Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax.

Petang-petang begini, hari ini nak kongsikan satu tips untuk hilangkan kesan gam pelekat roadtax kereta atau sticker. Buruknya pandangan bila nampak ada kesan gam melekat di cermin kereta kan. Ada yang sanggup lekat roadtax baru di bahagian lain. Kesan yang lama tinggal begitu sahaja.

Caranya sangat mudah. Hanya spray minyak wangi pada kain buruk dan terus gosok pada gam yang melekat tu. Kalau dah agak lama, kesan pelekat ni kadang-kadang ada degilnya.kenalah tenyeh kuat-kuat. Okey, itu sahaja tips untuk up kan entri hari ini.. omak sibuk sikit.

About emarieys

Ema has written 1138 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor
4 Shares
News Reporter
Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

20 thoughts on “Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax

  1. Saya ada terbaca juga tapi belum pernah buat lagi yang ini. Takda masa ^_^

    Saya pun kena. Selama ni takda masalah pun lekat direct aje kat cermin kereta. Boleh pulak last year punya tak nak tanggal elok-elok. Saya pernah guna spray 4WD tu, jenuh menyental kasi tanggal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge