steakhouse favela

Favela Steakhouse- Kira Harga Satu Kepala, Nenas Bakar Sedap

Steakhouse Favela Churrascaria  Rodizio, Conakry.

Dekat juga dengan rumah.

Time KC sebelum ini belum balik, sempat dibawa makan Favela Steakhouse.

Agak mencabar nak masuk ke dalam..jalan tak rata dan gelap.

Siapa sangka, di hujung jalan ada Steakhouse.

steakhouse favela

Dinding dari kayu papan.

Diterangi dengan lampu neon warna warni.

Frame digantung memang tertawan.

Baca: Asam Pedas Guinea

Cara makan buffet tak sama makan buffet di Malaysia.

Sini, mereka akan bawa dish one by one ke meja.

Nak makan, mereka akan potong letak atas pinggan.

Tak cukup, boleh minta tambah.

Nasi pun ada…tapi nasi kosong jer… anak-anak pilih makan fries beserta goreng pisang.

Eh, sedap pula pisang goreng dia..

Goreng pisang ke..pisang goreng, mana satu yang betul.

Nenas bakar dengan kayu manis, sangat special.

nenas bakar

First time makan, sedap. boleh try buat di rumah. 

Erm…entah bilalah nak buat tu..hehehe.

Kat Malaysia tiada lagi buat bisnes nenas bakar ni.

Cer try…meletop bisnes tau!!!

Dapat khabar akan berpindah ke tempat lain.

Tempat sekarang bakal diambil oleh kerajaan.

Banyak juga tempat-tempat makan yang boleh pergi kat Guinea ni.

Kalau restoran, kebanyakkan dari francais luar.

Sama juga supermarket pun majoritinya francais luar

Bila dari luar, maka kena fahamlah harganya.

Agak expensive lah yer.

Tapi portion agak banyak, 1 pinggan makan dua orang pun kenyang.

 

 

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1278 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge