The Best Coffee and Bakery in Conakry – Epi D’or

epi dor

Lama sungguhlah tak pergi  ke Epi Dor Cafe ni..sejak bulan Mac..sejak penularan COVID-19.

Sini paling sedap roti croissant dan coffee.

Yang jenis gian dengan coffee sturbuck, kira boleh diubati dengan coffee kat sinilah…kan..kan..kan…aku tuju kat seorang yang hantu coffee sturbuck.

Lepas setel urusan penghantaran rakyat Malaysia di airport, bos offer belanja makan di Epi Dor.. wah, terima kasih bos.

COVID-19, restoran-restoran masih beroperasi seperti biasa cuma dipendekkan waktu operasi saja. Macam biasa, sebelum masuk kena cuci tangan atau sapu hand sanitizer…topeng muka wajib dipakai.

Tapi time nak makan tu, bukalah.

epi dor conakry

Nampak tali putih melintang depan rak cermin tu..Itulah social distancing antara seller dan customer.

Baca: Lain Tempat Makan Yang Ada di Conakry

Memang aku akan pilih menu yang sama…roti croissant dan coffee. Kena dengan selera tekak..

delicious croissant in epi dor

Selesai makan kat situ, tapau lagi bawa balik buat minum petang. Walau pun roti dah sejuk, still lembutlah. Harga croissant kosong 15,000gnf sebiji..yang ada coklat 18,000gnf.

pizza menu

Pizza ni menu bos. Tapi paling dia suka order pastri..katanya sedap. Tiap kali datang, mesti dia beli..tak datang pun, dia kirim dengan local staff yang kebetulan pergi ke bandar.

Mungkin kena dengan selera dia..Aku tak pernah lagi cuba.

epi dor the best bakery shop

Hilang kepenatan dan lenguh kaki sebab lama berdiri kat airport tadi. Alhamdulillah proses penghantaran berjalan lancar dan berjaya.

So, next episode…..

 

 

 

 

About emarieys

Ema has written 1297 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

Tagged : / /

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *