Rangkaian Makanan Segera terkenal Amerika Syarikat, Taco Bell Dilancarkan di Petaling Jaya

Pernah dengar nama Taco Bell? Kalau tak pernah dengar, suka untuk diberitahu yang restoran Taco Bell ini sering muncul dalam filem-filem Hollywood sebagai salah satu restoran makanan segera yang best!

Ia sangat terkenal di sana, sehingga terpilih sebagai rantaian makanan segera Mexico kegemaran Amerika. Anda boleh menemui logo loceng ungu yang terkenal ini di beberapa bahagian Asia, seperti China, Jepun, Filipina dan yang terdekat di Bangkok.

Menurut apa yang dilaporkan melalui Malay Mail, pada bulan Disember pada tahun lalu, Taco Bell dikhabarkan sedang mengintai peluang untuk pasaran di Asia Tenggara termasuklah untuk Malaysia. Dalam perancangan tersebut juga dikatakan selain pembukaan operasi di Malaysia dan Indonesia, antara negara lain yang turut mendapat perhatian adalah seperti di Myanmar, Vietnam dan Laos. Setakat ini, tujuh cawangan Taco Bell dilaporkan sudah dibuka di Filiipina dan enam cawangan di Thailand. 

Secara tak langsung, pembukaan Taco Bell dengan cawangan yang pertama di Malaysia ini benar-benar mendapat perhatian ramai orang. Tambahan pula, Taco Bell yang berasal dari Amerika Syarikat ini dicatatkan telah mempunyai lebih dari 7,000 cawangan sejak mula dibuka dan diperkenalkan dalam pasaran semenjak pada tahun 1962 dulu. Bayangkan sudah berapa lama Taco Bell ini bertahan.

Taco Bell Akan Dibuka Di Tropicana Gardens Mall, PJ Malaysia 

 

Terletak di Tropicana Gardens Mall, restoran ini dikatakan akan mendapat perhatian ramai pelanggan. Lagi pula, lokasi restoran ini dengan mudah boleh dikunjungi dengan menggunakan MRT Surian. Masih lagi tiada tarikh rasmi pembukaannya, namun Taco Bell ini merupakan salah satu jenama di bawah Yum! Brands yang juga merupakan pemilik kepada KFC dan juga Pizzahut.

Berita itu telah disahkan oleh Tropicana Gardens Mall sendiri, dan mereka juga telah mula menggoda pelanggan untuk datang ke Taco Bell nanti. 

“Tidak ada perincian lebih lanjut mengenai pembukaan kedai tetapi secara jujur ​​kami semua berharap ia akan segera dibuka! Ini secara rasmi akan menjadi outlet Taco Bell pertama di Malaysia.”

taco bell sedap

Taco Bell terkenal dengan pelbagai jenis makanan Mexico dan Tex-Mex yang membuatkan anda kecur air liur pada pandangan pertama. Taco Bell terkenal dengan taconya yang lembut, burrito, quesadilla serta nacho yang sedap. 

Tidak hanya itu, Taco Bell turut terkenal dengan menu Doritos Locos Tacos yang dari kerepek nacho Doritos yang terkenal. Terdapat juga rasa pedas yang hangat untuk para pencinta makanan pedas yang hot panas pedas berapi. Harap-harap menu ini akan turut berada di Malaysia supaya kita sama-sama dapat merasanya nanti. 

makanan segera taco bell

Foodpanda Sedia Untuk Membuat Penghantaran Taco Bell Secara Terus Ke Rumah Anda 

 

Sebagai salah satu pihak yang sudah terkenal dengan servis penghantaran makanan di sekiatar Kuala Lumpur dan Malaysia khususnya, sudah tentu pihak Foodpanda juga tidak mahu terlepas peluang untuk memudahkan urusan para pelanggan mereka.

Tiada kereta? Tiada masalah! Tropicana Gardens Mall dihubungkan terus ke stesen MRT Surian, dan jika tidak ada masa juga tidak akan jadi masalah kerana pihak Foodpanda akan sentiasa bersiap sedia apabila sudah tiba masanya nanti. 

Dengan adanya perkhidmatan seperti online food delivery seperti Foodpanda ini, anda dengan bebas boleh membuat apa jua pesanan mengikut selera anda sendiri. Anda juga tidak perlu menyusahkan diri sendiri demi untuk mendapatkan menu sedap di Taco Bell. 

taco bell online

Yang pasti, sentiasa bersiap sedia akan pembukaannya yang pertama ini kerana sudah tentu akan ada pelbagai tawaran menu yang hebat-hebat untuk bakal pelanggannya. Bagi yang belum pernah merasa makanan dari Mexico, inilah peluang yang boleh anda gunakan. Tak perlu lagi nak habis belanja bercuti ke Mexico kerana saat ini Mexico sendiri datang melalui Taco Bell kepada anda.

Sedap ke tak sedap Taco Bell ni? Adakah ianya boleh menawan hati dan citarasa rakyat Malaysia? Sama-sama kita nantikan dan sama-sama kita lihat apakah reaksi tindakbalas warga Malaysia terhadap Taco Bell ini nanti. 

Yang pasti, sentiasa bersiap sedia akan pembukaannya yang pertama ini kerana sudah tentu akan ada pelbagai tawaran menu yang hebat-hebat untuk bakal pelanggannya. Bagi yang belum pernah merasa makanan dari Mexico, inilah peluang yang boleh anda gunakan. Tak perlu lagi nak habis belanja bercuti ke Mexico kerana saat ini Mexico sendiri datang melalui Taco Bell kepada anda.

Sedap ke tak sedap Taco Bell ni? Adakah ianya boleh menawan hati dan citarasa rakyat Malaysia? Sama-sama kita nantikan dan sama-sama kita lihat apakah reaksi tindakbalas warga Malaysia terhadap Taco Bell ini nanti. 

 

 

 

Tagged : /

Boleh Kurus Ke Dengan S Great Grain Ni?

Kurus dengan sihat? Macam mana tu? Assalamualaikum..Hari ini berisaran di kampung menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelma 2 hari lagi. Dah beli baju raya ke? Kat Kelantan ni kemain jem tak bergerak. Nasiblah balik semalam tak sangkut makan jem. Dari awal dah ikut laluan alternatif Kampung Mempaga. Terlepaslah masuk bandar Bentong dan Raub tu. Situlah tempat paling jem bila tiba musim perayaan. Eh, terpanjang pula mukadimahnya.

Betul ke makan S Great Grain ni boleh kurus?

Betullah tapi terpulang pada antibodi orang tu juga.. Ada yang cepat turun ada yang lambat. Macam kawan blogger aku, Ummi Nani dengan minum S Great Grain ada penurunan berat badannya. Alhamdulillah. Aku? Aku pula tak perasan turun ke tidak…tak timbang pun. Tapi beli baju raya saiz dah kurang inci..so, apa tandanya ituuuuu..semakin mengecillah kan..ececece..

Baru jer minum, dah mengecil..kalau hari-hari minum mahu melidi dah ni…tapi pandai-pandailah kontrol nak kurus setara mana..tak gitu…kan kurus keding tak cantiklah pula.. betul tak?

S Great Grain ni isi kandungannya dengan 18 biji bijirin terdiri dari beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel apricot, kacang hitam, benih chia dan beras pulut.

Ditambah lagi 5 jenis makanan sunnah seperti habbatus sauda, zaitun, delima, buah tin dan juga madu dan dilengkapi dengan set nutrien komprehensif termasuk protein, karbohidrat, serat makanan, vitamin dan antioksida. Cukup lengkap nutrisi dan sangat bagus diamalkan.

Nak kurus dan sihat tidak perlu makan segala ubat-ubat kurus yang tidak diikritaf dan sah-sah berbahaya. Dengan S Great Grain ni pun boleh turun berat badan dan tidak membahayakan kesihatan dalaman tubuh badan kita. Semestinya HALAL.

Cara untuk  dapatkan S Great Grain

Cara untuk dapatkan S Great Grain ni boleh di dapati di semua cawangan Watsons seluruh Malaysia. Dengan 15 peket kecil di dalamnya cuma dengan harga RM39.90 sahaja. Atau dapatkannya di:

Facebook link : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/

Instagram link https://www.instagram.com/surya.malaysia

E-Commerce link Shopee – http://bit.ly/SGGShopee

 

 

 

 

Tagged : / / /

Surya S Great Grain Menu Sahur Paling Simple Disediakan

Sahur…Sahur…. Apa!!! Dah nak raya.. cepatnya hari-hari berlalu. Dah hujung-hujung puasa ni, kadang-kadang boleh terbabas waktu sahur. Tak terbangun sahur kan, risau tak bermaya pula nak berpuasa. Paling kesian anak-anak lah. Nasib baik ada Surya S Great Grain kat rumah. Menu sahur paling simple dan senang nak disediakan.

S Great Grain Mengandungi 18 biji bijirin

Mengenyangkan. Dengan adanya 18 biji bijirin terdiri dari beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel apricot, kacang hitam, benih chia dan beras pulut. Sebab itu warnanya pink. Rasa pun sedap. Aku yang jenis memilih bab minuman pun boleh minum. Walaupun warna pink, ia tidaklah manis dan tidak juga tawar.. seakan makan oat.

Tambahan 5 jenis makanan sunnah seperti habbatus sauda, zaitun, delima, buah tin dan juga madu dan dilengkapi dengan set nutrien komprehensif termasuk protein, karbohidrat, serat makanan, vitamin dan antioksida mampu memberi tenaga sepanjang berpuasa. Korang sendiri pun tahu kan kelebihan yang ada pada makanan sunnah ini.

Penyediaan S Great Grain

Memang sangat mudah penyediaannya..sebab itu jika dah hampir habis waktu sahur tidak perlu risau sangat yang mana tak sempat nak panaskan lauk dan nasi. Dengan adanya S Great Grain ini, hanya bancuhkan dengan segelas air suam. Kacau dan minum. Sesuai juga diminum oleh anak-anak.

Yang paling penting ia semestinya HALAL. So, korang boleh dapatkan S Great Gain ni di mana-mana cawangan Watson, Butik Himalaya, farmasi terpilih ataupun di Shopee.

 

Facebook:           https://www.facebook.com/Surya.Malaysia

Instagram:          https://www.instagram.com/surya.malaysia/

E-Commerce Shopee – http://bit.ly/SGGShopee

 

Walaupun puasa dah hampir ke penghujungnya, sebaik-baiknya jadikan S Great Grain ini sebagai minuman harian korang. Boleh juga sebagai pengganti nasi…Yealah, kata nak kurus..nak maintain kan berat badan semasa bulan puasa ini.. So, kenalah amalkan.. tak gitu?

 

Tagged : / /

Buka Puasa Dengan Roti Naan Cheese Pun Kenyang Sangat – Naan Lounge Shah Alam

Roti naan cheese untuk buka puasa? Kenyang ke?

Bila Ramadhan ni, selalu fikir “nak masak apa hari ini?” dan ada pula yang tanya “ko masak apa hari ini?”. Bila aku jawab, jarang masak, selalu buka dengan kuih jer..sahur baru makan nasi..ada yang musykil dengan jawapan aku…hehehe..memang senang keluarga aku ni…dah pekena kuih dan air…nasi langsung tak sentuh dah.. makan nasi time sahur… lauk pula simple jer..so, tak payah pening fikir nak masak lauk apa.. hari-hari roti john mesti ada…dan tambah satu dua jenis kuih lain..makanlah 3 beranak..kenyang sampai sahurlah.

Roti Naan Cheese Terbaik dari Naan Lounge, Shah Alam

Wah, naan cheese wey….antu cheese memang sukalah kan…walaupun aku tak makan cheese, tahap sedapnya aku tahu bila nampak orang makan naan cheese meleleh cheese dan kemain panjang tarik roti naan tu. Aku makan naan biasa cicah dengan kuah dal dia yang sedap tu, habis juga beberapa keping.

roti naan

Yang special lagi kat sini naan nutella.. awal dulu aku rasa macam pelik makan roti naan dengan coklat ni… tapi rupanya tak rasa pelik pun, rasa sedap lagi ada…meleleh keluar isi coklat dari nutella..memang comot habis mulut..

