Sambut Kelahiran | Doktor Lelaki atau Perempuan?

As Salam Semua!!!
wahai , ibu-ibu yang sedang mengandung… siapakah pilihan kamu untuk sambut kelahiran…

‘Doktor Perempuan’

kesian kat Doktor Lelaki…
tiada siapa yang nak minta….
tak ada gunanya belajar tinggi-tinggi tapi tak boleh melakukan kerja….

oh…… itu kalaulah dapat kan…

tak semestinya nak doktor perempuan akan dapat doktor perempuan..
lainlah kalau bersalin kat hospital swasta..
boleh pilih-pilih nak doktor mana.
jangan tersalah pilih doktor ortopedik pula… itu untuk patah-patah tulang…
saya? dua-dua dah merasa…
doktor lelaki pun yea…perempuan pun yea.
malu? mula-mula memanglah malukan.
tapi kesakitan hendak bersalin tu mengatasi segalanya….
oiit, takkan nak bersalin sangat-sangat mahu ditahan jangan kasi keluar baby lagi….
tak pasal-pasal benda buruk pula berlaku.
doktor pun marah tau
hospital kerajaan ni doktor-doktor nya kerja mengikut shif..
bernasib baik time nak bersalin ada doktor perempuan okeylah…
kalau tak terima saja doktor lelaki.
biarpun doktor lelaki…ramai jururawat sekeliling kita..
lagipun time bersalin jea jumpa doktor tu…
dah keluar hospital tak jumpa dah…
kalau jumpa pun tak kenal dah..

About emarieys

Ema has written 1257 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge