Pendapat

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax

Cara Hilangkan Kesan Pelekat Roadtax.

Petang-petang begini, hari ini nak kongsikan satu tips untuk hilangkan kesan gam pelekat roadtax kereta atau sticker. Buruknya pandangan bila nampak ada kesan gam melekat di cermin kereta kan. Ada yang sanggup lekat roadtax baru di bahagian lain. Kesan yang lama tinggal begitu sahaja.

Caranya sangat mudah. Hanya spray minyak wangi pada kain buruk dan terus gosok pada gam yang melekat tu. Kalau dah agak lama, kesan pelekat ni kadang-kadang ada degilnya.kenalah tenyeh kuat-kuat. Okey, itu sahaja tips untuk up kan entri hari ini.. omak sibuk sikit.

About emarieys

Ema has written 1158 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

PTT Outdoor

You may also like...

20 Comments

  1. Tips yang ringkas sangat… tapi bermanfaat… tq..
    anuar recently posted…Bagaimana bekas Pemandu UBER ini berjaya menjana pendapatan lumayan melalui KERETA milik orang lain.My Profile

  2. Tips yang ringkas sangat. Tapi bermanfaat.. tq..
    anuar recently posted…Bagaimana bekas Pemandu UBER ini berjaya menjana pendapatan lumayan melalui KERETA milik orang lain.My Profile

  3. tu jue tak suka lekat direct atas cermin.. jue selalu buat lekat kat plastik keras tu.. cer tgk kat blog jue ni..

    http://www.mamajue.com/2016/03/tips-tampal-roadtax-tanpa-melekat-pada.html

  4. Lg 1tip.
    Beli je pelakad roadtax.

  5. oh..ye macam senang je..terima kasih kerana sudi berkongsi
    mrhanafi recently posted…Daftar Wafy Mobile Dapat Kredit Percuma RM100My Profile

  6. bagus tips ni thanks ema
    Raihanah Ahmad recently posted…Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016My Profile

  7. Saya guna pelapik roadtax yang jual kat kedai je senang dah tak melekat dah kat cermin
    Khairul Zamri recently posted…Hutan Rekreasi Tanjung TuanMy Profile

  8. Perghhh.. ringkas dan padat.. boleh cuba nanti..tapi kenapa harus minyak wangi??
    Hafizul recently posted…Selesema dan Batuk Pulak DahMy Profile

  9. ermm tak pernah terfikit plak
    Noor Azam Md Zaki recently posted…Print online polisi Takaful kenderaan Takaful IkhlasMy Profile

  10. Afif Rayyan says:
  11. Ala senang je rupanya hihi, terima kasih 🙂
    Ani Haryani recently posted…7 Kandungan Utama Dalam Shaklee Collagen PowderMy Profile

  12. ohh..

    macam gitu.

    leh la cuba guna minyak wangi lepas nih.

    selalu guna minyak kapak aje.
    titan recently posted…Panduan Buat Duit dengan UBERMy Profile

  13. wah…baru tahu…tengs dear! sangat bermanfaat!

  14. selamat berpuasa ema
    Raihanah Ahmad recently posted…Tips dan Panduan Berpuasa Bagi Ibu MenyusuMy Profile

  15. Thanks for sharing..keta tunang SA ada masalah macam ni…nanti i bg tau dia…senang je rupanya

  16. Boleh cuba. Ringkas je petuanya kan?
    emalin mohd recently posted…Kain Cotton Murah Berbaloi Untuk Baju CottonMy Profile

  17. Saya ada terbaca juga tapi belum pernah buat lagi yang ini. Takda masa ^_^

    Saya pun kena. Selama ni takda masalah pun lekat direct aje kat cermin kereta. Boleh pulak last year punya tak nak tanggal elok-elok. Saya pernah guna spray 4WD tu, jenuh menyental kasi tanggal!

  18. laa, minyak wangi je, nice sharing
    ira recently posted…Syoknya Hamil Project – Membantu Ibu-Ibu Hamil Dengan CeriaMy Profile

  19. 1. Saya lekat roadtax ke plastik lutsinar kemudian tampal gunakan pelekat roadtax.
    2. Roadtax degil tu sy cabut pakai pelekat roadtax.

  20. Tips yang mudah namun jarang orang tahu mengenainya. Dah tahu cara hilangkan kesan gam pelekat pada cermin boleh praktik lepas ni.
    Gum Arabic Al-Manna recently posted…Al-Manna Ameer 100 Peratus Asli Dan HalalMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge