Kesinambungan dari program yang pernah dihadiri sebelum ini, Kelab Sahabat Persaudaraan (KSP) telah mengedarkan 30 ribu kad NGO Negaraku secara percuma kepada NGO dan Koperasi berdaftar. Program Komuniti Digital NGO Negaraku Program Komuniti Digital NGO Negaraku diperkenalkan oleh Kelab Sahabat Persaudaraan berteraskan 3 Prinsip: Menghubungkan Kerajaan, NGO dan Ahli-ahliRead More →

  Acara tahunan untuk mengeratkan silaturahim dalam group Urban Crewz EOCM. Agak dah lama pun tak bersua antara kami geng isteri-isteri kepada poksu-poksu belaka. Jadi, aktiviti tahun 2018 dimulakan dengan pertandingan bowling di Endah Parade, Sri Petaling. Sebab dah lama tak bersua, aku ikutlah poksu nya yang nak main bowling.Read More →

  Dapat ilmu percuma, siapa yang tak nak? Rugilah tolak. Alhamdulillah berpeluang juga kaut ilmu cara-cara untuk mengambil gambar menggunakan smartphone dengan betul. Sekarang, dengan smartphone pun dapat hasilkan gambar yang cantik mengalahkan gambar dari kamera. Yang penting kena tahu bagaimana dan jangan MALAS.   Bengkel Fotofon KBBA9 di MATICRead More →

Cuti sekolah telah kembali lagi. Seronoklah anak-anak bila dah cuti ni. Tambah seronok bila anak-anak dibawa ke tempat yang fun giler seperti theme park. Kali kedua lah MamaEma datang sini bersama keluarga dan juga team #KBBA9. Promosi Cuti Sekolah Sekarang hingga hujung tahun ini ada promosi cuti sekolah. Cepat-cepat korangRead More →

Seronok bila tengok anak-anak masuk larian. Terkedek-kedek anak yang umur 4 tahun berlari. Mulalah ada aksi menangis tak nak lari, menangis sebab takut dengan ramai orang, menangis sebab tengok ada yang muka berconteng bagai. Pengalaman pertama untuk anak-anak MamaEma sertai larian yang melibatkan orang luar. Kira persaingannya besarlah. Itupun siRead More →

Korang yang ada anak umur 4 hingga 12 tahun, jom cepat daftarkan nama anak korang untuk menyertai Kids Eco Dash – Kids Fun Run di Taman Eco Rimba Bukit Nenas, Kuala Lumpur. Bila lagi nak galakkan anak-anak bermain sukan seperti acara larian ini. Pasti mencuit hati melihat gelagat anak-anak berlari-lariRead More →

Masalah yang selalu dihadapi bagi wanita bertudung adalah mencari shampoo rambut yang sesuai. Betul tak?  Bagi wanita, rambut ibarat mahkota yang perlu penjagaan rapi. Wanita bertudung akan merasa stress bila rambut mereka menghadapi masalah seperti kelemumur, keguguran rambut, rambut berbau ‘busuk’, kepala gatal dan sebagainya. Jadi, perlulah mencari shampoo yangRead More →

Sambutan hari keluarga semestinya perlu ada aktiviti telematch atau sukaneka. Kalau tak ada rasa macam tak lengkap hari keluarga yang dianjurkan. Betul tak? Tak kisahlah telematch ini untuk kanak-kanak atau dewasa, sekadar untuk kemeriahan dan suka-suka. Boleh juga mengeratkan tali silaturahim antara satu sama lain. Lebih-lebih lagi dari keluarga yangRead More →

  Tahniah Malaysia, masih bertahan di tangga teratas hingga hari ini. Masih berbaki beberapa hari lagi Sukan Sea 2017 sebelum ianya berlabuh. Ayuh rakyat Malaysia, sama-samalah kita doakan agar negara kita kekal di tangga teratas dengan pertambahan kutipan pingat dalam acara yang dipertandingkan. Ayuh Malaysia, dengan semangat #BangkitBersama. Tahun ini,Read More →