Doa untuk Gaza. Marilah kita sama-sama berdoa untuk saudara kita di Gaza. Sesungguhnya senjata yang kita ada adalah DOA. Doa lah selepas solat, bukan doa hanya tulis di blog, twitter, facebook mahupun laman sosial yang lain.

Doa Gaza

Memetik dari kata-kata Miela Fazie dari Instagram : Subhanallah Walhamdullillah Walailahaillallah Wallahuakbar.. Mari lah kita beramai-ramai berdoa kepada Allah SWT supaya melindungi rakyat Palestin yang ketika ini sedang diserang oleh israel. Mohon juga kepada Allah SWT supaya israel berjaya dihapuskan oleh para mujahiddin-mujahiddin Islam di Palestin. Ingat lah bahawa doa itu adalah senjata yang paling terbaik bagi umat Islam. Jika boleh berdoa lah sekerap yang mungkin dan sedekahkan lah Al-Fatihah kepada semua yang terkorban. “Ya Allah ya Tuhanku. Tuhan Yang Maha Berkuasa dan Maha Agung. Aku berdoa supaya Engkau melindungi rakyat Palestin daripada kezaliman israel. Berikan kekuatan dan kemenangan kepada mereka.Buangkan segala ketakutan di dalam diri mereka agar mereka bangkit dan melawan demi menegakkan syiar Islam. Teguhkan iman mereka Ya Allah. Jadikan mereka yang terkorban sebagai para syuhada. Tempatkan mereka bersama-sama orang yang beriman. Sesungguhnya hanya kepadaMu kami bermohon dan meminta pertolongan. Tuhan sekalian alam. Amin!”. “We pray for Gaza, for Palestine, all moslem in the world always support and never let them alone.. Lets all pray for GAZA and may Allah protect them and give them strength InsyaAllah.. #LetsPrayForGaza! #prayforgaza #prayforpalestine #saveaza

 

 

About emarieys

Ema has written 1335 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

13 Replies to “Doa Untuk Saudara Kita Di Gaza”

 1. Sedih teramat melihat nasib mereka. Mengapalah kejam sangat Israel ni terhadap rakyat Palestine. Tak berhati perut langsung. Bom mana suka, bunuh mana mahunya. Bagi kita di sini, memang hanya doalah sahaja yang mampu dilakukan. Betul kata Ema. Kalau setakat turut berkata-kata tetapi tidak berdoa sama pun tak guna juga.
  Mummydearie recently posted…Frozen begedilMy Profile

 2. amin.. mudahan Allah swt melindungi bumi Gaza..
  sedih sgt tgk pic2 kat fb.. lg2 ank2 kecil menjadi mangsa..
  sama2 kt doakan.. sesungguhnya doa adalah senjatamukmin..

 3. akak…sedihnye lahai falsya..skang nie kalau ternmpk gambar or cite psl gaza, otometik air mata falsya mengalir…menangis falsya..

  Ya Allah, KAU lindungilah mereka ya Allah..semoga mereka berada dlm lindunganMU..terutama sekali anak2 kecil yg tidak berdosa itu…Allah…;(

 4. kesian melihat saudara seumat kita,, dilakukan sedemikian..
  kita mesti tunaikan tanggungjawab kita sebagai umat islam..

  #pray4Gaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *