Assalamualaikum. Masih mood cuti Chinese New Year lagi ke ni. Maklumlah, aku tengok page view pun sendu semacam jer ni. Tak kisahlah, janji ada juga benda yang aku nak update kan dalam blog emarieys.com ini. Rumah Sewa Selesa Aku tahu, budak-budak sekarang memang nak cari rumah sewa yang selesaRead More →

  Pakaian bundle, kisah apa pakai baju bundle kan. Kemain seronok aku balik Kelantan minggu lepas sebab sempat pergi tempat-tempat jual barang bundle. Pergi kedai Raja Lelong Selising beli susu, pampers, sabun. Di Tok Bali hanya belikan toto, selimut, baju. Beli beras, cili kering, ikan bilis, ikan kering di kedaiRead More →

Dah beli barang sekolah anak-anak? Tak lama lagi sekolah dah nak mula, tak sampai seminggu pun. MamaEma baru setel. Tahun ini, lagi sekali MamaEma pergi ke Longwan untuk beli barang sekolah. Sebab apa? Bagi MamaEma harganya agak murah dan berpatutan. Dulu pergi Longwan cari alat tulis semata, tapi untuk kaliRead More →

Red Wok Restaurant Dalam banyak-banyak menu, gambar ikan siakap seekor ni yang sempat ambil gambar.. tergoda tengok siakap kerabu mangga. Terus letak depan mata… lain-lain lauk buat-buat lupa walhal semuanya sedap belaka. Anyway, terima kasih pada adik ipar yang belanja berbuka puasa di Red Wok. Dapat berkumpul satu kaum kerabatRead More →

Assalamulaikum. Okey, Hostel Haji Haris ini adalah kepunyaan keluarga mertua MamaEma. Bisnes mereka selepas abah pencen. Hostel Haji Haris diberi nama sempena nama abah. Hostel ini menyediakan penginapan bagi pelajar perempuan sahaja di UiTM Machang, Kelantan.  Turut menjadi pilihan pelajar untuk menginap kerana disediakan kemudahan-kemudahan asas yang lengkap dan ditambahRead More →

Profesor Cendol Layan Diri Tambah Percuma Tertarik terus pandangan mata warna merah dan kuning ni. Gara-gara tertariklah ni, tersinggah kat kedai Profesor Cendol yang baru buka di Machang, Kelantan. First time dengar, tak sangka lah pula dah banyak cawangannya. Awal pagi kita makan cendol lah yer. Hari minggu, banyak pulaRead More →

Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur. Hotel di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur ni. Memang tumpuan pelancong luar negara. Orang Malaysia pun ramai yang stay di sini. Reception pun agak sesak. Menjadi tumpuanlah sebab bersebelahan dengan Mall Times Square.     Selesai check-in, terus naik ke bilik. Ini kali kedua menginapRead More →

Assalamualaikum. Orang Kelantan Suka Berniaga Betul ke orang Kelantan ini suka sangat berniaga? Siapa-siapa yang pernah pergi Pasar Siti Khadijah, majoriti peniaga adalah wanita kan. MamaEma sendiri pun dah lama tak pergi sana. Balik Kelantan memang jarang sangatlah pergi Kota Bharu. Orang Kelantan memang suka berniaga, tak kira berniaga sepenuhRead More →

  Orang perempuan yang malas-malas nak touch-up makeup, pakai foundation jer lah. Sekarang memang banyak foundation ada di pasaran. Mana-mana yang sesuai dengan kulit itu yang korang pilihkan. Tapi nak jumpa yang sesuai dengan kulit sanggup ke berhabis duit beli produk semata-mata nak test kan.   Flawless Foundation C3 DariRead More →

Western Food Flavours Kitchen Restaurant Sedap tengok makanan di Flavours Kitchen Restaurant ni. Tengok makanan pun dah rasa lapar, belum lagi masuk mulut. Ia punya food presentation pun sayang nak usik. Hahaha, tak usik kebulurlah jawabnya.   Western Food Alahai terliurnya, nasib tak bawa budak dalam perut. Sedapnya dapat makanRead More →