Revolusi Hentian R&R PLUS Bekerjasama Dengan 10 Jenama Terkenal

Perjalanan yang jauh sangat memenatkan. Terasa penat untuk meneruskan perjalanan, berhenti sebentar di kawasan rehat & rawat (R&R).  Apakah pilihan yang ada di R&R? Medan selera dan pelbagai kiosk jualan.

10 Jenama Terkenal

Hari ini PLUS telah memeterai perjanjian bersama 10 jenama terkenal seperti Starbucks, Krispy Kreme, Harold’s Bread, Mohd Chan, Famous Amos, A&W, Dunkin Donuts, MyNews, Kenny Rogers dan Nasi Kandar Line Clear.

Tahniah PLUS, ini adalah pembaharuan yang mengikut trend masa kini. Medan selera yang biasa bukan lagi menjadi pilihan pelanggan.

hentian R&R

Menurut Datuk Azman Ismail, Pengarah Urusan PLUS “Kami perlu mengakui bahawa citarasa pelanggan juga turut berubah dengan peredaran masa.  Kami telah mengenal pasti beberapa segmen pelanggan serta corak atau tabiat perjalanan mereka di lebuh raya. Strategi kami pada ketika ini adalah memberi fokus terhadap jenama-jenama yang mempunyai jumlah pengikut yang besar dan akan lebih banyak jenama lain akan beroperasi di R&R kami”.

R&R Sebagai Hub Komuniti

Menyedari tabiat pemakanan masyarakat masa kini lebih tertumpu kepada makanan yang ringkas dan pelangggan lebih suka membeli ‘pengalaman’ berbanding ‘produk’, PLUS menawarkan pelbagai variasi dan pilihan makanan dan minuman di hentian R&R. Tranformasi hentian R&R sebagai pusat atau hub komuniti untuk berkumpul dan meluangkan masa bersama keluarga dan rakan-rakan.

PLUS akan menaiktaraf beberapa kawasan rehat terpilih. Projek pertama yang telah dilaksanakan di R&R Rawang (Arah Utara) di mana kawasan rehat tersebut telah menjalani pengubahsuaian rekaan dalaman berkonsepkan minimalis. Pengubahsuaian ini turut akan dijalankan di hentian R&R Machap (Arah Selatan), Gelang Patah (Arah Selatan) dan Restoran Jejantas Sungai Buloh. Pembinaan infrasktruktur dengan konsep dan tema yang baharu akan dilaksanakan di R&R Seremban (Arah Selatan) dan Hentian Sebelah Bukit Gantang (Arah Selatan) pada tahun 2019.

Tak sabar untuk singgah di hentian-hentian rehat dan rawat ini. Perjalanan yang selamat adalah memilih tempat yang selesa dan tenang untuk berehat seketika . Sekali lagi tahniah diucapkan kepada PLUS atas transformasi ini.

 

Tagged : /

Reunion Geng Otai X-Taring PPATM di D’Chalet, Kampung Setiawan, Perak

Geng-geng otai dari X-Taring PPATM atau nama penuhnya Perkhidmatan Pergigian Angkatan Tentera Malaysia (PPATM). Abah mertua bekas askar di bahagian pergigian. Reunion di D’Chalet, Kampung Setiawan, Perak. Perjalanan 3 jam lebih dari Kuala Lumpur. Abah tak berani nak pandu kereta jauh-jauh, jadinya dia suruh kami sekeluarga ikut sekali.

Moh kiter ke Perak.

Tiga hari 2 malam di D’Chalet. Chalet di kawasan perkampungan, nak rasai suasana betul-betul kampung bolehlah stay sini. Tak ada pool, tak ada pantai..hanya ada muara di belakang chalet. Nak mengail bolehlah. Dewan makan, tempat BBQ ada.

Xtaring Family Day

Muara betul-betul belakang chalet. Mr. Ery malam hari sampai itu juga keluarkan pancing. Layan anak laki seorang Abang Aqeel ni…beria-ia ajak jom ayah..jom ayah… berapa banyak boleh ikan? Seekor jer…itupun ikan apa entah.

Xtaring Family Day

Banyak juga aktiviti yang diatur tapi tidaklah terikat sangat. Siap pergi ronda-ronda Lumut dan masuk supermarket TF kalau tak silaplah cari pampers Mek Ayra. Kerap sangat kencing waktu malam..sejuk tidur dalam chalet ada aircond dan kipas.

Respect Dengan Otai

Hari pertama memang banyak rest, ada yang belum sampai dan ada yang sampai dari jauh. Paling jauh dari Johor. Hari kedua ada sukaneka. Acara dari kanak-kanak hingga orang tua. Tapi mula agak lewat sebab hujan itupun  kanak-kanak punya acara dibuat dalam dewan makan. Wow, memang respect giler dengan sorang geng otai lama ni, semangat dia lain macam. semua acara dia kendalikan. Kalah orang muda. Pagi itu semua nampak purle.

Xtaring Family Day
Abah sponsor baju

Xtaring Family Day

Dari pagi hingga tengahari memang semua acara sukaneka. Yang join pun bukan anak-anak tapi cucu-cucu belaka. Sebab kakak Azwa tinggi, dia kena masuk dalam kategori acara anak dewasa. Mana-mana sukaneka, acara baling belon berisi air pasti ada.. masa ini lah nak tunjuk skill pandai sambut ke tidak dan siapa hebat dan siapa yang banyak basah.

Xtaring Family Day
Baling kasih untuk orang-orang lama

Malamnya, pemberian hadiah bagi yang menang sukaneka dan cabutan bertuah. Hadiah-hadiah semua dibawa keluarga masing-masing. Hari ketiga semua free time. Sempatlah pergi cari ikan segar bawa balik KL. Bergambar kenangan sebelum semua balik ke destinasi..

Xtaring Family Day

Mek Ayra pun nak juga bergambar sambil tunjuk gigi taring yang memang dia sendiri tak cukup gigi pun. Banyak sangat gigi rosak.

Xtaring Family Day

“Memang beria yer ko dik”

Xtaring Family Day

Untuk kenangan abah mertua bersama kawan-kawannya. Katanya setiap tahun akan buat.. Tahun depan di Kelantan pula.

Respect!!!!
 

 

Tagged : / /

Ciri-Ciri Personaliti Seseorang, Kenali Personaliti Sendiri Bersama Perunding Imej Azie Sam

Kecil comel orangnya Puan Azie Sam, seorang perunding imej. Dari pandangan pertama aku, dah boleh baca macam mana dia jaga cara penampilan dia.

Aku pula, kalau yang tak kenal, memang akan cakap aku ni sombong. Hah, itu first impression orang terhadap aku. Pernahlah seorang kawan sekerja aku ni, kak As aku panggil. Hari pertama dia baru masuk kerja di opis, aku bertugas di kaunter depan. Katanya, masa hari pertama masuk kerja, dia takut nak tegur aku, katanya muka aku ni muka sombong. Bila dah kenal, baru dia tahu aku ni macam mana… tapi nak tanya juga “muka sombong ke aku ni?”. Kalau muka sombong, macam mana Mr. Ery mengurat aku yer…hahahaha. Dah namanya cinta pandang pertama kan..Eh.

Bengkel Personaliti Diri
Betul ke tak penilaian mereka ni?

Bengkel Personaliti Bersama Azie Sam

Ini yang ke-3 punya program ilmu yang dianjurkan oleh Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA9) pada tahun ini. Syukur Alhamdulillah. Dengan ilmu ini, dapatlah aku kenali personaliti sendiri macam mana dan apa yang perlu kita diubah.  Yea, diri sendiri tak akan nampak apa yang buruk pada diri melainkan orang lain yang akan tegur. Dan kita kenalah bersedia untuk mengubah dan bukan pula jadi marah. Sebenarnya, itu untuk kebaikan kita juga yer.

