Produk Bayi Bebas Bahan Kimia
Product Review

Chomel Baby Produk Penjagaan Bayi Bebas Bahan Kimia Untuk Semua Jenis Kulit

Sejak di rumah pelihara seekor kucing, kebersihan perlu diberi keutamaan. Lebih-lebih dengan Ayra Sufia yang suka sangat usap-usap, peluk dan dukung kucing. Balik dari rumah pengasuh, kucing dulu yang dia cari. Selepas bermain, kadang-kadang terlupa basuh tangan. Nampak dia masuk jari dalam mulut “Tadi Ayra, pegang cat kan, dah basuh tangan ke belum” ..jawabnya “belum”..”pergi basuh tangan dulu”

Produk Chomel Pembersih Semulajadi dan Bebas Bahan Kimia

Chomel telah menghasilkan produk yang semulajadi, selamat, mesra alam dan berkesan serta menepati tahap piaawaian yang ditetapkan. Produk ini mampu memberikan yang terbaik kepada anak kita. Ini kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti paraben, klorin, SLE, Sodium Sulfat, bahan pewarna dan pewangi tiruan.

Antara produk-produk pembersihan CHOMEL seperti Foaming Hand Wash, Hand Sanitizer, Baby Laundery Detergent, Toy & Surface Cleaner, Breast Pump & Bottle Cleanser, Travel & Highchair Cleaner. Untuk paparan harga sila ke website https://chomelbaby.com . Harga pun lebih murah dari produk baby yang lain.

Produk CHOMEL telah mendapat kelulusan ujian dermatologi untuk kulit sensitif. Rangkaian produk ini diiktiraf mengikut piawaian detergen semulajadi dan selamat digunakan kepada semua jenis kulit bayi.

Foaming Hand Wash

Pembersih tangan berbuih sangat lembut bila disapu pada kulit dan berbau wangi. Buih kaya dengan formula dan mencuci kotora pada tangan. Tidak perlu nak tambah air sebab Foaming Hand Wash ni terus boleh digunakan pada tangan dan kemudian baru dibilas dengan air.  Elakkan terkena mata, nanti pedih.

Produk Bayi Bebas Bahan Kimia

Hand Sanitizer

Kalau pergi mana-mana klinik atau hospital, akan nampak disediakan botol atau bekas hand sanitizer. Hand Sanitizer sejenis pembersih yang berkesan membunuh 99.9% kuman dan bakteria. Tak perlu dicuci pun, hanya sapu pada tangan dan ia akan kering meresap dalam kulit. Dengan produk CHOMEL dan packaging dalam botol kecil mudah disellit dalam handbag untuk dibawa ke mana-mana sahaja. Bau pun sedap.

Produk Bayi Bebas Bahan Kimia

Dah ada produk CHOMEL di rumah, tiada lagi kerisauan dengan kebersihan tangan anak-anak. Selepas bermain, akan suruh anak-anak cuci tangan dengan CHOMEL. Si kakak pula minta nak bawa botol hand sanitizer ke sekolah, sebab kakak seorang yang was-was bab cuci tangan.

Bagaimana nak dapatkan produk CHOMEL BABY ini? Sila layari

Web: https://www.chomelbaby.com/

FB: https://www.facebook.com/chomelbb

IG: https://www.instagram.com/chomel_baby_/

 

 

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

4 Comments

  1. Kalau zaman dulu, kita x tau ttg toxic chemicals ni. Percaya ja dgn brand baby products. Kesian anak2, guna syampu sampai warna rambut jadi luntur (biasanya oren kekuningan). Rupanya baby product tu mengandungi bahan kimia yg blh memudarakan kesihatan.

  2. Sweetnya nama produk ni…. Chomel… 😉

  3. Ina pun dah cuba ni.. wangi bau kedua produk ni.Memang sesuai guna seisi keluarga

  4. Menarik produk ni, nama pun chomel. Hehehe mesti wangi ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge