Loading...
AqeelAzwaParentingTravel

Chang Puak Camp Hatyai Tempat Naik Gajah

Tengok ibu dan anak gajah di Chang Puak Camp, Hatyai, Thailand.

Hari kedua pergi ke Hang Puak Camp, tempat nak naik gajah.

 

hang puak camp
Tempat Gajah Hatyai

 

Pakej yang ditawarkan, tapi kami semua tak ambil. semua tak berani nak naik gajah musim hujan. bukan takut gajah, tapi takut masuk hutan ada pacat lagi.

 

Percutian Hatyai27

 

Beli pisang 100baht sebakul dan bagi gajah makan

 

pisang gajah

 

Ada orang takut tengok belalai gajah. katanya macam lintah.

 

gajah besar

 

sambil bagi gajah makan, sambil tuan yang bagi pun makan. nak try sedap tak pisang untuk gajah ni.

 

bagi gajah makan

 

Kakak azwa pun berani bagi gajah makan.memang besar gajah ni. seriau tengok lama-lama.

 

zoo gajah hatyai

 

kakak bagi gajah makan

 

Di dalam camp ni, ada juga game yang ada seperti menembak pakai pistol angin. pistol pun dah macam ori.

 

tembak di hatyai

 

Tepat ke tak tepat tembakannya?

 

tembak tepat

 

Aqeel beria nak bawa kereta rangka. nak suruh start lagi.

 

tempat gajah

 

Bisnes tambahan mereka, setiap kali kita buat aktiviti, ada photographer yang mengekori dan mengambil gambar. sebelum balik, mereka akan tunjukkan gambar bersama frame. hati kita tergoda, mesti akan beli…….. 200 baht untuk satu gambar beserta frame. belilah untuk kenangan.

 

Percutian Hatyai28

 

Tak lama pun kat sana, lebih-lebih lagi hujan semakin melebat.

Percutian Hatyai25

Aku dah macam nyonya saja.

 

About emarieys

Ema has written 1169 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE