Jam 2 pagi macam-macam bunyi

Penat masih tak hilang balik dari Kuala Terengganu malamnya sibuk dengan persiapan untuk majlis persandingan adik ipar di Machang, Kelantan.

Segala kelengkapan hiasan pelamin adalah dari butik Astana Pengantin, Pasir Puteh Kelantan. Owner butik tak lain tak bukan my mom sendirilah. Terpaksa siapkan pada malam hari sebab siangnya menunggu khemah dan pentas dipasang dulu.

Bekerja keraslah mereka untuk siapkan pelamin sambil ditemani bunyi-bunyi di kala malam menyepi…semua orang dah tidur hanya tinggal my mom, adik, adik ipar dan pekerja serta aku yang bersengkang mata menemani sekali.

Malam yang sepi, dengar macam-macam bunyi..sayup-sayup dengar suara angsa..ada orang takut….nampak gelisah paling kiri paling kanan….”bunyi angsa je”...terus kami gelak sakan…hahaha.

butik pengantin

Terpaksa tukar khemah yang elok sikit untuk tempat pelamin. Kena kerja keras lah sikit orang khemah ni.. Bila pasang malam, tak nampak mana khemah yang elok dan mana khemah yang uzur..Masalah juga bila tuan khemah sendiri tak datang dan hanya harapkan pekerja…tak puas hati dengan perkhidmatan yang diberi.

Persandingan di Machang39Trio ema/emma, kami tiga beradik yang lama tak jumpa. Yealah raya pun aku tak balik kan.

butik pengantin astanaBersengkang mata hingga jam dua pagi dua malam berturut-turut inilah hasilnya pelamin yang indah dari butik my mom. bertema pink dan biru petronas.

Persandingan di Machang08

Bagi yang berminat untuk mendapatkan khidmat my mom boleh contact

Kak Na 0133986734

atau boleh terus pergi ke

butik Astana Pengantin, Jalan Stesen Bas, Bersebelahan 7E, Pasir Puteh, Kelantan

atau add di fb

Kak Na Astana Pengantin.

About emarieys

Ema has written 1258 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

emarieys

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, and review.

View all posts by emarieys →

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge