dapat tiup lilin cake tue coz lahir Julai…ujung thn akan dibuat utk lahir dari Julai hingga Disember..so tak ada pilih2 kasih kat sini… dan cake coklat itu utk mak2@mom2@umi2 for mother days…. sponsor dari cikgu kot..tak adalah pulak aku menanyanyer…


walaupun penat jugak dgn cuaca yg agak2 terik tapiii..yg penting seronok..dpt makan free..dapat jugak bawak pulang hadiah…dan paling special dpt pulak mother day card dari anakku tersayang….

my heart : selamat hari ibu kepada ibu2@mama@mom@mak2 kat luar sana..dan selamat hari cikgu kepada cikgu2 seluruh dunia..mengajarlah anda dengan seikhlas hati….

tunggu lain entri ada perkara buruk telah terjadiiii…..

About emarieys

Ema has written 1249 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

malaysian blogger

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge