Loading...
BisnesProduk Hai-O

Blogger Fatin Liyana pakai Korset Premium Beautiful walaupun dia sememangnya sudah kurus

Pengalaman seorang blogger popular Fatin Liyana yang memakai baju ajaib a.k.a korset premium beautiul (PB)
Peram entry ini…tunggu persetujuan dari tuan punya testimoni..
(komen dan approve..maknanya tuan blog dah setujulah kan)
Kredit untuk Fatin Liyana

Pengalaman Memakai Korset Premium Beautiful (PB)

Hari ni hari ke 6 aku pakai PB. Baru pakai hari ke-6 dah cerita pasal pengalaman elehh lorat ah. Yelah kalau aku tak cerita, nanti korang inbox aku sensorang pulak and tanya ‘Best tak kai PB, ada perubahan tak?’ ha… kalau sorang takpe..kot dah beratus-ratus orang tak kena kematu jari jemari I nak menaip? So baiklah aku tulis sensiang..PB ni comprises 3 pieces. Long Bra, long girdle dan waist nipper. Masa memula nak pakai long girdle, memang macam bertarung dengan nyawa sikit. Boleh bawak bergaduh haha maybe sebab first time kan. Tapi bila dah pakai ok je, selesa. Tak ketat sangat dan memang body hugging. Long bra ok. But my favourite is waist nipper. Bila dah pakai long bra and girdle, posture dah tegak tau. Tapi bila pakai waist nipper, bertambah-tambah tegak. Lagipon body nampak kemas je, without lemak lebihan tersembul sana sini 🙂

6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk, before and after. Which I am so happy right now!

 Before. Suka duduk macam ni, badan bentuk C.
Before. Bahu kedepan kan? Dah jadi habit…
After. Walahh terus kelihatan professional gitu. Ya saya Dr Fatin Liyana apa nak mc sila hilang dari pandangan mata saya sekarang kbye

Apa kata beliau

Bab posture ni memang aku puas hati 😉 Memang menambahkan konfiden serta rasa sihat. Bila aku pakai white coat nampak terletak je hehe :p. Kawan-kawan pon ada tegur, asal semangat sangat dengar lecture walaupun menguap wakaka. Hebat kan? Waist nipper tu automaticly dia macam tegakkan posture badan aku, even aku try to bend/bongkok, jadi susah. In fact, bila aku bongkokkan badan, rasa sakit dan tak selesa. Yang penting sekarang insyaallah tulang belakang dah in correct position, blood flow semua lancar dan semoga dihindarkan dari segala penyakit!
Selain daripada itu memang ada perubahan pada bahagian chest tapi aku taknak eloborate lebih sebab I iz segan hehe. Dari segi berat badan, tidak pasti kalau berlaku sebarang penurunan sebab aku tak timbang (kena pegi wad untuk timbang sebab bilik takda penimbang). Tapi kalau berlaku penurunan pon, maybe disebabkan aku makan tak banyak.
Nafsu makan banyak, tapi bila makan cepat kenyang. Kalau paksa nanti rasa nak muntah. Memang logikla sebab korset ni kan well-fitted, so dia prevent daripada makan banyak-banyak hehe. Baguslah sebab aku ni bangsa yang kalau makan, lauk nak banyak je. Mentang-mentang genetic belah ayah semua kurus-kurus, aku ambik kesempatan la tibai makanan sebab susah badan nak naik kan. Tapi sangat merisaukan sebab kurus tak semestinya sihat. Lagipon orang kurus selalu cholestrol tinggi kan. Ritu aku pegi check cholesterol level. Risau sebab makan banyak masa raya kan.  Nasib baik normal ffuuuhh. Berpeluh-peluh tunggu result, padahal cek kat computer je pon.

Pengalaman

Itulah serba sedikit pengalaman aku memakai korset PB. Itu baru 6 hari pakai, kalau lagi lama mungkin lagi banyak perubahan yang ada kan. Aku pakai lebih kurang 8 jam sehari. Pernah jugak try bawak tidur (desperate habis) haha, selesa la jugak. Takdelah rasa renyah ke apa, tapi kalau pakai baju kelawau lagi seronot. BAJU KELAWAU FTW. So far aku berpuas hati dengan korset ni. Kira impian aku untuk mendapat posture and curvature yang menarik dah terhajat. Kalau korang tanya aku, berkesan ke tak, insyaallah berkesan kalau korang displin.. Yelah, nak diet pon kena displin, nak belajar pon kena displin semua benda yang kita buat kena ada displin kan hee. Insyaallah.
Korset PB ini bukan sahaja untuk cantik tau..malah beri  kita kesihatan yang baik..

So, apa tunggu lagii…

EMA

(019-2496678 )

About emarieys

Ema has written 1238 post in emarieys.com.

Malaysian blogger and author of a blog about career, parenting, lifestyle, product review.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

CommentLuv badge