Rumah Sewa Lengkap Perabot, Masuk Rumah Bawa Kelengkapan Diri Sahaja

Assalamualaikum. Beruntung budak sekarang ni. Sewa rumah semua kelengkapan disediakan. Teringat masa MamaEma belajar di Kuantan dulu, semester 1 tinggal di asrama… semester kedua dan sampai habis dah kena tinggal di luar. Kena cari rumah sewa. Dapat rumah sewa, tapi kelengkapan sendiri carikan.

Dulu, beli almari plastik yang ada zip panjang depan untuk simpan baju. Bertahanlah beberapa bulan, lepas tu koyaklah..zip rosaklah..kayu dalam melengkong lah.. tak pasal-pasal kena cari lain.. Tidur pun atas hamparan kain toto jer.. TV ke, mesin basuh ke, dapur ke..walau kipas sekalipun kena cari sendiri.. share-share dengan penyewa lain untuk beli.

Casa Emarieys Lengkap Perabot

Sedikit demi sedikit dah dilengkapi perabot ke Casa Emarieys. Balik beraya hari itu, pasangkan langsir yang ditempah jahit dengan kawan MamaEma. Jahitan kemas sangat. MamaEma terbeli kain langsir coraknya melintang…kawan MamaEma potong kain langsir ikut corak yang sepatutnya..Almari yang ditempah dengan orang Pakistan pun dah siap..cari lori untuk angkut..

Tanamkan pokok untuk kuatkan tanah

Suasana di waktu malam

Akhirnya, dapat juga bermalam di Casa Emarieys. Dua malam juga tidur sini untuk siapkan kerja menggantung kain langsir. Sampai dua pagi masih menebuk dinding tau..Bila student dah masuk sini, agak susahlah tuan rumah nak bermalam..

Baca: Rumah Sewa Murah Ada Wifi

Bye-bye Casa Emarieys.. kita jumpa bulan September nanti.. Sedih tau. Harap yang bakal tinggal di sini, dapat menjaganya dengan baik. Perasaan risau itu tetap ada..Apapun akan ada perjanjian yang lengkap yang perlu ditandatangan untuk bakal penyewa nanti.

Alhamdulillah, belum sempat gantung banner untuk rumah sewa, Casa Emarieys dah fully booked dah..Mr. Ery cakap “Sayangnya nak bagi sewa ni, mama”.. Selepas bermalam kat sini, lagi bertambah rasa sayang… Doakan yang baik-baik…

 

Tagged : / /

Rumah Sewa Untuk Pelajar Perempuan UiTM Machang

Rumah sewa untuk pelajar perempuan sahaja.

Assalamualaikum. Alhamdulillah, Casa Emarieys dah dilengkapi dengan perabot. Dua hari cuti hari minggu pulun tenaga hanya untuk Casa Emarieys ini. Gerak dari KL selepas habis event, jumpanya hari sabtu siang terus ke malam dan hari ahad esoknya..bergerak balik semula ke KL. Nasib baik ada minuman tenaga yang baru dilancarkan ini iaitu KOPI BADANG menemani sepanjang perjalanan kami.

Rumah Sewa Pelajar Perempuan, Lengkap Peralatan

Kelengkapan terkini yang telah dimasukkan ke Casa Emarieys adalah seperti berikut:

  1. Kipas setiap bilik
  2. Lampu dalam rumah dan luar rumah
  3. Katil single bagi setiap orang
  4. Tilam bagi setiap orang
  5. Sofa dan Bean bags
  6. Meja makan
  7. Almari TV
  8. Set lengkap meja makan
  9. Penyidai pakaian
  10. Rak pinggan

Ruang Tamu

rumah sewa pelajar perempuan uitm

Master Bedroom

Bilik untuk 2 orang

rumah sewa pelajar perempuan

Bilik untuk 2 orang. Tilam belum sampai lagi.

Area ruang tamu. Rak TV dah ada..TV otw.

Dapur masak… tuan sendiri pun kalah tau.dapur menghadap sawah padii

Kenalah rajin masak

siswi uitm machang

Meja Makan

 

Setiap bilik tidur akan dilengkapi dengan sebuah katil dan almari. Setiap bilik hanya akan ditempatkan dua orang sahaja kecuali bilik utama, 3 orang sahaja.

Masih ada beberapa kelengkapan yang masih belum dibeli. Sedang diusahakan segera. Kelengkapan yang masih belum seperti berikut:

  1. Almari pakaian – sudah ditempah tapi belum siap
  2. Mesin basuh
  3. Televisyen
  4. Peti ais
  5. Meja Study
  6. Langsir – Sudah ambil ukuran, belum beli kainnya lagi 🙂
  7. Karpet
  8. Bantal

Bagi sesiapa yang berminat untuk menjadi penyewa di Casa Emarieys boleh hubungi direct ke talian 019-2496678 (Ema). Casa Emarieys dibuka tempahan hanya kepada SISWI sahaja. Bagi mengelak sebarang masalah, bayaran DEPOSIT akan dikenakan untuk tempahan.

Kawasan Luas Boleh Main Bola

Sebelum ini, selalu tengok di bahagian dalam Casa Emarieys. Di sini, MamaEma sertakan beberapa gambar di kawasan persekitaran Casa Emarieys. Bagi siapa yang biasa lalu lalang dari Pasir Puteh ke Machang atau sebaliknya, akan perasan di mana Casa Emarieys ini berada. Sangat menjadi rebutan kerana jarak dari Casa Emarieys ke kampus sangat dekat.

Boleh nampak laluan utama Pasir Puteh-Machang dari Casa Emarieys. Kawasan luas memudahkan penyewa untuk parking kereta di depan. Dua beradik Kakak Azwa dan Abang Aqeel syok main boleh time panas membahang..larang pun tak diendahkan.

rumah sewa siswi

Pandangan Depan

rumah sewa untuk pelajar perempuan

Pandangan Sisi Dari Belakang . Ada nampak tak ada budak kecik tergedek-gedek jalan tepi tu..hehehe.

rumah sewa pelajar perempuan

Pandangan Belakang dari Dapur

rumah sewa siswi

Sawah padi di belakang, sisi kiri dan kana

Hah, inilah budak yang kedek-kedek jalan.. Orang sibuk nak ambil gambar, dia sibuk juga nak ngekor kat belakang.

“Okey, kakak-kakak yang nak sewa kat sini, kena cepat call mama tau…nanti boleh jumpa Ayra”

 

 

Tagged : / / / / / / / / /