negara guinea

Conakry Guinea Blog Post, Tak Sangka Ada Yang Tanya.

Conakry? Kat mana tu.

Kat Negara Guinea.

Guinea? Australia?

Itu Papua New Guinea. Ini Conakry, Guinea..di Benua Afrika.

Ayat pertama terpacul bila orang tanya posting mana.

Pejam celik pejam celik dah hampir 3 bulan…baru 3 bulan..belum 1 tahun..

Eh, terasa lambat pula masa nak berlalu ke tahun depan ni.

Mengenai Post Conakry, Guinea

Inilah kerja part-time blogger…Share pengalaman.

Aku tak sangka, 2 hari post mengenai Conakry..dapat PM kat IG.

Baca: Pertama Kali Menjejak Kaki ke Conakry

Masa itu baru beberapa hari sampai sini.

Yealah, macam aku juga masa awal-awal tahu yang akan pergi ke Negara yang tak pernah aku dengar..of coz pakai google cari maklumat.

Negara bukan kategori tempat pelancongan, maklumat pun tak banyak yang akan dapat.

Cuma, aku bernasib baik dapat maklumat dari orang-orang yang pernah kerja kat sini dan yang kerja sekarang.

Apa keperluan yang perlu dibawa?

Persekitaran?

Perubatan?

Berapa ramai orang Malaysia kat sini?

Orang-orang dia dan sebagainya.

Wife Tanyakan Untuk Suami

PM dari seorang wife yang risau bila suami kena buat kerja di Conakry.

Walaupun untuk seminggu .tetaplah risau kena pergi negara orang..

Jauh…negara yang mana rakyatnya berkulit hitam..

Akan assume macam-macam.

Itu biasa…

Mereka berkulit hitam…85% adalah Islam.

Apa yang dapat aku bantu…aku bantu.

 

Terima kasih atas pujian.. Ikut mood juga..

Kalau datangnya rajin, blog update

Time datang malas, blognya menyepi

 

conakry guinea

 

Bab peribahasa Hujan Emas di Negara Orang, Hujan Batu di Negara Sendiri

Jauh lebih baik di negara sendiri

 

conakry guinea population

Satu perkara aku nak bagitahu, yang mana masih tak tahu..Bila pergi ke negara asing.. maklumkan lah kehadiran pada pihak Kedutaan di negara tersebut…lebih-lebih lagi negara yang selalu ada krisis dan konflik. Sekiranya berlaku apa-apa, memudahkan urusan pihak kedutaan.

Ada yang nak datang ke Conakry?

Aku nak kirim barang ni..itupun kalau ada sudi.

 

 

About emarieys

Ema has written 1249 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

malaysian blogger

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge