• Rumah Sewa Murah dan Homestay Berdekatan UiTM Machang Kelantan

      Assalamualaikum. Masih mood cuti Chinese New Year lagi ke ni. Maklumlah, aku tengok page view pun sendu semacam jer ni. Tak kisahlah, janji ada juga benda yang aku nak update kan dalam blog emarieys.com ini. Rumah Sewa Selesa Aku tahu, budak-budak sekarang memang nak cari rumah sewa yang selesa lebih-lebih lagi yang tengah belajar. Ada juga yang nak tinggal bersama geng diaorang saja sampai sanggup sanggup bayar lebih setiap orang. Apapun, pilihan daorang, kita sebagai tuan rumah semestinya akan menyediakan segala kemudahan yang diperlukan. Hostel Haji Haris bukan gaya sebuah hostel yang mana tinggal ramai-ramai seperti dalam sebuah dorm. Tapi Hostel Haji Haris ini menyediakan bilik yang hanya diperuntukkan…

  • Tenggelam Di Dalam Timbunan Pakaian Bundle Yang Menggunung Tinggi

      Pakaian bundle, kisah apa pakai baju bundle kan. Kemain seronok aku balik Kelantan minggu lepas sebab sempat pergi tempat-tempat jual barang bundle. Pergi kedai Raja Lelong Selising beli susu, pampers, sabun. Di Tok Bali hanya belikan toto, selimut, baju. Beli beras, cili kering, ikan bilis, ikan kering di kedai dalam kampung. Segala tempat murah aku pergi. Selama ini, tiap kali balik jarang sangat boleh pergi. Pasar malam bundle Tok Bali hanya buka Khamis malam. Tempat paling best yang ada banyak bundle kena pergi pasar bundle Besut buka setiap hari jumaat. Lain kali kena pergi, hari itu tak sempat.   Tokol Bundle Kelantan Masa pergi pasar malam Tok Bali, Mr.Ery…

  • Barang Sekolah Murah Datang Sini Lagi Tahun Ini

    Dah beli barang sekolah anak-anak? Tak lama lagi sekolah dah nak mula, tak sampai seminggu pun. MamaEma baru setel. Tahun ini, lagi sekali MamaEma pergi ke Longwan untuk beli barang sekolah. Sebab apa? Bagi MamaEma harganya agak murah dan berpatutan. Dulu pergi Longwan cari alat tulis semata, tapi untuk kali ini terus shopping baju sekolah kebangsaan dan agama, tudung, kasut, seluar sukan, stokin, alat tulis dan keperluan-keperluan lain. Beli satu tempat semua, puas hati. Keperluan Sekolah di Longwan Membeli di Longwan memang lengkaplah keperluan sekolah. Tak perlu nak pergi dua tiga tempat cari barang sekolah yang nak. Selain keperluan sekolah, pelbagai jenis pakaian, barangan plastik, hiasan yang ada di sana.…

  • Buka Puasa Di Red Wok Restaurant Bangi Selangor

    Red Wok Restaurant Dalam banyak-banyak menu, gambar ikan siakap seekor ni yang sempat ambil gambar.. tergoda tengok siakap kerabu mangga. Terus letak depan mata… lain-lain lauk buat-buat lupa walhal semuanya sedap belaka. Anyway, terima kasih pada adik ipar yang belanja berbuka puasa di Red Wok. Dapat berkumpul satu kaum kerabat belah keluarga mertua. Riuh lah dengan anak-anak besar mahupun kecil. Cucu sahaja dah 11 orang..anak 4 orang..menantu 3 orang…seorang menantu tak dapat join..outstation. Ada lebih kurang 5 meja sambung. Adik ipar yang depan MamaEma tu yang belanja berbuka puasa. Moga murah rezeki yea Hazirah…lain hari belanja lagi…hehehehe. Menu Red Wok Di sini ada steamboat juga, tapi tak pasti berapa harga.…

  • Hostel Haji Haris Perkhidmatan Wifi Disediakan

    Assalamulaikum. Okey, Hostel Haji Haris ini adalah kepunyaan keluarga mertua MamaEma. Bisnes mereka selepas abah pencen. Hostel Haji Haris diberi nama sempena nama abah. Hostel ini menyediakan penginapan bagi pelajar perempuan sahaja di UiTM Machang, Kelantan.  Turut menjadi pilihan pelajar untuk menginap kerana disediakan kemudahan-kemudahan asas yang lengkap dan ditambah pula adanya kemudahan wifi. Kemudahan Asas Memandangkan pelajar-pelajar lama dah habis belajar, kini Hostel Haji Haris dibuka untuk tempahan. Mempunyai 10 bilik yang dilengkapi dengan katil, almari, meja study, kerusi dan kipas setiap bilik. Setiap bilik hanya dihadkan kepada 2 orang sahaja. Demi keselesaan pelajar-pelajar. Klik SINI untuk lihat lebih gambar lagi. Mempunyai ruang tempat letak kereta yang luas dan…

  • Profesor Cendol Layan Diri Tambah Percuma Makan Sampai Kenyang

    Profesor Cendol Layan Diri Tambah Percuma Tertarik terus pandangan mata warna merah dan kuning ni. Gara-gara tertariklah ni, tersinggah kat kedai Profesor Cendol yang baru buka di Machang, Kelantan. First time dengar, tak sangka lah pula dah banyak cawangannya. Awal pagi kita makan cendol lah yer. Hari minggu, banyak pula kedai makan yang tutup. First impression, luasnya kawasan, bersih pula tu. orang pun ramai. Perut yang dah memang tahap lapar tak makan pagi lagi, nak berisi dengan cendol. korang rasa boleh kenyang ke? Nampak ada nasi goreng dengan ikan goreng seekor. Lega, ada nasi. Kegembiraan perutku di situ. Mr. Ery yang pergi order. Yang boleh ditambah percuma ais cendol dan…

  • Hotel Di Tengah Bandar Berjaya Times Square Hotel Kuala Lumpur

    Hotel Berjaya Times Square, Kuala Lumpur. Hotel di tengah-tengah bandaraya Kuala Lumpur ni. Memang tumpuan pelancong luar negara. Orang Malaysia pun ramai yang stay di sini. Reception pun agak sesak. Menjadi tumpuanlah sebab bersebelahan dengan Mall Times Square. Selesai check-in, terus naik ke bilik. Ini kali kedua menginap di sini. Yang first, bilik mengadap penjara pudu. Seram malam-malam nak duduk tepi tingkap. Itu dululah, sekarang penjara pudu dah tak ada. Kali ni, dapat bilik mengadap swimming pool. Dapatlah skodeng kan..hehehe. Hujan lebat hari tu, habis berterbangan kerusi di bawa arus angin.   Bilik Penginapan Dapat satu katil king size. Tidur 3 beranak muatlah. Dua lagi anak terpaksa tidur kat bawah. …

  • Orang Kelantan Suka Berniaga Dan Ini Perniagaan Mereka

    Assalamualaikum. Orang Kelantan Suka Berniaga Betul ke orang Kelantan ini suka sangat berniaga? Siapa-siapa yang pernah pergi Pasar Siti Khadijah, majoriti peniaga adalah wanita kan. MamaEma sendiri pun dah lama tak pergi sana. Balik Kelantan memang jarang sangatlah pergi Kota Bharu. Orang Kelantan memang suka berniaga, tak kira berniaga sepenuh masa mahupun part-time. Macam MamaEma sendiri, dikelilingi dengan orang-orang yang suka berniaga. Dari keluarga sendiri hinggalah ke kawan sekolah. MamaEma sendiri pun suka berniaga. Pernah kena tipu hampir 4K, tetap juga nak berniaga. Tahun lepas, berniaga di bulan puasa. seronok sangat. Paling best, malam raya tak tidur semata-mata nak berniaga. MamaEma dibesarkan oleh keluarga dari rezeki berniaga. Abah bekerja dengan…

  • Foundation C3 Calit-Calit Terus Cantik Dari Beauline Cosmetic

      Orang perempuan yang malas-malas nak touch-up makeup, pakai foundation jer lah. Sekarang memang banyak foundation ada di pasaran. Mana-mana yang sesuai dengan kulit itu yang korang pilihkan. Tapi nak jumpa yang sesuai dengan kulit sanggup ke berhabis duit beli produk semata-mata nak test kan.   Flawless Foundation C3 Dari Beauline Cosmetic. Kenapa pilih C3? Apa kelebihan pada foundation C3 nie. Ini kelebihan bila pakai foundation C3. Membantu tutup parut jerawat, jeragat serta tona warna kulit tidak sekata. Membantu mengawal kadar minyak pada wajah Tahan selama 10 jam Tidak melekit Tidak melekat pada tudung sebab meresap terus pada kulit Tahan selama 10 jam Sesuai untuk semua jenis kulit Mudah dicuci…

  • Sedap Tengok Makanan Western Food Di Flavours Kitchen

    Western Food Flavours Kitchen Restaurant Sedap tengok makanan di Flavours Kitchen Restaurant ni. Tengok makanan pun dah rasa lapar, belum lagi masuk mulut. Ia punya food presentation pun sayang nak usik. Hahaha, tak usik kebulurlah jawabnya.   Western Food Alahai terliurnya, nasib tak bawa budak dalam perut. Sedapnya dapat makan western food dari flavours kitchen ni. restoran kawasan mana ni? Bab makan western food memang cerewet sikit. Susah nak jumpa yang berkenan di mulut dan perut. Mamaema tak makan lamb, yang hantu sangat lamb Mr. Ery sorang. Chicken chop..steak ke..baru mamaema makan.   Pelbagai Menu di Flavours Kitchen Banyak juga menu yang ada di Flavours Kitchen ni, bukan western food…