Bengkel Personaliti

Tips untuk “Wow Impression”

  1. Relax – buang jauh tekanan yang anda rasakan dan jadi diri sendiri. Lupa seketika masalah yang ada.
  2. Look Clean – penampilan luaran kemas, bersih dan sedap mata memandang.
  3. A winning smile – senyum akan mengubah segalanya.
  4. Body language
  5. Ask more, say less

YOU NEVER get a second CHANCE to make great FIRST IMPRESSION

Personaliti Diri

Personaliti adalah ciri-ciri tingkah laku yang ada pada individu, namun setiap individu mempunyai personaliti yang berbeza. Ia mewakili perwatakan seseorang individu dan dapat perhatian dan dinilai melalui tingkah lakunya di dalam situasi pada suatu ketika. Ada 4 kategori personaliti diri yang boleh dibahagikan iaitu:
  • Natural – Selesa, mudah digayakan, ringkas, tidak berfesyen, minimal aksesori
  • Romantic – Feminin, suka perincian, suka aksesori, pentingkan kecantikan, ikut fesyen terkini
  • Classic – Elegan, klasik, berstruktur, berpadanan, pentingka kualiti
  • Dramatic – Unik, kreatif, berkeyakinan, indualistik, berani, aksesori sarat

Bengkel Personaliti Diri

Pengaruh warna juga memberi impak dalam penampilan diri. Dan turut diajar tips padanan warna yang betul. Memang best sangat. Siapa sangka, sebelum ini aku pelik padanan warna hijau dengan kuning..tapi rupanya ia sangat sepadan yer.

Ukur badan sendiri

Hey, ini bukan ukur badan sendiri nak beli ikut kemampuan tu yer.. Ini ukur badan untuk tahu bentuk badan jenis bagaimana dan apa pakaian yang sesuai untuk dipakai. Di mata sendiri nampak cantik, di mata orang nampak buruk. Itu yang tak nak kan. Ada bentuk badan bentuk buah pear, strawberry, epal, bentuk pembaris pun ada… kecoh satu dewan bila dah tahu badan dalam bentuk apa. Aku? tekalah…hahahaha..

Bengkel Personaliti Diri

Imej bukanlah segala-galanya namun tanpa imej yang tepat kita tidak mungkin dapat meyakinkan orang lain tentang prinsip yang hebat, nilai-nilai positif, potensi besar dan kemampuan serta bakat yang ada dalam diri kita.

Bengkel Personaliti Diri

Terima kasih pada Puan Azie yang banyak memberi input tentang penjagaan personaliti diri. Banyak ilmu yang disampaikan ini, sedikit sebanyak dapatlah aku ubah apa yang perlu diubah.  Yang mana nak dapatkan khidmat perunding imej persendirian mahupun kerajaan atau swasta boleh cari Puan Azie yer. Memang recommended sangat. Follow rapat Puan Azie di media sosial:

Facebook: Azie Sam

Instagram : @Azie_Samm

WhatsApp : 012-629 9393

Email : aziesamad@gmail.com

 

Tagged : /

Freeport A Famosa Outlet Barang Branded Harga Murah, Semua Nak Beli

Assalamualaikum..hoolaa.hoolaaa..nak raya dah..nak raya.. shopping raya belum lagi ni. semua barang mahal-mahal wey. tak mampu nak shopping raya.  Kejap..kejap, kat mana yang kata harga mahal tu. Sini ada jual murah tau, barang branded lagi. Kat mana? Sinilah di Freeport A Famosa Outlet, Melaka.

Freeport A Famosa Outlet, Melaka

Alaa, jauhnya.. Mana ada jauh pun, dekat Alor Gajah, Melaka jer. Dari KL masuk highway ke Selatan, exit tol Alor Gajah, follow signboard A Famosa Resort, exit tol tak sampai 10 minit sampai. Yealah, daripada korang bersesak sangkut jem masuk KL time musim nak raya ni, lebih baik pergi ke Freeport A Famosa, Melaka. Aku sendiri pun pergi shopping sana. Pergi pula dengan kawan-kawan KBBA9, memang havoc giler lah. Kami ni pun dah macam satu keluarga.

Dalam perjalanan sambil dengar lagu-lagu raya, lagi semangat nak shopping. Walaupun  ada orang tu saja menyakat aku bagi lagu raya yang sedih-sedih sebab aku tak dapat balik beraya tahun ini. Rileks jer. tak menangis pun. Sebab dalam hati aku, lebih teruja nak shopping sebenarnya. Tak balik kampung pun, raya tetap raya kan..

Barang Branded Harga Murah

Aku pernah sampai sini masa Hari Keluarga JTM anjuran opis Mr. Ery. Singgah sekejap sebelum balik ke KL. Masa itu, aku tak beli apa-apa pun. Hanya cuci mata dulu. Tapi kali ini, jeng..jeng..jeng..shopping ke tidak? Kalau korang nak tahu, kena baca sampai habis.

Baca: Apa yang menarik di sini?

Okey, disebabkan sampai sini pun agak awal setengah jam, sempatlah posing depan-depan. Sambil melilau mata tengok kenderaan berpusu-pusu masuk. Walaupun pintu masuk outlet masih tutup, dah ada orang tengah beratur. Wah, ramai yang nak shopping raya ni.

Tepat jam 10:00 pagi, pintu dibuka..ramai masuk serbu. Tapi jangan risau sebab ia tak sesak macam Jalan Tar tu. Walaupun ramai, kawasan pun luas. Nak jalan pun selesa. Banyak pilihan outlet untuk korang masuk. Aku sendiri pun tak tahu nak masuk yang mana dulu…hahaha rambang mata wey.. awal-awal lagi dah nampak kertas sale..sale..sale…Biasalahkan orang perempuan.

Freeport A Famosa

ke mana hala tuju kami?

Freeport A Famosa

Pelbagai Outlet Ada

Disebabkan masuk dari pintu west wing, yang pertama nampak outlet Cotton on dengan 50% diskaun, itu yang kami semua masuk dulu. Elok jejak kaki ke dalam, masing-masing “wahhhh, yang ni murah..yang tu murah” “nak ambil yang ni, nak ambil yang tu”. Amboi, kemain lagi kan…kalau bapaknya kita Dato Aliff Syukri mahu borong semua…hehehe.

Freeport A Famosa
RM30 jer wakk kasut ni.

Bila pergi dengan team yang satu kepala, maka tak gaduhlah nak masuk outlet mana..semua ikut jer. Yealah, lain-lain pilihan kan. Antara outlet yang kami pergi Carlo Rino, Body Glove, Luv Lux, RC Signatures, Puma, Skechers, Li-Ning dan Toy World. Dahlah tag harga kat item pun dah sale, sekali nak pergi bayar, dipotong lagi 6%  tanpa GST. Memang harga kaw-kaw murah.

Freeport A Famosa
Yang mana satu cantik, biru atau pink?

Kasut warna pink tadi di Cotton on, kasut bawah ni di outlet Skechers. Aku kenal skechers ni, sebab minat dengan duta jenama ini dari Negara China, pelakon cerita Princess Wei Yong. Setiap hari, usha instagram dia..Itu sebab tahu dia duta jenama Skechers. Best sangat, ringan giler kasut

Freeport A Famosa

Okey, kita test sarung. Ngam-ngam saiz kaki aku. Nak ambil ke tak..nak ambil ke tak…

Freeport A Famosa

Kedai mainan Toy World. Macam-macam jenama mainan. Kalau bawa anak-anak ke sini, mahu tak nak balik selagi tak beli mainan.

Freeport A Famosa
Smile

Mainan untuk anak perempuan, sederet mainan princess.

Freeport A Famosa

Freeport A Famosa

Amboi kusyuk pula Blogger IQ pilih wallet

Penat Berjalan, Berehatlah Dulu

Kaki pun dah rasa lenguh-lenguh sebab banyak sangat dah berjalan, ada tempat untuk korang rehat sambil cuci mata tengok outlet yang sale giler-giler kat depan ni. Cuci mata dulu, bila dah cukup rehat sambunglah balik shopping raya. Tak gitu?

Freeport A Famosa

Tak cukup duit terlebih belanja, itupun tak perlu risau. Ada mesin ATM memudahkan korang tambah duit. Hehehe. tapi beringat berbelanjalah dengan bijak tau. Kredit gambar: Razi

Freeport A Famosa

Kemudahan Asas

Kemudahan asas lain seperti tandas dan surau memang disediakan dengan cukup lengkap dan selesa. Tandas yang sangat bersih dan terjaga. Ruang solat yang luas dan ada telekung yang bersih dan banyak. Oh ya, tempat letak kereta pun sangat luas dan ianya PERCUMA. Nak outdoor photoshoot pun best kat sini tau. Hah, tengok kami ni, macam-macam gaya ada.

Freeport A Famosa

Freeport A Famosa

Kredit gambar: Pak Ya

Freeport A Famosa

Muka happy dapat shopping

Freeport A Famosa

Freeport A Famosa

Walaupun masing-masing semua berpuasa, tak rasa letih pun berjalan kaki masuk sana masuk situ. Lagi happy ada, sebab dah jumpa dan beli barang apa yang nak. Balik rumah dengan muka senyumlah..selesai shopping raya kat sini. Korang pun masih ada masa lagi nak cari baju raya kat sini. Tengah cuti sekolah ni kan, bawa anak-anak sekali. Buka puasa terus kat Freeport A Famosa ni, ada banyak kedai makan. Lagipun operasinya dari jam 10:00 pagi hingga 10:00 malam setiap hari. Okeylah. happy shopping untuk korang dan Selamat Hari Raya.

Nah, follow media sosial Freeport A Famosa, untuk dapatkan promosi-promosi best dan terkini:

Follow IG : @freeportafamosaoutlet

Follow FB : Freeport A’Famosa Outlet

 

 

Tagged : / /

Bawa anak-anak tengok SMURFS live on stage di Genting Highlands

Pantang cakap “esok, kita pergi Genting Highlands. tengok Smurfs” “smurfs tu apa mama?” “smurfs, kartun warna biru tu”. “Kita tengok wayang ke mama?” “Bukan wayang, tapi tengok live kat atas pentas”.

SMURFS Live on Stage

Di rumah anak-anak jarang sangat nak tengok cerita kartun bahasa inggeris, lebih suka layan kartun Melayu jer. Itu pasal tak berapa kenal kartun smurfs ni. Tapi bila sebut kartun comel warna biru tu, barulah tahu. Jom, bawa anak-anak korang pergi tengok The SMURFS sambil menyanyi bersama-sama. Anak korang pasti suka.

SMURFS THE SAVE SPRING, satu pengembaraan sakti smurfs yang perlu menyelamatkan musim bunga dari seorang lelaki sihir bernama Gargamel yang merancang untuk merosakkannya. Ada rumah-rumah hutan berbentuk cendawan dan latar belakang yang menarik. Adakah Gargamel berjaya memadamkan musim bunga ini untuk selama-lamanya? Korang kenalah datang ke sini,

Smurfs Live on Stage

Smurfs Live on Stage

Smurfs Live on Stage

Smurfs Live on Stage

Smurfs Live on Stage

Sambutan yang menggalakkan.

smurfs live in genting

Persembahan selama 90 minit diselangkan dengan rehat 15 minit. Pertunjukkan ini bermula pada 26 Mei hingga 24 Jun 2018 jam 8.30 malam setiap hari Isnin hingga Sabtu dan jam 4 petang pada hari Ahad. Tambahan pada jam 4 peang akan berlangsung pada 15 dan 16 Jun 2018.

Harga Tiket The Smurfs Live On Stage

3 kategori harga tiket masuk The Smurfs Live On Stage – The Smurfs Save Spring’ di Resorts World Genting seperti RM176(VIP), RM136 (PS1) dan RM96 (PS2). Kanak-kanak di bawah satu tahun masuk percuma. Terdapat juga pakej bilik khas disediakan bermula daripada RM263 bersih dengan penjimatan sebanyak RM399.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi +603 2718 1118 atau layari wes https://www.rwgenting.com/entertainment/shows/The-Smurfs/

 

 

 

Tagged : / /

MEGA BONANZA 2018 Agrofarmstay Melaka kembali lagi! Pakej FAMILY DAY Tempah Dulu Tarikh Kemudian

Agrofarmstay Melaka tahun ini sekali lagi mengadakan Mega Bonanza yang sangat menjimatkan. Berita baik untuk yang sedang merancang mahupun sudah merancang bagi mengadakan Hari Keluarga atau Family Day sesama ahli keluarga atau syarikat tempat kerja, atau pun reunion bersama rakan-rakan. Jimat sekurang-kurangnya RM1,000. WOW. Penjimatan bermula dari RM1,000 sehingga RM3,900. Banyak tu. Nak tahu apa pakej yang ditawarkan?

Baca: Suasana Desa di Agrofarmstay Melaka

Kandungan Pakej Mega Bonanza 2018.

Tawaran kali ini adalah untuk pakej family day. Konsep pakej kali ini adalah tempah dulu dan tetapkan tarikh family day kemudian. Sedia maklumlah kan, bukan mudah nak organize family day. Nak dapatkan persetujuan semua ahli keluarga pun makan masa. Iyealah, kan orang tu free..orang yang ni pula tidak free.. mestilah nak semua ada bila adanya family day…. nama pun family day kan. Disebabkan tempoh promosi ni terhad, jadi boleh book dulu dan bagitahu tarikh family day kemudian. Boleh pilih tarikh dari sekarang sehingga tahun depan 31 Mei 2019. Banyak masa tu. Sekarang tak ada alasan susah nak organize family day dah ye.

 

Promosi ini bermula dari 25 April 2018 sehingga 13 Mei 2018 sahaja ye,boleh booking dulu dan tarikh event/family day bagitahu kemudian.

Pelbagai Aktiviti Dalam Pakej

Pakej ini adalah penginapan 2 hari 1 malam untuk 20 orang. Kalau lebih dari 20 orang, boleh tambah bayaran mengikut pax selebihnya. Makanan di sediakan sepanjang penginapan yang terdiri daripada makan tenghari, makan malam BBQ dan sarapan pagi.  Agrofarmstay Melaka turut menyediakan sukaneka sebanyak 5 game bersama jurulatih. Tak lupa juga untuk kaki karaoke boleh cuba berkaraoke disini. Bagi yang lebih suka aktiviti air, boleh cuba berkayak atau memancing , tapi bawa joran sendiri.

Pelbagai haiwan seperti ayam, arnab, burung, kambing dan kuda. Boleh bagi haiwan makan. Untuk kanak-kanak, ada  pertandingan mewarna. Ada hamper bagi sukaneka dan peraduan mewarna. Paling best. banner family day dengan nama family masing-masing disediakan percuma. Wah. Banyak kan aktiviti.

Harga yang di tawarkan.

Harga asal tanpa promosi untuk 20pax ialah RM3,780 (RM189 per pax). Dan harga promosi pakej 2 hari 1 malam utk 20pax ialah RM2,780.

RM139 per pax sahaja.

Bagi tambahan yang melebihi 20pax, dewasa RM139 dan kanak-kanak RM99 sahaja. Maximum 78pax.

Sangat-sangat murah. Dijamin berbaloi. Untuk tempahan, sila layari laman web di:

Web : https://agrofarmstay.my

Facebook Page : www.facebook.com/agrofarmstay

Whatsapp / SMS / Call:
012 – 211 8246 / 016 – 209 8623 / 012 – 202 5647

Office:
06 – 232 2761

Tagged : /