Event

Colour Blocking Dari Guru

Colour blocking siapa yang berani pakai.. Sambutan Hari Guru semalam bertema colour blocking. Tahniah diucapkan pada guru-guru yang mengikut tema colour blocking. sangat berani. cuma AJK PIBG sahaja pakai baju tak ada tema.

Hari ini dah cuti sekolah, semalam baru selesai sambutan hari guru. Setiap tahun akan diadakan sambutan hari guru di sekolah biarpun tarikh 16 Mei dah lama lepas.

Meriah pula sambutan hari guru ini siap dibentangkan karpet merah lagi. Memang istimewa, semua guru kena berjalan di atas karpet merah. Ketibaan guru besar dan YDP serta diiringi guru-guru lain.

Hari Guru

Salah seorang guru baru ditukarkan ke sini.

Guru Baru

Tema warna blocking. Memang berani semua guru menggayakan pakaian bertema colour blocking.

Colour Blocking

Tak kira guru lelaki mahupun guru perempuan semuanya mengikut tema.tema hari guru

Persembahan silat dari pelajar

bersilat

Pelajar-pelajar yang dapat hadir ke sekolah sehari sebelum cuti sekolah bermula. cuba cari kakak Azwa di mana?

murid skdp

Persembahan istimewa dari pelajar yang menggunakan baldi dan tin sebagai alat muzik. Tahniah pada cikgu muzik berjaya mengajar dan menghasilkan seni yang kreatif.

persembahan dari pelajar

Ini kek dari PIBG. Tak dapat merasa tak apa janji guru besar dah puji kek besar.

kek hari guru

Seronok guru dapat hadiah macam-macam. banyak pula tu, Apa jenis hadiah yang diterima pastinya dihargai guru. Ada yang bagi jajan, coklat, bunga dan kotak besar. Banyak dapat hadiah tandanya guru untuk paling disayangi kan.

hadiah untk guru

Selamat hari guru dan selamat bercuti sekolah yer. Dah rasa macam jadi guru pula bila duduk sebaris dengan guru dan nyanyi lagu guru.

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

26 Comments

  1. Perghhh.. Bestnya sambutan Hari Guru.. Siap ada karpet merah lagi…
    Anuar recently posted…CPUV Daripada Nuffnang : DiGi-WWWOW 2014 dan Sanofi LactacydMy Profile

  2. Kira Ema ni pun orang kuat PIBG lah ya! Seronok bila tengok theme color block macam ni. Sememangnya semua cikgu sekolah kena menggayakan tema begini ke? Baru sebentar tadi saya baca dalam satu blog, sama juga tema hari gurunya!
    Mummydearie recently posted…Hadiah daripada kawan-kawan …My Profile

  3. Kalau ramai2 pkai kaler blocking ni takle segan.. 🙂

    MJ suka tema blocking ni 😀

    Kek pun unik 😀
    Myra Jay recently posted…Stokin Kaki Scholl untuk TidurMy Profile

  4. selamat hari guru
    meriah dengan pakaian cikgu yang colorful
    🙂

  5. kalau nak pakai color blocking ni kena ada self confidence hihi. baru nampak styleee. apapun tema hari guru yg mmg terbaikkkk 🙂

  6. hehe feeling jd cikgu pun ok apa..
    best cikgu2 dpt banyak hadiah kann..
    ada tu cikgu pun ada yg ambik kesempatan buat duit jugak dgn menjual brg kepada anak murid.. apakah??
    Zaza_MyMoon recently posted…Rainbow CookiesMy Profile

  7. Baru tau yang ni pula color blocking.. hehe.. cantik.. =)
    Moms Avenue recently posted…Segmen Mencari Teman Momsavenues.comMy Profile

  8. sekrang ni mmg trend color blocking kan ema, aju pun ok je pakai color block ni, takpayah nk cari tudung n baju warna sama dah 😉
    ajumohit recently posted…Telur mata acuan lada benggalaMy Profile

  9. Selamat hari Guru ya….
    Raudzah recently posted…Kuiz Medical #1 by Dr. ShikinMy Profile

  10. colour blocking selalunya nampak meriah je..siap ada red carpet tu 🙂
    puteri kasih recently posted…Jenis Makanan Yang Perlu Di Elak Sebelum TidurMy Profile

  11. Hazmin Hamudin says:

    Sempoi la cikgu pakai baju color blocking tu kan kak. Tapi dalam kelas tak boleh la kan. Tak fokus pulak pelajar. Haha
    Hazmin Hamudin recently posted…Kalau Dah Bukan RezekiMy Profile

  12. saya suka kaler blocking ni.. nampak ceria je.. 🙂

    *kak, saya blm tau lagi jantina… yg saya tulis “muhammad” tu sekadar tulis je.. kira mcam doa la (^_^)
    IntaNBerliaN recently posted…Senarai peserta Mini Giveaway #25My Profile

  13. assalammualaikum

    err..kaler blocking tu apa ek…hihihi
    azMan recently posted…Cuti cuti sekolohMy Profile

  14. ctfand says:

    Menarik tema dia… Rindu pula suasana sambut hati guru masa sekolah dulu.. Best! 🙂
    ctfand recently posted…Perginya Sultan Berjiwa RakyatMy Profile

  15. meriahnya sambutan hari guru.. nmpk ceria belaka cikgu2 ni.. cikgu2 lelaki pon sporting belaka

  16. Tema color blocking ke? Menarik. Supporting cikgu2 lelaki ye ikut tema. Untung jugak cikgu2 bila part dpt hadiah ni. Sbb skrg budak2 nak bagi hadiah, mak ayah yg belikan. Akak dulu, kalo nak beli hadiah kat cikgu, guna duit sendiri je la. Itu yg balik2 cikgu dpt pen je sebatang dgn sapu tangan. Hahaha.

  17. Tetiba teringat kat cikgu sekolah menengah…emmm rasa rindu pulak dah…
    Hafizul recently posted…Bila Dapat Duit Banyak Jiwa Jadi SenangMy Profile

  18. Bestnya…saya dulu sekolah takde pun gini..kek pun tak de,,hehe..
    diana recently posted…IBU,MAISARA DAN PIN TUDUNGMy Profile

  19. Meriah betul saabutan hari guru
    Mimie recently posted…Resipi sambal asam puri yang sedapMy Profile

  20. meriah dan sportingnya betul2 cikgu2 ni….
    tukang karut recently posted…Fakta karut Tentang Isnin…My Profile

  21. Whoa!!!! meriah and colourful betul sambutan hari guru tu1
    cindyrina recently posted…#LOSE WEIGHT WITH GINGER AND TURMERIC TEAMy Profile

  22. Dahsyat gak ada karpet merah..
    dah macam artis daa.. 😀

    psst: comel la budak2 bersilat..
    Hairul Hissam recently posted…Apa Itu Bandwidth Limit Exceeded. Kenapa Blog Hairul.com Tak boleh DiBuka NIeee?My Profile

  23. zaman sekarang ni tak kisah dah kalau pakai color blocking. ok je. dulu2 ye lah, semua nak sedondon satu set dari tudung sampai kasut. haha
    Sya Isya recently posted…MINI KURUNG (BAJU KURUNG MALAYSIA) FESYEN TERKINI RAYA 2014My Profile

  24. Meriah tu. Cikgu pon sporting.
    Fiza Rahman recently posted…Mamee Chef Day Out | TeaserMy Profile

  25. wah tema yang best
    cikgu2 plak sporting ikut tema
    haaa tu la sapa paling byk dpt hadiah, dialah cikgu yang popular!
    ellynadyra recently posted…teka teki teka tekuk 26/06/2014 – jawapan!My Profile

  26. meriah dan ceria la jadinya colour blocking ni kan..
    memang meriah nampaknya sambutan hari guru tu
    ietams recently posted…Yang ke 10My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge