1000 Formula Matematik Sekolah Rendah dan Menengah Dari Kipas Hikmat

1000 Formula matematik mudah untuk difahami dari Tuan Kipas Hikmat. Kenapa comel sangat formula matematik Tuan Kipas Hikmat ni? Menarik perhatian, ada karektor kartun…pakai pen bewarna.. Kalau lama dah tahu formula ni, konpem SPM saya kredit Matematik….eh, lupa kredit ke tak matematik ni.. Nanti tengok balik sijil SPM.

Selain subjek matematik, ada juga terselit subjek lain seperti sains. Formula matematik yang dihasilkan sesuai untuk anak-anak sekolah rendah dan sekolah menengah. Beberapa contoh soalan dan jawapan yang diperolehi dari facebook beliau.

Formula Matematik Tahun 4
Soalan Matematik Tahun 4
Teknik Mudah Faham Matematik 17
Comel jer karektor pink tu.

 

So, apa pendapat korang? Memang kreatif kan.. kita yang dah habis belajar ni pun teringin nak belajar balik. Jadi, senanglah nak belajar bersama anak-anak kan. Ada banyak lagi contoh formula matematik  ada di facebook Formula Hikmat Kipas Hikmat ni. Bolehlah download  formula tersebut…print dan bindingkan… kita buat kelas tambahan free untuk anak-anak..

Boleh juga beli terus buku formula ini dari Tuan Kipas Hikmat berjudul “Fuyoo Senangnya Matematik”. Boleh rujuk facebook beliau.

Facebook Formula Hikmat Kipas Hikmat

About emarieys

Ema has written 1179 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

About Author

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

(11) Comments

  1. sangatlah kreatif dan menarik sungguh! Gerenti lagi ramai yang jatuh cinta dengan math lepas ni 🙂

  2. Mimi Azirah says:

    Memang senang dan mudah aje matematik ni. Nak nak ada formula yang memudahkan untuk belajar matematik

  3. Matematik ni mudah dan senang aje.cuma kalau x biasa memg serabut.sekarang nih mcm2 formula ade utk mudahkan pembelajaran
    Mimi Azirah recently posted…Redeem Gift Printcious.com Dah SampaiMy Profile

  4. siapalah yang rajin betul melukis dan wat formula nih ye.

    hehe
    titan recently posted…Jobdirumah Payment – Kali ke 585-619My Profile

  5. Fuyoo Senangnya Matematik! Tuan Kipas Hikmat ada 1000 formula matematik yang tentunya dapat menarik anak-anak untuk minat matematik. Ibu bapa tentu suka apabila kreativiti digandingkan bersama matapelajaran.

  6. memang menarik, saya pernah nampak yang sifir tu sampai tak payah hafal, tapi kalau guna nanti time exam lambat juga dapat jawapan
    Raihanah Ahmad recently posted…Vivix dan ESP Bantu Rawati SopakMy Profile

  7. Comel! Betul-betul boleh menarik perhatian kanak-kanak.
    Ani Haryani recently posted…Apakah Itu Kolostrum?My Profile

  8. Sepatutnya suasana pembelajaran disekolah menyeronokkan terutama subjek Matematik. 🙂
    akubiomed recently posted…Kesan selepas menghadiri Seminar Emas Sebagai Perlindungan Kekayaan AndaMy Profile

  9. nota gcantik dan kemas macam ni, memudahkan lagi nak ingat formula..
    semakan upu recently posted…Semakan Keputusan UPU Sesi 2016/2017 OnlineMy Profile

  10. senang ema siap2 simpan dalam blog kan. saya simpan kat fb, tapi takut juga hilang nanti
    Raihanah Ahmad recently posted…Cara Memperlahankan Penuaan Dan Melindungi Daripada Penyakit KronikMy Profile

  11. terbaiklah formula ni semua..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE