McDonald’s Malaysia Mengumumkan Sumbangan RM545 Ribu Kepada Golongan Kurang Berkemampuan Di Kelantan

Dengan matlamat memberi impak positif kepada masyarakat di sekitar lokasi operasinya, McDonald’s Malaysia mengumumkan sumbangan sebanyak RM545,000 di bawah Program Komuniti McDonald’s Peringkat Negeri Kelantan. Pelbagai inisiatif diperkenalkan di bawah program ini bagi meringankan beban golongan kurang berkemampuan di negeri ini.

Sejumlah RM545,000 disumbangkan oleh McDonald’s Malaysia melalui Program Komuniti McDonald’s Peringkat Negeri Kelantan untuk meringankan beban golongan memerlukan di negeri ini. 

 

Penyampaian sumbangan Program Komuniti Peringkat Negeri Kelantan ini diadakan di restoran terbaharu McDonald’s di negeri ini, iaitu McDonald’s Pandu-Lalu Pasir Pekan. Antara inisiatif-inisiatif kemasyarakatan yang diumumkan di bawah Program Komuniti Peringkat Negeri Kelantan termasuklah, pembayaran zakat perniagaan McDonald’s, pelantikan belia-belia dari keluarga kurang berkemampuan untuk menyertai SLDN McDonald’s dan penyerahan pek “Kembali ke Sekolah” kepada kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga berpendapatan rendah.

 

Agihan Zakat Perniagaan McDonald’s Malaysia

 

McDonald’s Malaysia memenuhi kewajipan zakatnya kepada negeri Kelantan untuk tahun 2019 dengan bayaran zakat berjumlah RM101,000.

McDonald’s Malaysia baru-baru ini turut menerima Sijil Pembayar Zakat Korporat daripada Pusat Pungutan Zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (PPZ-MAIWP), dan merupakan entiti perniagaan pertama yang menerima sijil pengiktirafan tersebut di Malaysia.

(kiri) Encik Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan, McDonald’s Malaysia ketika menyerahkan bayaran zakat perniagaan McDonald’s Malaysia bagi negeri Kelantan untuk tahun 2019 kepada (kanan) Ustaz Ridhwan bin Abdul Rahman, pegawai zakat Majlis Agam Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) , sambil disaksikan oleh YB Dato’ Haji Abdullah bin Ya’kub, Speaker Dewan Negeri Kelantan.

 

“Sebagai sebuah entiti perniagaan 100 peratus milik umat Islam, ianya merupakan tuntutan agama untuk kami mengeluarkan zakat apabila cukup haul untuk diagihkan kepada golongan masyarakat yang memerlukan. Kami telah membayar zakat sejak tahun 2017 setelah diambil alih oleh Lionhorn Pte. Ltd. iaitu sebuah anak syarikat Reza Group dari Arab Saudi,” kata Azmir.

 

Inisiatif Pekerjaan Untuk Belia Melalui SLDN McDonald’s

 

Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) McDonald’s merupakan program latihan yang berteraskan industri selama 18 bulan menggabungkan 70 peratus latihan praktikal di restoran McDonald’s dan 30 peratus kelas teori di bilik darjah.

Program yang ditaja sepenuhnya ini diiktiraf oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (DSD), Kementerian Sumber Manusia – salah satu usaha restoran khidmat segera itu untuk meningkatkan piawaian pembangunan modal insan syarikat dan memupuk bakat baharu, sejajar dengan agenda negara.

Program ini adalah sebahagian daripada Program Komuniti yang dianjurkan untuk belia daripada golongan kurang berkemampuan. Sebaik sahaja para pelatih lulus penilaian dan ujian akhir program ini, mereka layak bekerja di restoran McDonald’s. Setakat ini, terdapat 650 pelatih sedang menjalani SLDN McDonald’s.

Setiap pelatih menerima elaun sara hidup bulanan sebanyak RM1,200, faedah perubatan dan insurans, serta makanan percuma.

 

Program “Kembali ke Sekolah”

Lebih 1,400 kanak-kanak dari 48 sekolah di seluruh negeri Kelantan akan menerima pek “Kembali ke Sekolah” tahun ini. Program “Kembali ke Sekolah” adalah inisiatif tahunan yang diterajui oleh McDonald’s Malaysia dan Persatuan Kebajikan Ronald McDonald (RMHC) Malaysia dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia.

Ustaz Hj. Wan Roslan bin Wan Hamat, Pengerusi Jawatankuasa Belia, Sukan dan NGO; Encik Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan, McDonald’s Malaysia; dan YB Dato’ Haji Abdullah bin Ya’kub, Speaker Dewan Negeri Kelantan bersama kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga kurang berkemampuan di Kelantan yang menerima pek “Kembali ke Sekolah”. Lebih 1,400 kanak-kanak sekolah rendah melibatkan 48 sekolah di serata Kelantan akan menerima pek ini.

 

Program “Kembali ke Sekolah” yang dilancarkan di Kuala Lumpur pada pertengahan Oktober lalu, merupakan yang terbesar setakat ini – dengan jumlah sumbangan mencecah RM3 juta bagi membolehkan seramai 30,000 kanak-kanak sekolah rendah dari keluarga berpendapatan rendah dan miskin bandar di seluruh negara menerima pek “Kembali ke Sekolah” menjelang tahun persekolahan 2020. Ia bakal disampaikan secara berperingkat di negeri-negeri seluruh Malaysia sehingga penghujung tahun ini.

Pek “Kembali ke Sekolah” yang diagihkan mengandungi satu set pakaian seragam sekolah, sepasang kasut, sepasang stoking dan beg sekolah bernilai RM100.

Pada tahun 2018, McDonald’s Malaysia dan RMHC Malaysia telah menyampaikan pek “Kembali ke Sekolah” bernilai RM1.7 juta kepada 17,000 kanak-kanak sekolah rendah. Tahun sebelum itu pula menyaksikan McDonald’s dan RMHC membantu 6,000 pelajar menerusi jumlah sumbangan sebanyak RM1.2 juta.

 

RMHC Malaysia

 

RMHC Malaysia merupakan badan kebajikan pilihan McDonald’s Malaysia yang memberi tumpuan kepada 4 program utama untuk membantu kanak-kanak kurang bernasib baik di Malaysia. Ini termasuklah Program “Kembali ke Sekolah”, Rumah Ronald McDonald, Bilik Sensori Ronald McDonald dan ‘Gift of Smile’.

Pada bulan Jun tahun ini, RMHC Malaysia telah membuka Rumah Ronald McDonald kedua di Malaysia, yang terletak di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian. Rumah Ronald McDonald bertujuan menyediakan kemudahan penginapan sementara yang lengkap kepada keluarga pesakit pediatrik yang menjalani rawatan di hospital berdekatan. Pembinaan Rumah Ronald McDonald di HUSM ini memenuhi keperluan keluarga pesakit pediatrik dengan membolehkan mereka berada dekat dengan anak mereka, disamping meringankan beban kewangan dengan kos penginapan yang amat berpatutan, berharga RM5 untuk satu malam.

Hubungi ibu pejabat RMHC Malaysia di talian 03-7843 3388 atau layari https://rmhc-malaysia.my/get-involved/make-a-donation/ jika anda berminat menyumbang wang tunai atau menjadi sukarelawan untuk RMHC Malaysia.

 

 

 

Tagged :

Ulangtahun ke-5 The Original Boat Noodle di The Garden Mall Meriah

Boat Noodle, Happy birthday the original Boat Noodle!!!! Tahniah 5 tahun sudah. Boat noodle sejenis makanan yang popular di lorong-lorong di Thailand ini menjadi salah satu makanan kegemaran di Malaysia. Kini dah ada 48 cawangan di seluruh negeri. Wow!!!!

.

.

Makan, Stack, Repeat

Dengan tagline #makanstackrepeat memberikan satu kepuasan kepada yang datang ke sini… lebih lagi bila datang ramai-ramai. Masing-masing akan tunjukkan siapa yang makan banyak dan siapa yang dapat susunan mangkuk yang paling tinggi.

boat noodle
Mangkuk siapa paling tinggi

Nama jer restoran boat noodle dan tidak semestinya hanya noodles yang ada di sini. Lain menu pun ada. Antaranya:

boat noodle
Roti Kukus
boat noodle
Chicken meatball
Flamed Grill Chicken

Roti kukus panas-panas cicah kaya pandan itu sangat sedap. Berulang-ulang aku makan sampai terlupa ada lagi makanan yang datang sehingga meja pun agak penuh. Sos chicken meatball pun walahwei…sedapnya.

Ayutthaya 2.0

Hah, antatuya!!!..Bukan antatuya tapi Ayutthaya versi ke-2. Sebut betul-betul tau. Ayutthaya 2.0 yang baru kini telah diolah dari resepi yang lebih baik dengan cendawan enoki yang digoreng dan pilihan ayam cincang atau daging lembu yang dikisar. Satu mangkuk dengan sesudu bawang putih goreng, daun ketumbar dan secubit serbuk cili.. Fuhh menikmati sampai terangkat..bermangkuk-mangkuk makan Ayutthaya sahaja.

boat noodle

Noodle Master Card Dapat Mangkuk Percuma

Teringin nak ada koleksi dari boat noodles? Sempena hari ulangtahun ke-5 sehingga 30 April sahaja, dengan pembelian 20 mangkuk dalam satu pesanan akan dapat 1 cop stamp. So, kena cepat bawa ramai kawan makan di mana-mana cawangan boat noodles untuk kumpul dan redeem dengan cepat.

boat noodle
Yang mana paling manis?

Event ini turut dimeriahkan dengan pertandingan siapa yang paling cepat habiskan 10 mangkuk boat noodles dan siapakah pemenangnya? Of coz, yang makan dengan sekali hirup jer.

boat noodle

TAHNIAH!!

boat noodle

Tak bertuah pula aku hari itu..tak menang cabutan bertuah walaupun nombor yang disebut agak sipi-sipi dengan nombor aku ambil….Hahahaha. Memang susah nak bertuah melainkan ada Mr.Ery kat sisi.

Laaa…aku sangkakan kek dan snek ni hiasan. rupanya yang betul. Itupun sedar masa acara nak potong kek…hahaha.. giler kreatif kek…chopstick tergantung gitu..

boat noodle

Geng Kelab Blogger Ben Ashaari yang turut sama-sama meriahkan sambutan ulangtahun Boat Noodle. Sempat lagi kak Dila dan kak Tati tunjukkan skill.

Dapatkan cawangan-cawangan boat noodles yang berdekatan dengan korang untuk mencubanya..memang tak rugi sangat tau!!!

Outlets : Outlets The Original Boat Noodle

Instagram : @myboatnoodle

Facebook : My Boat Noodle

So, apa tunggu lagi…bawa kawan-kawan korang ke sini dan jangan lupa kumpul bowl yer.

Tagged : / / / /

Noraniza Idris Special Showcase Mengangkat Lagu Irama Malaysia Dalam Muzik Malaysia

Sedihkan, anak-anak muda sekarang ramai dah tak tahu dan tak kenal pun lagu-lagu irama Malaysia..stesen radio..stesen televisyen pun dah agak jarang mainkan lagu irama Malaysia apatah lagi dalam pertandingan lagu. Walhal, lagu-lagu beginilah yang akan mengangkat muzik Malaysia ke peringkat global. Betul tak?

Aku memang respek dengan Kak Noraniza Idris yang sama sekali tidak pernah jemu untuk memperkenalkan lagu irama Malaysia bagi menyemarakkan semangat patrisiotisme kepada generasi dari pelbagai peringkat umur dan bangsa. Itu sebab kak Noraniza dikenali sebagai Ratu Irama Malaysia.

irama malaysia noraniza idris

“Malai Solo Tour 2019/2020” – Siri Jelajah Noraniza Idris

Berita Baik!!! Bagi yang merindui pentas dengan keunikan gaya, bahasa pertuturan, pakaian, gerak tarik, nyanyian dan muzik irama Malaysia Kak Ani akan mengadakan siri jelajah Malai Solo Tour 2019/2020 hasil kerjasama bersama Persatuan Tatihseni Malaysia dan Noraniza Idris Production Ventures Sdn Bhd serta Harithmai Production (HMP) bertempat di MATIC, Kuala Lumpur.

Program pertama siri jelajah ini menerusi Fleastar bersama Noraniza Idris di Kompleks Kraf, Jalan Conlay Kuala Lumpur sempena Hari Kraf Kebangsaan 2019. Antara program yang telah dijalankan iaitu FleaStar- Tarian Rakyat/Etnik Kreatif Malaysia dan FleaStar- Idola 2019.

irama malaysia noraniza idris
Persembahan dari MWCP bersama Noraniza Idris
irama malaysia noraniza idris
Juara Platinum
irama malaysia noraniza idris
FleaStar Idola

Terlepas dengan program pertama? Jangan bersedih kerana masih banyak lagi program-program yang akan telah dirancangkan oleh Kak Ani.

Sawo Matang Noraniza Idris Special Showcase

Konsep yang agak berlainan sebelum ini kerana kali ini konsep pentas lebih kepada alam semulajadi yang melambangkan “Malaysian Garden” yang dihiasi dengan prop yang mempunyai 6 elemen etnik Malaysia. Berlatar belakang layar L.C.D yang memaparkan visual-visual suasana dan konsep persembahan untuk dipersembahkan kepada penonton.

Konsert selama 2 jam terdiri dari 60 artis tari, kior sekolah cina, orang asli yang digabungkan bersama memang bagi aku agak gempak konsert Kak Ani kali ini. Kak Ani juga bakal berduet bersama Azizul Haqiem (Juara program realiti 3 Juara TV3).

irama malaysia noraniza idris

Siri Jelajah #SaveIramaMalaysia

Siri jelajah ini tidak terhenti di sini sahaja..malah akan diteruskan ke beberapa lokasi dan aktiviti dalam kalendar seri jelajah seperti berikut:

 • Sawo Matang – Noraniza Idris Special Showcase – 12 hingga 14 April 2019 di MATIC Kuala Lumpur
 • FleaStar Aidilfitri – 6 Mei hingga 4 Jun 2019 di Bangi Selangor
 • FleaStar Merdeka – 2 hingga 4 Ogos 2019 di Bulatan 18 Amanjaya & Casuarina Hotel, Ipoh, Perak
 • Farquhar dan Kala Jengking – 29,30 November dan 1 Disember 2019
 • Iktiraf – 9 November 2019 di Singapore
 • Jejak Budaya – 21 Jun hingga 20 Julai 2019 di 13 negeri seluruh Malaysia
 • Akar Kita Zapin 2019 – 12 hingga 14 Oktober 2019 di MATIC, Kuala Lumpur
 • Malai Solo – 2 hingga 4 April 2020 di Istana Budaya Kuala Lumpur

Korang masih berpeluang untuk menonton persembahan Kak Ani dengan lagu-lagu irama Malaysia ini. Dapatkan tiket yang kini telah dijual dan boleh dapatkan harga tiket dengan Harithmai Production (HMP) di talian 019-339 1445 / 018-871 4305 atau whatsapp untuk maklumat lanjut di talian 011-377 00894 / 018-398 1810.

Tagged : / / /

BioUsahawan 2019 Pada 15 dan 16 Mac 2019 Sasar RM375 Juta

BioUsahawan 2019 yang akan berlangsung selama dua hari bermula pada 15 dan 16 Mac ini di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

Sidang media BioUsahawan 2019 di Hotel Ibis oleh Malaysian Bioeconomy Development Corporation Sdn Bhd (BioEconomy Corp) , Jalan Yap Kuan Seng , baru baru ini  mensasarkan mampu meraih pelaburan sebanyak RM375 juta bagi sektor berasaskan bio menerusi BioUsahawan 2019 nanti.

biousahawan

Platform Strategik Kepada Usahwan

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dr. Mohd. Shuhaizam Mohd. Zain berkata, ia akan melibatkan pelabur-pelabur asing khususnya syarikat-syarikat dari Taiwan , India , Thailand dan Indonesia.

“BioUsahawan 2019 menyediakan platform strategik kepada para usahawan tempatan, syarikat permulaan, perusahaan kecil dan sederhana untuk terlibat sama dalam aktiviti perdagangan selain mempromosikan produk serta perkhidmatan mereka khususnya dalam sektor agro dan bio.

“Menerusi acara ini juga, kami yakin ia mampu memacu pertumbuhan sektor pertanian dan asas tani negara selain menyumbang ke arah sasaran jualan bernilai RM900 juta terhadap industri pada tahun ini oleh Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani (MOA),” katanya.

BioUsahawan 2019: Ke Arah Industri Pertanian dan Asas Tani Berdaya Saing

“Kepercayaan pengguna tempatan terhadap produk berasaskan bio tempatan, kajian yang dijalankan oleh Bioeconomy Corp baru baru ini menunjukkan bahawa 60% penduduk bandar telah membeli produk berasaskan bio tempatan. Beliau menjangka angka ini akan meningkat ke 80% dengan adanya inisiatif BioUsahawan 2019.”

biousahawan

Menurut kajian tersebut , tiga kategori barangan berasaskan bio tempatan yang paling mungkin dibeli oleh pengguna adalah produk penjagaan diri , penjagaan kesihatan dan diikuti makanan dan minuman. Kualiti dan Keperluan adalah faktor utama bagi pemilihan tersebut. Turut hadir Naib Presiden dan Pengurus Projek BioUsahawan 2019, A’zlan Abdul Kadir.

Bioeconomy Crop menyasarkan seramai 10,000 pengunjung yang bakal hadir bagi menyertai acara BioUsahawan 2019. Bagi usahawan dan syarikat yang berminat untuk menyertai BioUsahawan 2019 dan mendapatkan maklumat lanjut, sila ke laman:

Web : http://www.bioeconomycorporation.my/biousahawan-2019/
Facebook : www.facebook.com/BioeconomyCorporation)
Twitter : twitter.com/bioeconomycorp
Instagram : www.instagram.com/biousahawan/
atau
Pertanyaan tentang pameran, sila hubungi: biousahawan@bioeconomycorporation.my
Cik Marlia: +603 2116 5471 / +6012 364 8179 Cik Norma: +603 2116 5442 / +6011 222 6384
biousahawan

Perihal Bioeconomy Corp

Malaysian Bioeconomy Development Corporation Sdn Bhd (Bioeconomy Corp) merupakan agensi pembangunan ekonomi utama bagi industri berasaskan bio dan agro. Ia adalah syarikat milik Menteri Kewangan (Diperbadankan) dan Pesuruhjaya Tanah Persekutuan. Bioeconomy Corp berada di bawah bidang kuasa Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani (MOA) sejak November 2018.

Bioeconomy Corp menyediakan perkhidmatan sokongan, fasilitasi dan khidmat nasihat untuk syarikat sains bio, agro dan sains hayat di Malaysia. Untuk maklumat lanjut, sila layari http://www.bioeconomycorporation.my

Tagged : /

Tiket Masuk ke Puteri Harbour di Johor Bahru

Cuti sekolah kini tiba dan ibu bapa pastinya mencari aktiviti menarik untuk anak-anak.

Jom, bawa bercuti dengan keluarga ke Puteri Harbour Attractions bersama Astro, Fun Escapade.

Menampilkan konsert dan sesi bertemu peminat dengan watak-watak popular seperti Didi & Friends, Omar & Hana, Cam & Leon dan banyak lagi. Pelbagai permainan untuk disertai anak-anak dan ibu bapa.

SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN

Tiket masuk Puteri Harbour Johor Bahru

Pada dari  Sabtu dan Ahad, 15 dan 16 Disember 2018 ini di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN!

Dengan pembelian pakej istimewa Fun Escapade – Penampilan Khas di Johor

 • Pakej Keluarga Play4Fun berharga RM418 untuk 4 orang
 • Pakej Berkembar Fun2Play berharga RM269 untuk 2 orang
 • Percuma bagi anak bawah 3 tahun dan ketinggian di bawah 90cm.

Pembelian pakej boleh dibuat melalui merangkumi persembahan muzikal menarik yang menampilkan watak-watak terkenal seperti Omar & Hana, XYT Tong Tong, Cam & Leon serta Didi & Friends.

15 aktiviti baharu di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN dengan adanya Passport Escapade. Lebih menarik, seisi keluarga akan turut menerima barangan edisi terhad Fun Escapade dan baucar untuk membeli-belah, baucar makanan dan minuman serta baucar cetakan foto.

Tiket juga boleh dibeli di Puteri Harbour pada hari acara berlangsung. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.kidxy.com/puteriharbour atau hubungi 1 300 88 FAMILY (326459).

 

Tagged :

Kasut Sekolah Budak, Mak Ayah Sila Buat Pilihan Bijak

Sepertimana dalam peribahasa “Sesal Dulu Pendapatan, Sesal Kemudian Tidak Berguna”. Anak-anak yang sudah pandai berjalan, sila pakaikan kasut yang sesuai dengan saiz dan bentuk kaki. Tapak kaki adalah bahagian tubuh yang paling bawah yang mana tugas utamanya untuk menampung berat badan semasa berdiri dan berjalan. Setiap orang memiliki bentuk tapak kaki yang berbeza. Ada jenis melengkung, sederhana rata, rata sepenuhnya dan bengkok ke dalam.

Kasut sekolah

Tapak kaki melengkung adalah normal. Bagi tapak kaki sederhana rata, rata sepenuhnya dan bengkok ke dalam akan menghadapi pelbagai masalah kaki seperti sakit pada tumit, tulang belakang, leher, lutut, postur badan yang tidak seimbang dan cara berjalan yang tidak cantik. Masalah ini disebabkan faktor keturunan, pemakaian kasut yang tidak sesuai dan otot kaki yang tidak kuat.

Kebanyakkan ibu bapa termasuklah aku sendiri selalu tidak ambil peduli pasal pembelian kasut terutama kasut sekolah yang sesuai untuk anak-anak melainkan harga yang murah. Ia sebenarnya mengundang risiko untuk anak-anak alami masalah sakit kaki dari umur muda. Bila anak-anak cakap sakit belakang, kita salahkan anak bawa buku tidak ikut jadual.

Tips Pemilihan Kasut

Walau apa cara pun, perlu ukur kaki anak dulu untuk pilih kasut bukan dengan menyarung terus. Jangan pilih kasut yang betul-betul muat dengan kaki. Seharusnya kena pilih saiz longgar, sekurang-kurangnya lebihkan dua jari di bahagian hadapan kasut. Harus sarungkan dengan kaki kanan terlebih dahulu kerana saiz kaki kanan lebih besar dari kaki kiri. Waktu yang sesuai dalam pembelian kasut adalah waktu petang kerana masa itu, kaki tengah kembang.

Kasut sekolah
Masalah Tapak Kaki Anak Rata

Usia anak 5 tahun, kita dah boleh melihat perkembangan tapak kaki anak sama ada normal atau luar biasa. Menurut Dr Edmund Lee, Pakar Ortotik & Prostetik kecacatan tapak kaki rata boleh diperbetulkan tanpa sebarang pembedahan, ia boleh ditangani dengan penggunaan kasut atau pelapik kasut yang sesuai dengan kaki. Bagi ibu bapa yang nampak perbezaan pada tapak kaki anak, sila bawa anak ke Sunfeet International Rehab Centre. Di sana, kita boleh scanning bentuk kaki bagi mengetahui sama ada kaki anak normal atau flat. Selepas scanning, kita akan diberi penerangan dan cadangan apa yang perlu kita lakukan seterusnya.

Kasut sekolah

Sepertimana dengan anak-anak ema sendiri, selama ini memang tidak sedar yang anak-anak sudah ada ke arah masalah sakit kaki. Mereka telah mengesyorkan supaya diberi pelapik kaki yang bersesuaian untuk elak sakit di hari mendatang.

Kasut sekolah

Di Sunfeet juga ada menjual kasut sekolah budak yang sangat menjaga tapak kaki anak. Pelbagai bentuk dan ada warna putih dan hitam. Tahun depan, masih belum rasmi kasut sekolah anak hitam kan. Kasut sekolah putih pun masih boleh digunakan. Sebenarnya, tapak kasut yang lembut juga menjadi punca pembentukan kaki anak-anak.

Pilihan Kasut dan Pelapik di Sunfeet

Memandangkan tak lama lagi cuti sekolah, persedian kasut sekolah untuk tahun depan dah boleh mula. Apakata korang pergi ke Sunfeet ni untuk dapatkan khidmat nasihat percuma dalam pemilihan kasut yang sesuai.

Kasut sekolah
Tq Dr Edmund Lee atas penerangan yang diberikan

Cegah sebelum parah

Sunfeet International Rehab Centre
Block C, 18 Jalan 19/1, Seksyen 19
46300 Petaling Jaya, Sel.

Buka setiap hari dari jam 10:00 pagi – 7:00 malam

Tel: 013-9122939

Website: www.sunfeet.com.my

Facebook: https://www.facebook.com/sunfeetinternational/

Instagram: @Sunfeet

 

Tagged : / / / /