roti naan nutella

Menu Buka Puasa Istimewa

Jangan risau, bukan hanya roti naan saja di bulan Ramadan kat sini. Kalau korang jenis yang mesti makan nasi untuk buka puasa, Naan Lounge sedia menu yang istimewa.. antaranya nasi beriyani, nasi putih, ayam tandoori, chicken masala, kambing keema, alu gobi, pakora, samosa, kheer dan banyak lagi. Ayam tandoori kat sini berbeza dengan kedai mamak yer… sangat ranggup dan isinya yang juicy dan spicy…dan tidak pakai pewarna pun. Buktinya, jari tak kuning selepas makan ayam tandoori.

nasi beriyani naan lounge

chicken masala

tandoori chicken

Owner dari Pakistan

Naan Lounge ini baru 6 bulan beroperasi dan ia kali pertama menyediakan bufet ramadan. Owner dari Pakistan, so masakannya berbeza dengan masakan kedai-kedai mamak. Trademark memang Roti Naan.

Dalam ruang kedai memang sangat selesa… ada jenis yang open air..ada bilik penghawa dingin.. tempat solat lelaki dan perempuan pun ada.

Operasi bulan puasa dari jam 4:00 petang – 3:00 pagi. Dibuka setiap hari.

Call : 03-5882 2910

atau

IG: www.instagram.com/naanlounge
FB: www.facebook.com/naanlounge.my

Alamat:
Naan Lounge, 44 Jalan Plumbum N7/N, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.

Paling senang waze jer atas nama Naan Lounge..terus sampai ke sini.

Tagged : / / / / /

Bazar Ramadan di Restoran 10 Binjai, PNB Perdana Hotel & Suites on the Park

Restoran 10 Binjai PNB Perdana & Suites on the Park

3 hari masuk puasa dah makan di luar. Alhamdulillah ini tanda rezeki dari Yang Maha Esa untuk hambanya.Ralat jugalah sebab kurang seorang ahli keluarga iaitu kakak Azwa. Tahun ini tak dapat bawa kakak sekali dan tahun depan aku pula tak dapat lagi nak hadiri jemputan seperti ini. Lepas ini, rezeki orang lain pula.

Konsep Bazar Perdana di Restoran 10 Binjai

Ini kali kedua dapat jemputan dari PNB Perdana Hotel & Suites on the Park tapi kali pertama makan di Restoran 10 Binjai. Sebelum ini di Restoran 39. PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur menampilkan kelainan untuk berbuka puasa pada tahun ini dengan membawa suasana meriah bazar Ramadan.

Tema Bazar Perdana, Restoran 10 Binjai yang berkonsepkan suasana santai telah diubah menjadi bazar. Restoran 10 Binjai menampilkan gerai-gerai bazar Ramadan yang unik buat para pengunjung bagi merasai suasana seperti berada di bazar Ramadan yang sebenar.

Sajian bufet beraneka citarasa dengan variasi sebanyak 188 hidangan masakan tempatan yang menjanjikan pengalaman berbeza untuk semua tetamu.

Restoran 10 Binjai turut menampilkan beberapa jenis signature dish sempena Bazar Perdana ini terdiri daripada Sup Berempah Binjai, Kambing Golek, Apam Balik, Satay, Aiskrim Goyang, Ais Batu Campur (ABC) dan juga Murtabak Cheese. Antara hidangan di dalam restoran:

kupang masak merah berapi

Bahan untuk ABC pun dah banyak pilihan apatah lagi hidangan utama kat sini. Ambil gambar jer, baru teringat aku tak rasa pun. Yealah, dah aku lebih utamakan hidangan di luar restoran jer…hehehe.

Susah nak jumpa kuih tradisional yang sedap tau. Tapi, terus terang aku cakap kuih tradisional kat sini memang sangat sedap. Paling aku suka kuih ketayap yang mana isi kelapa nya penuh dan cukup manis dengan air gula melaka nya… berulang juga makan.

Di luar Restoran 10 Binjai

Di luar restoran untuk hidangan BBQ dan goreng-goreng. Menjadi salah satu tumpuan tetamu kat sini lebih-lebih lagi pergi serang di bahagian kambing bakar itu.

roti john yang gebu

melting tengok gulai kawah

gulai kawah yang sedap

“sabar abang..sabar abang…sikit masa jer lagi…mama tahu kamu telan air liur tu.. “

aiskrim goyang hilang rasa haus

Apa yang kami makan

Ini antara hidangan yang kami makan. makan itu kena slow-slow lah..kasi turun betul-betul barulah rasa nikmat makanan. tak gitu. sampai sana lupa terus pasal nasi…hanya makan lauk jer…

Jangan risau pasal HALAL. PNB Perdana Hotel & Suites On The Park Kuala Lumpur yang berkonsepkan syariah islam sememangnya telah diiktiraf halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sejak tahun 2007 lagi. Jadi sudah pastinya status halal itu merupakan satu perkara yang tidak perlu dicurigai kerana menerima pensijilan syariah sepenuhnya daripada JAKIM.

Setiap hari sebelum waktu berbuka, akan ada mereka yang dijemput untuk membaca Al-Quran dan seterusnya azan maghrib. solat maghrib dan tarawih juga disediakan di tingkat 5.

Harga Pakej

Restoran 10 Binjai
Harga Promosi: RM80.00seorang
Harga Biasa: RM98.00seorang
Tel: 03-7490 3838

Restoran 39
Harga Promosi: RM100.00seorang
Harga Biasa: RM135.00seorang
Tel: 03-7490 3939

Instagaram: @pnbperdanakl

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.pnbperdanaonthepark.com

Tagged : / / / / /

BBQ Lamb KL Kemensah – Buka Puasa Dalam Air

‘Rare’ ke tak ‘Rare’ ni, berbuka puasa dalam sungai. bukan pergi minum air sungai tu untuk buka puasa. tapi buka puasa sambil berendam kaki…nak berendam badan pun nasib koranglah..batal puasa jangan salahkan aku. Meja dan kerusi dalam air sungai..so, duduklah atas kerusi tu sambil kaki berendam.  Lain dari yang lain tau.

BBQ Lamb KL Kemensah

Perghhh, bawah sejuk atas panas gitu.. kombinasi yang baik..cewahhh. Yealah, makan makanan yang panas-panas kan..nikmat sangat lah.

Tahu ke kat mana BBQ Lamb KL Kemensah ni? Yang biasa dengan Zoo Negara, konpem tahulah…Yang tak biasa, google maps jer…laluan belakang Zoo. Pergi straight ke dalam akan nampak banner BBQ Lamb di sebelah kanan. Apa istimewa menu kat BBQ Lamb KL Kemensah ni? Antaranya:

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Bagi Ramadan 2019, menu-menu adalah pilihan ikut set.. sama ada vegetarians, seafood, fish dan mix meat. 1 set ni cukup untuk 4 dewasa. Setiap set mengikut pilihan menu ada nasi, sup, kurma, cocktail,  dessert dan 2 jenis air.

Havoc dengan Team

Nak romantik  bawa suami atau isteri jer..if nak havoc ajaklah teman sekepala…macam aku punya team Kelab Blogger Ben Ashaari. Ini baru setengah suku ahli dah havoc giler.. pasangan pun melayan ajer. hah, kerjasama namanya. Datang beramai-ramai macam ini, setiap set boleh cuba lain-lain menu. Okey zoom sikit makanan yang kitaorang makan ni.

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

TERGODA KE WEY. JANGAN TERBATAL PUASA SUDAH.

Standby Baju Salin Yer

Yang ada anak-anak tu, standby bawa baju salinlah. Budak-budak memang pantang nampak air sungai. Tak kiralah time tu dah malam ke..sejuk ke…mesti berendam habislah. Mak pak seronok makan dan borak, anak-anak seronok mandi air sungai.. tak risau pun air cetek dan mandi di kawasan tempat makan tu jer.

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Nasib mak pak tak bawa baju salin jer…kalau tak berendam sekali dengan anak ni.Tapi basah sampai ke atas juga seluar mak paknya..

BBQ Lamb KL Kemensah

BBQ Lamb KL Kemensah

Menu setu feberet antara aku dan mr.ery.

BBQ Lamb KL Kemensah

Untuk bulan puasa ni BBQ Lamb KL Kemensah beroperasi pada 6 Mei hingga 2 Jun 2019 dari jam 4.00 petang hingga 10.00 malam setiap hari. Sebarang pertanyaan dan reservation bolehlah hubungi whatsapp di 012-2114100.

Tagged : / / / / /